Poll
image

Wat wil jij meer zien op Security.nl?

maandag 11 mei 2009, 11:50 door Redactie, 13 reacties
Nieuws
17.68%
Interviews
3.82%
Columns
3.34%
Tips en Trucs
50%
Filmpjes
10.19%
Dossiers
8.92%
Polls
0.64%
Evenementen
1.59%
Anders, namelijk...
3.82%
Reacties (13)
11-05-2009, 11:54 door Anoniem
Ik wil geek en poke en dergelijke: cartoons!
11-05-2009, 12:37 door SavageTiger
Door Anoniem: Ik wil geek en poke en dergelijke: cartoons!

http://www.ajokes.com/jokes/4067.html zoiets? *grin*
11-05-2009, 15:27 door Anoniem
Technische info over exploits met POC's enzo. MAW. Ik wil niet alleen weten wat er mis gaat maar ook waarom.
11-05-2009, 17:48 door Anoniem
Is er animo voor uitleg over iets meer compliciated POCs? Bijvoorbeeld reference counting exploits voor kernels?

En dan als write-up of als video?
11-05-2009, 19:21 door Anoniem

Technische info over exploits met POC's enzo. MAW. Ik wil niet alleen weten wat er mis gaat maar ook waarom.
Precies, ga eens wat dieper in op de materie, naar mijn mening blijft het hier vaak wat oppervlakkig.


Is er animo voor uitleg over iets meer compliciated POCs? Bijvoorbeeld reference counting exploits voor kernels?
Klinkt interessant.


En dan als write-up of als video?
Write-up lijkt mij het handigst, of een echte video (dus niet op dat halfbakken hackertube met z'n flash gedoe).
12-05-2009, 09:01 door Anoniem
Ik zou graag meer how-to's willen zien op het gebied van exploits.. dit soort video's worden voor de rest erg weinig aangeboden (of het is youtube betrouwbaarheid ;p)

Ik hoor namelijk altijd wel dat Windows systemen zo onveilig zijn, maar zelf is het me nog niet gelukt om iets tegen een gepatchde XP client te doen (vooral het selecteren van payloads snap ik niks van :p)
12-05-2009, 18:47 door Anoniem
Ik zou graag wat minder telegraaf geinspireerde nieuws berichten willen.
13-05-2009, 17:18 door Anoniem
What else ....... P0rn ! ;)
13-05-2009, 20:51 door Anoniem
wat ik graag zou zien is een vorm van moderatie of rating bij de reacties. zoiets als bij slashdot of tweakers.net. helaas zitten er nogal veel blaaskaken tussen en andere zinloze opmerkingen die niets toevoegen aan het onderwerp.
14-05-2009, 08:21 door Bitwiper
Ik vind dat de redactie het uitstekend doet en complimenten verdient; zelfs op feestdagen en in het weekend wordt er regelmatig nieuws gemeld en worden anonieme reacties gemodereerd. Hier moeten werk en hobby wel door elkaar lopen... (maar dat geldt waarschijnlijk ook voor veel bezoekers van deze site).

Inderdaad zijn de koppen soms wat overtrokken, maar ik geef het je te doen om in 5 a 6 woorden een pakkend onderwerp te schrijven. Inhoudelijk is de redactie ook goed op de hoogte van wat er speelt, en de meeste relevante nieuws-items zie je hier wel voorbijkomen. Verder zijn er steeds initiatieven voor verbeteringen (zoals de filmpjes).

Je kunt niet van de redactie verwachten dat ze zelf onderzoek doen en daarover publiceren, dat kost veel te veel tijd. Iedereen kent wel wat security tips en trucs, schrijf daar zelf eens een bijdrage over. Zelf schrijven is overigens niet alleen handig voor anderen, mijn ervaring is dat het je dwingt om nog eens goed naar de materie te kijken, en van de reacties steek je ook vaak veel op (alternatieven die je nog niet kende bijvoorbeeld).

Voorbeelden van waar ik zelf meer over zou willen weten:
- Strikte IPv6 security
- Risico's van IPv6 functionaliteit in IPv4 netwerken (Teredo e.d.)
- Layer 2 netwerkbeveiliging
- Security risico's bij virtualisatie
- Risico's van en security tools voor 64bit besturingssystemen
- Mobile security en bijbehorende tools
en zo kan ik nog wel even doorgaan. Waar gaat jullie interesse vooral naar uit?
14-05-2009, 09:37 door pikah
Moet zeggen dat ik het een prima initiatief vind van de redactie. Toch zie ik graag wat meer technisch diepgaande zaken. Voornamelijk specifieke dingen die met security (in de breedste zin) te maken hebben.
16-05-2009, 12:03 door Zarco.nl
Door Anoniem: wat ik graag zou zien is een vorm van moderatie of rating bij de reacties. zoiets als bij slashdot of tweakers.net. helaas zitten er nogal veel blaaskaken tussen en andere zinloze opmerkingen die niets toevoegen aan het onderwerp.
Hier ben ik het enorm mee eens!

Daarnaast zou ik graag een onderdeel whitepapers zien, waarin er dieper op bepaalde onderwerp in wordt gegaan.
En een pagina waarin externe links naar security websites staan, gesorteerd op categorie, zou ook leuk zijn.
16-05-2009, 14:23 door rob
Ik ben zelf sinds enkele jaren wat minder actief in de security wereld... maar ik kijk al sinds security.nl er is op deze website. Ik heb er nooit echt zo bij stil gestaan, maar het is vaak wel de eerste site waar ik heen ga voor security nieuws. Ik heb geen probleem met de engelse taal, maar toch is deze nederlandse security site tegenwoordig mijn startpunt.

Dat eerst om aan te geven dat ik security.nl zeker meer dan cijfer 6 geef ;). Nu ben ik het wel zeer eens met een paar van bovenstaande reacties;

1. Sommige titelkoppen vind ik vrij provocerend (flamebait, telegraaf-geinspireerd)... je ziet dan ook vaak een hele rel ontstaan in de comment thread

2. Een van de sterke punten van security.nl kan volgens mij ook het commentarieren worden van de bezoekers. Nu is het allemaal nog plat onder elkaar.. Ik denk op het moment als er echt tree-view achtige reacties gegeven kunnen worden, in combinatie met 'mod-points' á la o.a. slashdot. Dat de kwaliteit van de reacties dan veel meer omhoog zou gaan.

3. Wat betreft een bredere technische achtergrond wat sommige van bovenstaande reacties suggereren. Dit zou wellicht gedaan kunnen worden door links naar externe artikelen te vebreden. Dus niet alleen Bruce Schneier's blog posts pakken.. maar ook papers over security onderzoek. Bij het vermelden van lekken kunnen links geplaatst worden naar de CVE's, of eventueel zelfs een link naar de exploit/POC, als die al is. Misschien bedoel ik te zeggen dat security.nl wel een klein beetje meer van packetstorm mag afkijken wat dat betreft...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.