image

Twijfel over opslag naaktbeelden door Schiphol

vrijdag 6 augustus 2010, 09:31 door Redactie, 12 reacties

Volgens Europarlementariër Sophie in 't Veld (D66) is het mogelijk dat ook de bodyscanners van Schiphol naaktbeelden van reizigers bewaren, ook al beweert de luchthaven het tegenovergestelde. Gisteren werd bekend dat Amerikaanse bodyscanners wel degelijk foto's bewaren, ondanks beloften van de overheid dat dit niet gebeurde. Ook Schiphol heeft via TNO bodyscanners laten testen die naaktbeelden kunnen opslaan, zo erkende woordvoerster Mirjam Snoerwang tegenover BNR.

Eerder liet ze weten dat de apparatuur ongeschikt was voor het opslaan van afbeeldingen. Volgens Snoerwang is dat nog steeds het geval, omdat de opslagaparatuur niet in het bezit van Schiphol zou zijn. Ook zijn de bodyscanners niet op een netwerk aangesloten. "Alles kan in het leven, maar het gebeurt niet. Daarvoor is speciale randapparatuur nodig", stelt Snoerwang. "Het is wel in een laboratoriumopstelling getest door TNO. Er zit echt geen randapparatuur op de scanners."

Twijfel
Europarlementariër Sophie in 't Veld (D66) gelooft niets van de uitleg van Schiphol. "Ik heb geen bewijs, maar ben er zeker van dat dit wel gebeurt", stelt ze. "Ik heb gewoon te veel voorbeelden van overheden die langs wettige en onwettige wegen informatie verkregen." Volgens In 't Veld is er een salamitactiek gaande rond het afpakken van rechten. "Waarbij de burger in dit geval letterlijk in zijn blootje komt te staan."

Ze zou met verschillende leveranciers hebben gesproken, die door Europese regeringen zijn gevraagd om hun machines voor demonstraties wel met opslagmogelijkheid te leveren. "Die fabrikanten zien daar zelf de zin niet van in, omdat het alleen om een controle gaat."

Reacties (12)
06-08-2010, 09:42 door Anoniem
Hoe zou die scanner ook maar iets kunnen zonder die foto op te slaan in het ram geheugen, vanaf daar is het een kleine stap naar de schijf van een notebook (die hier "randapparatuur" genoemd word)
06-08-2010, 09:58 door Anoniem
Hahaha, de Nederlandse overheid, met haar compulsieve drang op alles op te slaan voor de eeuwigheid, zou bodyscans ineens niet opslaan? Daar gelooft toch helemaal niemand in?
06-08-2010, 10:02 door TD-er
Leuk dat ze zich er nu in mengt, maar gaat D66 ook kamervragen stellen? Of gaat ze zelf in het Europarlement hier ook nog over verder?
Het is nu zomer, dus politiek ligt alles stil en als in NL het reces voorbij is is men het weer vergeten danwel heeft men andere dingen aan het hoofd zoals een formatie.
Het collectieve geheugen is dit dan alweer vergeten, net als dat wetsvoorstel van Hirsch Ballin. Daar hoor je nu al niets meer over.
06-08-2010, 10:04 door Anoniem
"Ik heb geen bewijs, maar ben er zeker van dat dit wel gebeurt"

Met dat soort argument kan je ook bedenken dat buitenaardse wezens bestaan, ook al beweert de regering van niet. Wat een onzin!
06-08-2010, 10:26 door Anoniem
Door Anoniem: "Ik heb geen bewijs, maar ben er zeker van dat dit wel gebeurt"

Met dat soort argument kan je ook bedenken dat buitenaardse wezens bestaan, ook al beweert de regering van niet. Wat een onzin!
Maak jij je lekker druk om dat argument, kijken wij even verder naar de gedachte er achter dat wat men vanuit de overheid beweert flink te wantrouwen is vanwege voorbeelden van hoe het er vaker aan toe gaat met beweringen dat er niets aan de hand is en iets niet aan de orde zou zijn....
06-08-2010, 13:17 door Anoniem
"Met dat soort argument kan je ook bedenken dat buitenaardse wezens bestaan, ook al beweert de regering van niet. Wat een onzin!"

