image

Mozilla repareert acht Firefox-lekken

donderdag 5 maart 2009, 12:36 door Redactie, 9 reacties

Acht beveiligingslekken waarvan zeven ernstig is de reden waarom Firefox-gebruikers dringend wordt verzocht om naar de nieuwste versie van de browser te upgraden. Via de kwetsbaarheden is het voor een aanvaller mogelijk om het systeem over te nemen of vertrouwelijke informatie te stelen. Met name problemen met de JavaScript en Layout engine speelden de opensource browser dit keer parten. Ook was het mogelijk voor aanvallers om via een kwaadaardig PNG bestand, bijvoorbeeld op een website, willekeurige code uit te voeren. De enige kwetsbaarheid die niet ernstig is, zorgde ervoor dat aanvallers de URL van de adresbalk konden spoofen en zo gebruikers misleiden.

Firefox 2
Mozilla heeft dit jaar twee beveiligingsupdates voor haar browser uitgebracht, versie 3.0.6 begin februari en nu versie 3.0.7. Updaten kan via de browser zelf of Mozilla.com. De ontwikkelaar waarschuwt mensen die Firefox 2.0 gebruiken dat het deze versie niet meer ondersteunt en er bekende beveiligingslekken in aanwezig zijn.

Reacties (9)
05-03-2009, 12:55 door Willem 2
Zo, dat is nogal wat. Ik dacht dat Firefox zo veilig was, maar ik heb dus een tijd met die lekken zitten internetten. Fijne gedachte. Ik ga maar weer terug naar IE8. En nou niet roepen dat je niet weet welke lekken daar nog open staan, want dat argument gaat ook op voor alle andere browsers, dat weet je namelijk nooit.
05-03-2009, 13:05 door Skizmo
En nou niet roepen dat je niet weet welke lekken daar nog open staan, want dat argument gaat ook op voor alle andere browsers

Als het dan toch niets uitmaakt.. mekker dan niet zo en neem gewoon de browser die BEVALT.
05-03-2009, 13:14 door Anoniem
Maak anders gewoon een agent die elke week "Mozilla repareert Firefox-lekken" genereerd. En doe dat ook maar voor M$ meteen.
05-03-2009, 14:01 door meinonA
Door Willem 2Fijne gedachte. Ik ga maar weer terug naar IE8.

Bwahahaha! *proest*

Da's wel het stomste argument wat ik ooit gehoord heb! :D


Mozilla: "we hebben 8 lekken gedicht"
Willem 2: "Wat? Dan ga ik snel een andere browser installeren!"
05-03-2009, 14:28 door spatieman
wow, alleen om dat het in record tempo 8 lekken gepatched hebt, terug naar het NOG lekerde IE gaan...
dat noem ik ballen in de broek hebben...
05-03-2009, 15:32 door Anoniem
Jongens niet zo schnell oordelen; Willem is de sigaar, daar ligt ook zijn vakkundigheid... (http://nl.wikipedia.org/wiki/Willem_II_(sigaar)), dat wil hij blijkbaar ook graag zo houden.... ;)
05-03-2009, 15:51 door Anoniem
Door Willem 2Zo, dat is nogal wat. Ik dacht dat Firefox zo veilig was, maar ik heb dus een tijd met die lekken zitten internetten. Fijne gedachte. Ik ga maar weer terug naar IE8. En nou niet roepen dat je niet weet welke lekken daar nog open staan, want dat argument gaat ook op voor alle andere browsers, dat weet je namelijk nooit.
Maar Willempie, het grootste beveiligingsprobleem zit toch achter het toetsenbord?
05-03-2009, 16:23 door pikah
Ik vind het toch wel weer mooi dat letterlijk bij elk bericht over Mozilla / IE / Windows / Linux etc.. elke keer weer die fight opnieuw gestart wordt... dat jullie er tijd voor hebben....

Ga gewoon lekker allemaal spelen met het systeem dat je zelf fijn of lekker vind werken en stop met blamen, kom anders gewoon met feiten (of op zijn minst met On-topic info), dan wordt het toch een stuk interessanter hier....
06-03-2009, 09:26 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.