Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

bestandsextensies opruimen?

06-08-2010, 09:07 door Anoniem, 7 reacties
Hallo,

CCleaner heeft de mogelijkheid om het register te scannen op eventuele problemen.
Na deze scan krijg je daar meestal een lijstje waar een gezonde leek totaal niet uitgeraakt.
Mijn vraag is dus:
al die vermeldingen: 'Niet gebruikte bestandsextensie', mag je die zomaar lukraak van je PC verwijderen of zit er hier nog een addertje onder het gras?

Met dank bij voorbaat.
Reacties (7)
06-08-2010, 12:48 door dim
Als je niet precies weet waar je mee bezig bent, is het af te raden om in het register zaken aan te passen, ook met "cleaning" software. Je hoeft maar 1 verkeerde registry key weg te gooien, en je kan Windows opnieuw gaan installeren. :)
06-08-2010, 13:00 door Anoniem
Tjah daarom dat ik het ook even wou vragen.
Ik durf wel al eens manueel in het register gaan 'knoeien' maar dan weet ik wel 100% dat het een programma is dat niet meer aanwezig is.
Lijkt mij dus zoals u schreef ook veiliger CCleaner niet alles te laten opruimen in het register.
06-08-2010, 13:37 door Anoniem
Nooit problemen mee gehad. Ze horen meestal bij programma's die je niet meer op je pc hebt staan en als een programma ze (weer) nodig heeft dan maakt dat het wel weer opnieuw aan bij installatie.
06-08-2010, 13:54 door Ilja. _V V
Die niet gebruikte bestandextensies'zijn meestal achter gebleven na verwijdering van een programma (of in het ergste geval in het register geschoven door malware). Je kan het nakijken, behalve in geval van malware uiteraard, via Configuratiescherm, Vormgeving & Thema's, Mapopties, & dan tabblad Bestandstypen.

Inplaats van CCleaner of soortgelijken, kan je het voor je laten doen door Microsoft's Onecare Online Scanner, waarbij je de keuze hebt uit de Volledige scan, of de Opschoonscan.
http://onecare.live.com/site/nl-nl/default.htm
Beheerdersrechten noodzakelijk.
06-08-2010, 17:33 door Anoniem
Euhh,
Microsoft Serviceovereenkomst Laatst bijgewerkt: mei 2006
We zijn wel 2010 nu hé.
En ik heb daar echt geen goeie ervaringen meet met die onecare. Ooit installeerde ik dat eens op een pc en niets dan last mee gehad.
06-08-2010, 20:23 door Anoniem
Ik schreef over die OneCare dat ik daar al eens problemen mee gehad heb.
Ik surfde toevallig over deze site.
http://fixitcenter.support.microsoft.com/Portal
Is nog in Beta stadium blijkbaar.
07-08-2010, 23:11 door Anoniem
Door Ilja. _\\//: Die niet gebruikte bestandextensies'zijn meestal achter gebleven na verwijdering van een programma (of in het ergste geval in het register geschoven door malware). Je kan het nakijken, behalve in geval van malware uiteraard, via Configuratiescherm, Vormgeving & Thema's, Mapopties, & dan tabblad Bestandstypen.

Malware die ongebruikte extensies registreert? Dat is nou niets iets om rekening mee te houden. Maak het niet moeilijker dan het is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.