image

Scareware-bende bespioneerd via TCP poort 80

woensdag 2 juni 2010, 15:49 door Redactie, 3 reacties

Een door de VS aangeklaagde scareware-bende werd een jaar lang via TCP poort 80 bespioneerd, wat een schat aan informatie opleverde. Anti-virusbedrijf McAfee verzamelde op deze manier 67GB aan gegevens over de operaties van het Oekraïense Innovative Marketing. De virusbestrijder benadrukt dat het de informatie alleen via legale middelen verkreeg. De gegevens maakten duidelijk dat nep-virusscanners zeer succesvol zijn en het Oekraïense bedrijf jaarlijks 120 miljoen dollar verdiende.

McAfee deelde de technische, financiële en organisatorische gegevens met de FBI en Federal Trade Commission (FTC), dat uiteindelijk tot de aanklacht van vorige week leidde. De virusbestrijder wist onder andere een spreadsheet over de organisatie van Innovative Marketing te onderscheppen.

Personeel
In totaal werkten 396 mensen voor het bedrijf, tot grote verbazing van Francois Paget. "Ik kan me niet voorstellen dat iemand voor meer dan een jaar bij een bedrijf als Innovative Marketing werkt, zonder te beseffen dat het zich met zeer verdachte activiteiten bezighoudt. Het is niet verwonderlijk dat ik sommige van deze werknemers in andere verdachte bedrijven tegenkom. En het is helemaal niet verwonderlijk dat scareware zich nog steeds verspreidt en misbruik van miljoenen mensen maakt." De meeste werknemers van het bedrijf waren binnen twee jaar weer vertrokken, zo blijkt uit deze statistieken.

Reacties (3)
02-06-2010, 18:00 door Anoniem
Zulke criminelen werken op basis van provisie. Het is niet veel anders dan de bovenwereld.
03-06-2010, 00:20 door ekim
Niet alleen de overheid kan via poort 80 bespioneren, de "buurman" ook. Maarja als het om criminelen gaat zeg; doen! Als mijn buurman dit bij mij zou doen zou ik zeggen; Hij moet zijn fysieke beveiliging maar eens goed nalopen... (ik ben geen crimineel namelijk)
03-06-2010, 20:27 door Anoniem
Waarschijnlijk hebben ze twee redenen:

1. Ze willen niet dat werknemers teveel weten en deze rouleren buiten voordat ze kennis van zaken krijgen.
2. Ze hebben bescherming van werknemers zoals in Nederland waardoor het niet interessant is om mensen langer in dienst te houden dan 2 jaar.


Het Orakel
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.