Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

[Verwijderd]

17-07-2010, 12:21 door [Account Verwijderd], 25 reacties
[Verwijderd]
Reacties (25)
17-07-2010, 14:15 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
17-07-2010, 14:16 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
17-07-2010, 14:29 door Knight Of The Post
Je gaat af op de resultaten van een grafiek, zonder echt te weten waarop deze gebaseerd is, welke aangeeft dat dit veroorzaakt wordt door een applicatie. Vervolgens neem je aan dat de stabiliteit van je OS met 80% is afgenomen.

Dus je OS crashed vaker dan dat je er 'lekker' op kunt werken?
17-07-2010, 14:32 door Rene V
Hmm.. vreemde stelling aangezien ik ook FF draai op Win7 en nooit problemen heb. Updaten gaat prima, geen crashes. Mijn bak draait als een zonnetje.
Mijn grafiekje laat heel andere uitkomsten zien. Een paar (logische) driver updates die niet gelukt zijn (versies die ik al had waren nieuwer dan geprobeerd werd te installeren).
Halverwege mei heb ik een clean install gehad dus de geschiedenis gaat nog niet zo erg lang terug, maar ik heb 2 keer een crash met FF gehad (waarschijnlijk veroorzaakt door een plugin nog vóórdat de plugin-container was geïmplementeerd). Voor de rest 1 keer een Win verkenner crash gehad en een GOM Player crash 1 x. Dat is het zo'n beetje.
17-07-2010, 14:48 door Erwtensoep
Kan net zo goed aan 1 specifieke addon liggen..
17-07-2010, 17:14 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
17-07-2010, 20:14 door Spiff has left the building
Door Peter V: Wie Firefox gebruikt zal mogelijk zien dat de browser een groot aantal keren niet heeft willen functioneren. In mijn geval is mijn stabiliteit van het systeem met zeker 80% afgenomen het meeste blijkt veroorzaakt door.....Firefox.
Stabiliteitsondergraving accepteer ik niet zo makkelijk.
Die betrouwbaarheidsgeschiedenis is vooral een hulpje om te laten zien of er toepassingen kampen met problemen. Elke keer dat een fout optreedt wordt dat in de grafische weergave aangegeven met een daling van de lijn, overeenkomend met een bepaald percentage, noem het 'strafpunten'.
Wanneer weergegeven wordt dat de systeemstabiliteit met 80% is afgenomen, dan is dat inderdaad vrij stevig, dat zal overeenkomen met wel zo'n 15 of 20 toepassings-fouten achter elkaar, schat ik zo.

Een terugval met 80% van de in de betrouwbaarheidsgeschiedenis weergegeven stabiliteit is zeker niet niks, het geeft aan dat er iets grondig mis is met het functioneren van een of meerdere programma's.
Maar ik vind die term 'systeemstabiliteit' niet goed gekozen.
De werkelijke stabiliteit van het systeem kan voor het overgrote deel uitmuntend zijn en geen enkele reden voor zorg, maar een enkele toepassing die regelmatig fouten veroorzaakt zorgt er voor dat er 'strafpunten' toegewezen worden in de weergave van de betrouwbaarheidsgeschiedenis, waardoor die weergegeven 'stabiliteit' keldert. Feitelijk is het dan alleen de stabiliteit van die betreffende toepassing die problematisch is, niet die van het hele systeem.

Die betrouwbaarheidscontrole en weergave van de 'systeemstabiliteit' is bedoeld als hulp om problemen te signaleren en vervolgens te kunnen verhelpen (eventueel na ook de logs nog te checken, zoals Unaniem tipte).
Die weergave van de 'systeemstabiliteit' is géén weergave van de absolute stabiliteit van het systeem.
Zoals ik hierboven al schreef, die term is ongelukkig gekozen.