Men wil geen beelden opslaan, maar tegelijkertijd was het opslaan van beelden wel een functionele eis bij de aanschaf van het systeem ? Leg eens uit waarom men die eis stelde, lijkt mij een stuk boeiender dan kreten over buitenaardse wezens. Of het onzin is kan je verder moeilijk onderbouwen met niet-inhoudelijke opmerkingen.
06-08-2010, 13:59 door Necrowizard
Door Anoniem: Hoe zou die scanner ook maar iets kunnen zonder die foto op te slaan in het ram geheugen, vanaf daar is het een kleine stap naar de schijf van een notebook (die hier "randapparatuur" genoemd word)

Ja dacht dacht ik ook...voor 60 euro heb je al een 1.5 TB schijf. Laat 1 zo'n foto 3 MB zijn, wat al vrij groot is, kunnen ze evengoed 500.000 foto's opslaan.

Maja, maak de overheid wijs dat je juist "speciale randapparatuur" nodig hebt, en je kan weer een tijdje je gang gaan.

Trouwens, als iemand wel iets "illegaals" probeert mee te nemen, dienen de gemaakte scans ook nog als bewijs materiaal lijkt me, dus het lijkt me niet echt logisch als er geen mogelijkheid op zit om de foto's op te slaan.
06-08-2010, 20:33 door Wootles
Ik weet niet hoe het bij de passagiers zit, maar de bodyscanners bij de personeelsdoorgangen op Schiphol laten alleen een standaard, blanco silhouet zien met daarop cirkels op de punten waar de scanner onregelmatigheden meet. Geen plaatjes waarmee je daadwerkelijk "door de kleren kunt kijken" dus.

Als we ons toch zorgen maken om onze privacy zou ik dat sneller doen om x-ray apparatuur die de inhoud van alle bagage opslaat. In het geval van passagiers is er weinig aan de hand, maar volgens een van de beveiligers kan er bij personeel waarschijnlijk aan de hand van Schipholpasgegevens nagegaan worden wanneer iemand een doorgang gebruikt. Koppel dit aan de X-ray foto's die een locatie en timestamp bevatten en een persoon met kwaad in de zin weet precies wat je mee neemt op welk moment.
07-08-2010, 19:19 door Anoniem
volgens mij kan je wel degelijk lichaams delen zien zoals je "lange urine lijder" / "korte urine lijder" / boobies.
maar goed.

als in een ziekenhuis als je word binnen gebracht waarbij een nacose nodig is, is het mogelijk dat tijdens de nacose je word uitgekleed. bv. in een nacose kan je niet plassen en het moet er toch uit dus word er zonder toestemming of met toestemming in nacose (waarbij je niet helder na kan denken) je word uitgekleed en .......
07-08-2010, 19:25 door Anoniem
net zoals het elecronies dose waarbij niet alleen je huisars invormatie kan opvragen maar ook andere huisartsen.

bedenk hierbij als jij een monteur bent en toegang heb tot de computer en je krijgt ruzie met iemand op de weg zal jij dan even kijken in het systeem waar hij woont immers komt er niemand achter

:P
08-08-2010, 13:22 door Anoniem
Volgens Snoerwang is dat nog steeds het geval, omdat de opslagaparatuur niet in het bezit van Schiphol zou zijn.


Hierin zit toch het antwoord?

Formeel gesproken wordt er NIETS opgeslagen op opslag apparatuur van Schiphol.

Dat er een encrypted backup proces meeloopt voor quality control van fabrikant, kan Schiphol niet over oordelen omdat dat niet in het bezit is van Schiphol en formeel buiten haar zicht plaatsvind.

Onze samenleving begint meer en meer Amerikaanse trekjes te krijgen. "I did not have sex with that woman"
09-08-2010, 16:34 door Anoniem
Mensen ! Luister ! Wij zijn reed Gewaarschuwd door MARCEL MESSING met zijn Bijzondere Boek. De volledige titel ervan luidt "WORDEN WIJ WAKKER ?: Over de verborgen krachten achter het wereldtoneel" [ISBN 90-202-8477-8]

Op de achterkant van dit boek staat o.a.: Voor onze "veiligheid" worden er vergaande technieken ontwikkeld waarmee ons hele doen en laten precies kan worden nagegaan. "Big brother is watching you" via camera's, internet, telefoon, bank, et cetera. In plaats van een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, verbonden met de ascensie van onze planeet rond 2012, pogen tegenkrachten een nieuwe wereldorde te vestigen, waarin de mens tot slaaf geworden is.

DUS: WEES GEWAARSCHUWD !!!! LEES DAT BOEK VAN MARCEL MESSING !!!!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.