image

Google waarschuwt voor Gmail-hackers

donderdag 25 maart 2010, 11:35 door Redactie, 3 reacties

Google heeft een nieuwe beveiligingsmaatregel toegevoegd die Gmail-gebruikers voor verdachte logins op hun e-mailaccount waarschuwt. Twee jaar geleden voegde de zoekgigant al een feature toe die gebruikers liet zien wanneer ze voor het laatste ingelogd waren. Als er vanaf een verdachte locatie wordt ingelogd, verschijnt er nu een duidelijke waarschuwing. Het geautomatiseerde systeem vergelijkt IP-adressen van eerdere sessies om mogelijk misbruik te detecteren.

"Hoewel we niet de eigenschap hebben om de specifieke locatie te bepalen waarvan een specifiek account wordt benaderd, veroorzaakt een login van het ene land gevolgd door een login vanuit een ander land een paar uur later, een waarschuwing", zegt Engineering Director Pavni Diwanji.

Waarschuwing
Gebruikers die denken dat hun account gehackt is, krijgen in hetzelfde venster de kans om hun wachtwoord te wijzigen. In het geval van een onterechte waarschuwing kan de gebruiker die negeren, waarna het bericht verdwijnt. "Vergeet niet dat deze waarschuwingen alleen bedoeld zijn om je voor verdacht gedrag te waarschuwen en geen vervanging van account security best practices zijn."

Reacties (3)
25-03-2010, 13:09 door Anoniem
Heeft Hotmail eigenlijk ook een optie om te zien vanaf waar er voor het laatst ingelogd is?
Net als de huidige feature van gmail?
25-03-2010, 16:22 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
25-03-2010, 19:35 door R.Beltman
Nu gebruik ik meestal andere manieren om in g-mail te kijken. Zo gebruik ik de IMAP interface en de Google Gmail Notifier, deze tellen blijkbaar ook mee.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.