image

China: Google is grootste loser, Microsoft blijft

donderdag 25 maart 2010, 13:10 door Redactie, 9 reacties

Het vertrek van Google uit China is bij de machthebbers in Beijing verkeerd gevallen, zo blijkt uit reacties in de Chinese staatsmedia. "De grootste verliezer", zo kopt China Daily. Volgens de krant had Google zich aan de Chinese maatstaven te houden als het in China zaken wilde doen. In 2006 begon de zoekgigant aan het Chinese avontuur, dat maandag abrupt eindigde. "Het liet weten dat het niet meer de regels wilde volgen, waar het eerder geen problemen mee had. Met de steun van de Verenigde Staten achter zich, onder het mom van internetvrijheid, denkt Google dat het een kans heeft om de Chinese overheid onder druk te zetten om de zoekmachine niet te beperken", aldus een redactioneel schrijven in de krant.

"Zaken zijn zaken. Maar als er politieke trucs betrokken zijn, dan zullen de zaken snel eindigen." Het gedrag van Google laat volgens China Daily weinig ruimte voor toekomstige onderhandelingen. Het vertrek heeft geen gevolgen voor gebruikers, die uiteindelijk een andere zoekmachine zullen gebruiken. "Als Google een grote en opkomende markt verlaat. Zal het Amerikaanse bedrijf de grootste verliezer van allemaal zijn."

Microsoft
Het vertrek van Google geeft andere zoekmachines de kans om het gat te vullen, hoewel de Chinese zoekmachine Baidu het grootste gedeelte van de markt al in handen heeft. Microsoft blijft in ieder geval zaken met China doen. "Microsoft gelooft dat op globale markten betrokken moet zijn en blijft vrije meningsuiting, transparantie en wetgeving steunen", aldus senior manager Cornelia Kutterer. "We doen al meer dan 20 jaar zaken in China en zijn van plan om daar mee door te gaan."

Reacties (9)
25-03-2010, 14:20 door Anoniem
Zou Microsoft dan toch het meest gore bedrijf zijn wat er bestaat? Middels een bug in IE en Windows de Chinese (overheid) in de gelegenheid stellen Google (Gmail) te hacken met als gevolg spanningen tussen de 2 partijen. Vervolgens de Amerikaanse overheid achter Google zetten en zelf ook roepen dat die censuur niet en er dan met de buit vandoor gaan?!?

Tjonge...
25-03-2010, 16:04 door Anoniem
"Microsoft ... blijft vrije meningsuiting, transparantie en wetgeving steunen" en zakendoen in China willen voortzetten. In 1 alinea. Knap als je dat recht kunt lullen.
25-03-2010, 16:44 door Anoniem
haha, dit was de voornaamste doel van Google, Microsoft in een slecht daglicht zetten en zelf als "goed" gezien te worden.
25-03-2010, 17:01 door Anoniem
Hoe schrijnend zich te kunnen schuilen achter 'de wetgeving' terwijl er dissidenten worden gemarteld of zonder enige vorm van proces worden geliquideerd in duistere cellen door het regime. In naam van een nationaal belang (jaja)

Microsoft steunt vrije menigsuiting? Ofwel gaan ze best ook vertrekken uit China ofwel Contradictio in terminis

Liever hypocriet en geld verdienen ja,.. misschien moeten ze 'Bill' of 'Steve' (Ballmer) de binnenkant van een cel tonen.

@#@!çà!
25-03-2010, 18:34 door Anoniem
Door Anoniem: haha, dit was de voornaamste doel van Google, Microsoft in een slecht daglicht zetten en zelf als "goed" gezien te worden.
Of was het juist de bedoeling van Microsoft om Google zwart te laten worden bij de Chinese overheid?

Het is begonnen met de hack middels Windows en IE. Het kan zijn dat Google dat expres heeft laten gebeuren, maar het lijkt er toch echt meer op de Microsoft er achter zit.
25-03-2010, 18:43 door Preddie
China Daily ...... chinese staatsmedia meldt dit ....

om die reden krijgt dit bericht een geloofwaardigheidsgehalte van 1 op de schaal van 1 tot 100
26-03-2010, 08:36 door U4iA
Toch wel briljant als je ziet hoeveel mensen hier gebrainwashed zijn door de Google Marketing & PR machine. Google gaat na een security fout de strijd aan met de Chinese overheid (ze moesten wel om geen imago schade in het westen op te lopen) en nu is opeens Microsoft de gebeten hond omdat ze blijven handelen met China. Microsft heeft meer belangen in China dan alleen een zoekmachine (die daar zeer marginaal is). Als je zo consequent bent, waarom zie ik dan niemand demonstreren bij de Shell, Philips of Ahold? Over hypocriet gesproken...
26-03-2010, 15:39 door Mazzaroth
Door Anoniem:
Door Anoniem: haha, dit was de voornaamste doel van Google, Microsoft in een slecht daglicht zetten en zelf als "goed" gezien te worden.
Of was het juist de bedoeling van Microsoft om Google zwart te laten worden bij de Chinese overheid?

Het is begonnen met de hack middels Windows en IE. Het kan zijn dat Google dat expres heeft laten gebeuren, maar het lijkt er toch echt meer op de Microsoft er achter zit.

Ja en als je koeien redbull geeft gaan ze vliegen toch... Dit soort reacties is op niks gebaseerd en alleen speculatie... Er moet lijkt wel altijd en ook altijd iemand zijn die een samenzweringstheorie bedenkt of iets dergelijks
27-03-2010, 15:07 door Anoniem
Door U4iA: Toch wel briljant als je ziet hoeveel mensen hier gebrainwashed zijn door de Google Marketing & PR machine. Google gaat na een security fout de strijd aan met de Chinese overheid (ze moesten wel om geen imago schade in het westen op te lopen) en nu is opeens Microsoft de gebeten hond omdat ze blijven handelen met China. Microsft heeft meer belangen in China dan alleen een zoekmachine (die daar zeer marginaal is). Als je zo consequent bent, waarom zie ik dan niemand demonstreren bij de Shell, Philips of Ahold? Over hypocriet gesproken...

Hmmm en de brainwash van Microsoft dan? Zoals je het zelf al aangeeft hebben de meeste bedrijven en overheden hier last van. Microsoft staat aan de basis van die security fout. Ik sta sceptisch tegenover Google maar naar alles wat Microsoft geflikt heeft de laatste jaren stel ik die meer op één lijn met de Chinese overheid.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.