image

Mozilla lanceert eerste beta Firefox 4

woensdag 7 juli 2010, 13:05 door Redactie, 3 reacties

Mozilla heeft de eerste bètaversie van Firefox 4 gelanceerd, die gebruikers sneller laat surfen, hun privacy beschermt en voorkomt dat de browser crasht. De proefversie van de opensource browser bevat allerlei nieuwe features en verbeteringen, waaronder de oplossing van oude privacylekken. Het gaat om fouten in sommige web standaarden, waarmee websites de surfgeschiedenis van bezoekers konden achterhalen.

Verder beschikt Firefox 4 over "crash protection", die moet voorkomen dat als een plugin vastloopt of crasht, dit niet het einde van de browser betekent. De functie zit ook in de laatste Firefox-versie, maar is er in Firefox 4 voor alle platformen. Een ander belangrijk onderdeel is de ondersteuning van HTML5.

Feedback
Verder kunnen gebruikers nu heel eenvoudig aangeven of ze blij of teleurgesteld met Firefox of bepaalde nieuwe features zijn. De Feedback addon zorgt ervoor dat een mening via een paar muisklikken bij Mozilla aankomt. De uitbreiding bevat ook de "Test Pilot" van Mozilla Labs, die vraagt of gebruikers aan anonieme onderzoeken willen deelnemen.

In de nieuwe bètaversies zullen ook verbeterde privacy controls zitten, die het eenvoudiger voor gebruikers maken om te achterhalen wat websites over ze verzamelen, wat ze met de computer kunnen doen en wat is toegestaan dat ze over gebruikers komen te weten. Meer informatie over Firefox 4 beta 1 op deze pagina.

Reacties (3)
07-07-2010, 13:41 door Sheriffnl
thuis eerst eens proberen, want Firefox is toch mijn nummer 1 web browser, hoewel ik de laatste tijd niet zo te spreken ben over de opstartsnelheid van FF :S.

Ik draai nagenoeg geen plugins die de boel ophouden, en check handmatig de updates hiervan. Maar toch heeft hij soms dik 20 seconden nodig om zicht tevoorschijn te toveren. Daarna geen vuiltje aan de lucht overigens...

Chrome start daarentegen wel erg snel op, en staat binnen 4 seconden te wachten op mijn zoekopdracht.
07-07-2010, 14:11 door Zipper306
Oud nieuws,
08-07-2010, 15:42 door spatieman
ja, en hoe zit het met het geheugen gebruik?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.