image

Wetenschappers dupliceren sleutels via foto's

vrijdag 31 oktober 2008, 10:16 door Redactie, 6 reacties

Wie open en bloot met zijn sleutels rondloopt moet niet vreemd opkijken als zijn huisraad plots is verdwenen. Wetenschappers van de universiteit van San Diego hebben software ontwikkeld die sleutels aan de hand van een foto kan dupliceren. En die foto hoeft niet van dichtbij genomen te zijn, een afstand van zo'n zeventig meter volstaat. "We hebben onze duplicatie software ontwikkeld om mensen te laten zien dat hun sleutels niet inherent veilig zijn", aldus een van de onderzoekers, die verder opmerkt dat er op sites als Flickr tal van foto's van sleutels te vinden zijn. Sommige mensen "blurren" de foto's van hun creditcard of rijbewijs als ze die online zetten, maar doen dat niet met hun sleutels.

De meeste Amerikaanse sleutels bestaan uit vijf of zes inkepingen. Het lukte de wetenschappers om aan de hand van foto's de hoek en diepte van elke inkeping te berekenen. Aan de hand van deze informatie en het soort sleutel, is het mogelijk om de sleutel te dupliceren. Professor Stefan Savage die het project leidde, adviseert mensen dan ook om sleutels net als creditcards te gebruiken en "in je broekzak te houden totdat je ze gebruikt."

Reacties (6)
31-10-2008, 10:20 door Lamaar
Ja hallo, moet ik soms sloten openen vanuit mijn broekzak? En denk eens aan vliegvelden? Daar moet je wel je sleutels in een bakje gooien. Een camera er boven, en hup, weer een inbraak.
31-10-2008, 10:35 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
31-10-2008, 12:51 door Eerde
Knap hoor, dat men ook meteen mijn adres kan aflezen en weet dat er wat te halen valt in mijn kluis....
31-10-2008, 13:11 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
31-10-2008, 17:45 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
01-11-2008, 16:30 door Anoniem
Hallo!! Hebben we wel eens van bumpkeys gehoord? Dan hoef je helemaal geen sleutel na te maken. Gewoon de juiste bumpkey in het slot en verder kun je op youTube vinden hoe het werkt. En ja...leuk namaken van een foto maar dan nog een adres...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.