image

Is het tijd voor internetpol?

maandag 2 februari 2009, 09:58 door Redactie, 9 reacties

Moet er een internetinterpol komen om bij uitbraken zoals die van de Conficker worm op te treden? De Finse virusbestrijder F-Secure denkt dat internetgebruikers een "kampioen" zoeken die belangrijke beslissingen kan nemen. De virusbestrijder opperde in het verleden al vaker het idee van een Interpol voor internet. Een organisatie die wereldwijd tegen cybercriminelen kan opereren.

Vanwege de uitbraak krijgen anti-virusbedrijven regelmatig de vraag waarom ze niet proactief malware verwijderen. "We zijn niet de wet, en moeten ons als bedrijf aan wetgeving houden, we kunnen niet als burgerwacht optreden", zegt Toni Koivunen. Daarnaast ontdekte de virusbestrijder dat een aantal geïnfecteerde IP-adressen aan militaire en overheidsinstanties toebehoren. "We weten zeker dat ongeautoriseerde acties niet gewaardeerd worden."

Volgens F-Secure lijkt het erop dat consumenten wachten op een partij die het op het internet voor het zeggen krijgt. Een soort internetpol, zoals het bedrijf het noemt.

Reacties (9)
02-02-2009, 10:03 door Anoniem
Tsja, als die dan wel die Russische/Verwegistan spammers kunnen/willen arresteren.... ben ik ook voor !
02-02-2009, 10:11 door Anoniem
waar kan ik solliciteren
02-02-2009, 10:17 door Anoniem
Het internet is de enigste plek in deze westerse wereld waar nog een beetje vrijheid is, laten we dit graag zo houden...
Ik heb ookal gelezen over plannen om iedere gebruiker verplicht spyware te installeren alvorens je op het web mag...
*byebye freedom*
02-02-2009, 10:34 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-02-2009, 11:22 door spatieman
oja.
en er komt een STASI-NTERNET..
die iedereen doet spioneren..
.
.
.
.
.
.
shit.
die is er al.
in de vorm van overheids spyware...
02-02-2009, 11:42 door Anoniem
"Moet er een internetinterpol komen om bij uitbraken zoals die van de Conficker worm op te treden?"

Waarom zou de overheid hier meer resultaat in boeken dan het bedrijfsleven ? Tot nog toe doen diensten als Govcert niet veel anders dan het copy/pasten van informatie die door het bedrijfsleven reeds wordt verspreid. Ik zie de meerwaarde van een internetinterpol niet, behalve dan het verschaffen van een nieuwe bestaansreden voor de Europol organisatie. Wat betreft Conficker kwam Govcert bijvoorbeeld pas met (gekopieerde) informatie omtrent een removal tool van Microsoft, terwijl F-Secure op dat moment al ruim een maand een removal tool beschikbaar had.

Een bestaansrecht voor 'internetinterpol' is er enkel wanneer er daadwerkelijk toegevoegde waarde wordt geleverd bovenop de informatie welke reeds door het bedrijfsleven wordt geleverd. Indien dat niet het geval is, dan lijkt het er meer op dat de overheid krampachtig probeert zichzelf ook een plaatsje te verschaffen in de IT Security wereld.
03-02-2009, 10:29 door Anoniem
Door AnoniemTsja, als die dan wel die Russische/Verwegistan spammers kunnen/willen arresteren.... ben ik ook voor !

Wie zegt dat dit niet al gebeurd ;-)
03-02-2009, 11:41 door Anoniem
ik zou er een pol aan wagen
03-02-2009, 12:45 door Anoniem
"Volgens F-Secure lijkt het erop dat consumenten wachten op een partij die het op het internet voor het zeggen krijgt. Een soort internetpol, zoals het bedrijf het noemt. "

Waarom pretendeert men altijd dat "consumenten wachten" op hetgeen men zelf door wil drukken. Het lijken wel politici.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.