Dus Peter, ik denk niet dat je je werkelijk bezorgd hoefde te maken over je systeemstabiliteit.
Wel was er duidelijk iets mis met Firefox. Mogelijk een plugin of instelling die niet goed combineerde met de rest van je configuratie en daardoor fout na fout opleverde. (Ikzelf had dat lang geleden eens met IE7 en SiteAdvisor, dat leverde op een gegeven moment de ene na de andere brower-crash. De rest van het systeem was gewoon OK.)
Een andere browser dan Firefox kiezen is natuurlijk prima, maar wellicht was het met een andere configuratie van Firefox ook helemaal goed gekomen. Hoe dan ook betrof de onstabiliteit Firefox, en niet je hele systeem.
17-07-2010, 21:36 door Anoniem
Door unaniem:
Door Erwtensoep: Kan net zo goed aan 1 specifieke addon liggen..

Product moet goed werken ongeacht platform & platform (OS/chip~set)

Wanneer ik een applicatie installeer en in gebruik neem, moet ik er toch vanuit kunnen gaan dat het als een zonnetje werkt. De bladen roepen dat een applicatie een bedrijfsproces als een zonnetje moet laten functioneren. Dat een bedrijf er van moet profiteren. Het kost dan een paar centen maar dan heb je ook wat; als murphy even z'n kakel houdt.
Met "addon" word hier waarschijnlijk een plugin bedoeld. Weet wel dat deze dus door 3rde partijen in elkaar geknutseld worden en Mozilla hier dus moeilijk op afgekeken kan worden.
Ook jouw centen opmerking slaat weer nergens op: Firefox is GRATIS. Dus waar heb jij het in godsnaam over?
18-07-2010, 13:22 door ej__
Door unaniem:
Door Erwtensoep: Kan net zo goed aan 1 specifieke addon liggen..

Product moet goed werken ongeacht platform & platform (OS/chip~set)

Wanneer ik een applicatie installeer en in gebruik neem, moet ik er toch vanuit kunnen gaan dat het als een zonnetje werkt. De bladen roepen dat een applicatie een bedrijfsproces als een zonnetje moet laten functioneren. Dat een bedrijf er van moet profiteren. Het kost dan een paar centen maar dan heb je ook wat; als murphy even z'n kakel houdt.
*Proest* En dat zeg je bij Windows? Iedere versie NOG beter dan de voorgaande! En Veilig, o zo Veilig!
19-07-2010, 11:59 door Anoniem
""Kan net zo goed aan 1 specifieke addon liggen..""

"Product moet goed werken ongeacht platform & platform (OS/chip~set)"

Wat heeft je antwoord van doen met zijn terechte opmerking dat je problemen door een add-on veroorzaakt kunnen worden ? De add-ons hebben niets van doen met OS en chipset, en deze kunnen je problemen veroorzaken (dit probleem kan zich verder bij iedere browser voor doen).

"Wanneer ik een applicatie installeer en in gebruik neem, moet ik er toch vanuit kunnen gaan dat het als een zonnetje werkt. De bladen roepen dat een applicatie een bedrijfsproces als een zonnetje moet laten functioneren. Dat een bedrijf er van moet profiteren. Het kost dan een paar centen maar dan heb je ook wat; als murphy even z'n kakel houdt.""

Bij mij werkt Firefox als een zonnetje. En het kost mij geen cent ;)
19-07-2010, 12:19 door Anoniem
@OP, je kunt het Firefox profiel eens verwijderen, daar wil nog wel eens iets dwars gaan zitten - zeker na updates - waardoor Firefox blijft crashen, zelfs na een reinstall (kan me namelijk niet herinneren dat Firefox je prefs ook mee uninstalled; staan ook op een andere locatie op je schijf).

http://support.mozilla.com/nl/kb/profiles#Firefox_3_6
19-07-2010, 14:53 door Rubbertje
Misschien hangen die stabiliteitsproblemen ook wel samen met het geheugengebruik...

http://www.security.nl/artikel/33651/1/Abnormaal_geheugengebruik_FireFox.html
19-07-2010, 19:50 door Anoniem
Heb hier ook windows 7 64bit met FF, geen enkele crash zichtbaar op betrouwbaarheidsinterval. Check je systeem misschien eerst eens op malware die zich in firefox injecteert, of baggere addons, voordat je open source software dat goed werkt blindelings bekritiseert.
19-07-2010, 22:09 door Anoniem
Ik gebruik ff op deze pc sinds oktober en het is nog niet 1x gecrasht op het werk gebruik ik het ook en crasht daar zelden, ie8 crasht bijna dagelijks Beetje voorbarig conclusie om dit zo te stellen op basis van 1 pc.

