image

Cybercriminelen profiteren van economische crisis

vrijdag 30 januari 2009, 13:37 door Redactie, 3 reacties

De economische crisis veroorzaakt grote risico's voor informatiebeveiliging. Bedrijven verlagen hun uitgaven en ontslaan personeel. Een gevolg is dat er gaten vallen in de verdediging waardoor cybercriminelen hun kansen grijpen.

Een onderzoek van McAfee (PDF) toont aan dat beveiligingsproblemen tijdens economisch zware tijden erger worden. Ontslagen werknemers komen in de verleiding om toegang tot bedrijfsgegevens te gebruiken om informatie te stelen.

Reacties (3)
30-01-2009, 15:31 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
31-01-2009, 15:57 door Slamaar
@Iceyoung: lol!

Helaas beperkt zich dit niet tot de Cyber-wereld. Menig personeelslid die ontslag vreest, neemt uit voorzorg nog wat koffie uit de kantine, wc-papier uit het toilet of een greep uit de kas. Het is wel zo dat deze ontslagen ICT-geeks, voor veel grotere problemen kunnen zorgen. Ik zie over aantal jaar gebeuren dat iemand, ontevreden met zijn baas, het gehele EPD-database op zijn laatste dag aanwezig, op een usb-stickie kopieert, om het via Marktplaats aan de hoogste beider verpatst.

Hopelijk realiseren de hoge heren zich dat je niet alles en nog wat moet digitaliseren. Het is verbazingwekkend dat dezelfde heren aan de ene kant ons waarschuwen voor de "eeuwige terrorist" en dat die naast ons woont. Maar aan de andere kant willen ze alles in computers stoppen waardoor het mogelijk wordt voor "naties van het kwaad" of ander soort "terroristen tuig" (Bushism) de gehele boel overhoop te gooien.
02-02-2009, 11:20 door spatieman
wie zegt dat iemand ontslagen moet worden om de EPD database aan de hoogste bieder te verkopen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.