image

Prijsvraag: Win vrijkaarten voor Black Hats Sessions Part VIII

dinsdag 6 april 2010, 13:00 door Redactie, 3 reacties

Voor alweer de achtste keer organiseert Madison Gurkha de Black Hats Sessions, dit keer in het teken van “Hacking the Cloud”. Volgens ICT- en businessanalisten heeft Cloud Computing de toekomst, het brengt ook risico's met zich mee. Data bevindt zich niet meer onder controle van de gebruiker, maar in de cloud.

Sprekers
Hoe veilig is de Cloud en wat doet het met onze privacy? Met welke juridische aspecten moeten gebruikers en bedrijven rekening houden, wat biedt het criminelen en welke aanvallen hebben al op de Cloud plaatsgevonden? Allemaal vragen die tijdens het seminar worden beantwoord.

Sprekers zijn Ralph Moonen CISSP en Directeur van IT Security eXperts, ICT-jurist Arnoud Engelfriet, Ferdinand Vroom (Security Officer) en Martin Knobloch (Software Architect en Security Consultant) van het OWASP Dutch Chapter en Ian de Villiers, Security Analyst bij SensePost.

Programma
Ralph Moonen bespreekt de grote voordelen die de cloud voor cybercriminelen heeft en hoe die het voor hun eigen kwaadaardige doeleinden kunnen gebruiken. Vervolgens gaat Arnoud Engelfriet in op de verschillende wetgeving tussen landen en hoe dit gevolgen voor data heeft. Ferdinand Vroom en Martin Knobloch kijken naar de risico's en beveiliging van de cloud en hoe programmeurs veiliger software applicaties kunnen ontwikkelen.

De laatste presentatie is van Ian de Villiers. Hij bespreekt verschillende aanvallen die al op de Cloud hebben plaatsgevonden en wat de laatste ontwikkelingen zijn.

Voor wie
De bijeenkomst wordt georganiseerd voor beheerders van systemen, netwerken en applicaties, security officers, interne auditors, het management en andere geïnteresseerden. Deelnemers kunnen na het seminar de kansen die Cloud Computing biedt beter afwegen tegen de risico’s.

Win één van de 10 vrijkaarten
Security.NL geeft tien kaarten weg ter waarde van 295 euro per stuk. Het enige wat je hiervoor moet doen is antwoord geven op de volgende vraag:

Wie gebruikte aan het eind van de vorige eeuw de slogan: “The network is the computer.”

Stuur je antwoord voor maandag 12 april naar prijsvraag@security.nl.

Verdere informatie
Black Hats Sessions Part VIII vindt plaats op dinsdag 27 april bij Hotel en Congrescentrum De Reehorst te Ede. Het programma start om 09.30 uur en duurt tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op deze pagina.

Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. De prijsvraag staat alleen open voor geregistreerde gebruikers van Security.nl

ALLE PRIJSWINNAARS HEBBEN INMIDDELS EEN E-MAIL ONTVANGEN

Reacties (3)
06-04-2010, 13:46 door cpt_m_
Bedankt voor het beschikbaar stellen van deze kaarten Security.(nl)
Krijg je een reactie terug bij het versturen van het antwoord per e-mail?
07-04-2010, 10:48 door darkdeathrip
lekker hoor gelijk ff een mailtje sturen!
07-04-2010, 17:41 door ss_c
Jep, hier ook. Wanneer krijg je een reactie?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.