pk.
20-07-2010, 10:39 door Spiff has left the building
Door Anoniem (pk) 19-7-2010, 22.09 uur: ie8 crasht bijna dagelijks
In lijn met de eerdere antwoorden in relatie tot Firefox zou je je wellicht eens kunnen afvragen wat je in IE8 hebt ingevoegd aan invoegtoepassingen (add-ons en plugins) of eraan gekoppeld/ mee geassocieerd hebt, zoals bijvoorbeeld een pdf-viewer met fouten, waardoor IE8 bijna dagelijks crasht.
20-07-2010, 11:18 door Anoniem
De stabiliteit is afgenomen met 100%, je hebt crashes. Ik kan me best voorstellen als je je systeem niet gebruikt en geen toepassingen installeert de betrouwbaarheid terug naar 100% gaat. Mijn browser loopt meestal vast als ik 3 pornofilmpjes tegelijk binnenhaal, nog nooit op bijvoorbeeld nu.nl .

Mijn pc's worden ook een stuk veiliger als ik geen internetverbinding heb, geen usb-poort, geen wifi, etc etc

Daar heb ik ze ook voor, kopen en dan niet gebruiken want anders zijn ze onveilig..........

Onzin verhaal dit.


Het Orakel
20-07-2010, 13:01 door Anoniem
Vooral niet meer applicaties installeren dan, want dat vergroot het risico op dalen van je lijntje nog meer.
Het is toch niet zo raar dat wanneer er niets op een systeem geinstalleerd is, de kans op fouten het kleinst is?
20-07-2010, 14:26 door Anoniem
grappig,
bij mij is het juist internet explorer die het vaakst crashed. dat op eeen w7 32-bit enterprise installatie waarbij ik beide browsers regelmatig gebruik.
20-07-2010, 14:32 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
20-07-2010, 14:34 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
20-07-2010, 16:22 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
20-07-2010, 16:25 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
20-07-2010, 17:21 door Patio
Iedereen die vol blijft houden dat Windows (wat voor versie dan ook) een veilig én betrouwbaar besturingssysteem is komt vroeg of laat blijkbaar van een koude kermis thuis. Om dan een "willekeurige" browser anders dan M$I€ de "schuld" van 'lekken' te geven is wat mij betreft (een beetje) naïef...
20-07-2010, 17:29 door Spiff has left the building
Aan Patio:

Waar héb je het in vredesnaam over?
Heb je Peters startbericht en de reacties wel gelezen? vraag ik me af.
Waar we het hier in ieder geval niet over hadden, dat was over 'lekken'.
20-07-2010, 17:30 door ej__
Door unaniem:
Door ej__:
Door unaniem:
Door Erwtensoep: Kan net zo goed aan 1 specifieke addon liggen..

Product moet goed werken ongeacht platform & platform (OS/chip~set)

Wanneer ik een applicatie installeer en in gebruik neem, moet ik er toch vanuit kunnen gaan dat het als een zonnetje werkt. De bladen roepen dat een applicatie een bedrijfsproces als een zonnetje moet laten functioneren. Dat een bedrijf er van moet profiteren. Het kost dan een paar centen maar dan heb je ook wat; als murphy even z'n kakel houdt.
*Proest* En dat zeg je bij Windows? Iedere versie NOG beter dan de voorgaande! En Veilig, o zo Veilig!

Voor zover ik kan beoordelen, heb ik het woord "Windows" niet in mijn tekst gevonden. Jij wel? :)

Het is dat ik een goede 'backup' methode heb, anders sliep ik geen nacht rustig, en dat is niet per se bij MS alleen.
Laatste keer dat ik keek was windows nog een platform (OS). Dus ja. Ik wel <evil grin>
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.