image

Podcast jaaroverzicht: Van Sockstress tot OV-Chipkaart

woensdag 31 december 2008, 13:30 door Redactie, 0 reacties

Op 17 september startte Security.nl in samenwerking met IT-journalist en beroepsroddelaar Brenno de Winter een Podcast genaamd "De Beveiligingsupdate". Een voorzichtig begin werd al snel een spectaculaire, vliegende start met een wereldwijde scoop. Twee onderzoekers maakten via de podcast wereldkundig dat ze een ernstig probleem met TCP/IP hadden ontdekt en via hun Sockstress tool eenvoudig websites en servers konden platleggen, ongeacht het gebruikte besturingssysteem.

We spraken over het kraken van cryptografie met een cube-attack en ook de Mifare-classic chip op de OV-chipkaart en deurpasjes kwam voorbij. Vlak voor de kerst was er opeens de rel rond Revu en het kraken van de mail van een staatssecretaris. Daarover gesproken: weet u nog dat wij de Amerikaanse staatssecretaris van het Department of Homeland Secuity mochten spreken. Natuurlijk hoorden we ook wat er goed is aan ITIL, waarom managers altijd falen en de beveiliging nooit goed komt. Kortom: we vatten een druk jaar met veel boeiende podcasts samen in een anderhalf uur durende compilatie.

Natuurlijk horen we graag van onze lezers en luisteraars hoe zij de Podcast hebben ervaren. Meer techniek, andere onderwerpen of is video de toekomst? Laat het ons weten!

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.