image

Mozilla gaat Firefox 'stiekem' patchen

dinsdag 10 augustus 2010, 11:59 door Redactie, 14 reacties

Net als Google met Chrome doet, wil Mozilla in de toekomst Firefox 'stiekem' patchen. De feature die dit mogelijk moet maken komt zeer waarschijnlijk in Firefox 4 terecht, waarvan deze week de derde bètaversie verschijnt. "We gebruiken het grote update-venster alleen voor veranderingen zoals [versie] 4 naar 4.5 of 5" zegt Firefox hoofdontwerper Alex Faaborg. "Helaas zullen gebruikers de voortgangsbalk wel tijdens het laden zien, maar dit is een implementatie probleem in tegenstelling tot iets met de user interface. Idealiter zou de update in de achtergrond kunnen worden toegepast."

Klachten
Volgens Faaborg zitten de meeste gebruikers niet op een applicatie te wachten die over kleine updates lastigvalt. "We krijgen veel klachten dat Firefox te vaak updatet." De ontwerper merkt op dat veel mensen het verschil tussen een beveiligingsupdate en een nieuwe versie niet kunnen zien.

Het lijkt erop dat Mozilla eerder de klagende gebruikers tegemoet wil komen dan de mensen die niet updaten. Uit eigen cijfers blijkt namelijk dat negentig procent van de Firefox-gebruikers binnen twee weken de laatste patch heeft geïnstalleerd.

Reacties (14)
10-08-2010, 12:06 door Anoniem
You cant hide your secret updates from my firewallz :D
10-08-2010, 12:14 door Anoniem
DUH.
Gewoon zichtbaar houden, ik hou niet van onzichtbare acties.
10-08-2010, 12:34 door Anoniem
Het beste zou zijn als je de optie hebt om het "stil" laten patchen aan en uit kan zetten..
Ik heb liever dat ik weet wat m'n software doet..
10-08-2010, 13:49 door Anoniem
Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die het liefst zo min mogelijk zien, maar ik zie liever zo veel mogelijk. Dus een optie of vinkje lijkt me leuk.
10-08-2010, 14:09 door Anoniem
Door Anoniem: Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die het liefst zo min mogelijk zien, maar ik zie liever zo veel mogelijk. Dus een optie of vinkje lijkt me leuk.

"Unlike Google, Mozilla will let users change the default silent service to the more traditional mode, where the browser asks permission before downloading and installing any update.

Chrome is the poster boy for automatic updates. Google's browser kicked off in September 2008 with a then-controversial mechanism that removed the user from the update equation. Chrome continues to rely on an automated service that updates the browser in the background, and can't be switched off."
10-08-2010, 14:12 door Anoniem
Ik test Firefox 4 uit op een virtual pc. Zoals je weet is niet mogelijk Internet Explorer 9 draai op Windows XP, dus dan maar profiteren van de nieuwst versie van firefox 4.
http://www.mozilla.com/en-US/firefox/beta/
10-08-2010, 14:15 door grizzler
Door Anoniem: Het beste zou zijn als je de optie hebt om het "stil" laten patchen aan en uit kan zetten..
Volgens mij is dat ook zo. Ik heb dat in ieder geval in een ander artikel over dit onderwerp gelezen (weet niet meer op welke site precies - het was een paar dagen geleden, toen dit 'nieuws' was...).
10-08-2010, 14:27 door extranion
ik snap niet dat hier altijd een keuze in gemaakt moet worden... gewoon standaard onzichtbaar laten patchen en voor de mensen die het leuk vinden om het te zien even een checkbox aan vinken en dan gewoon een meldingscherm laten zien.

Persoonlijk vind ik het beter om het automatisch te laten gebeuren, of hier dan nog een notificatie van moet worden gegeven is denk ik ook per persoon verschillend. Mijn moeder vind het bijvoorbeeld echt niet interessant wanneer de browser is geupdate, maar ik wel.
10-08-2010, 14:47 door Anoniem
Door extranion: ik snap niet dat hier altijd een keuze in gemaakt moet worden... gewoon standaard onzichtbaar laten patchen en voor de mensen die het leuk vinden om het te zien even een checkbox aan vinken en dan gewoon een meldingscherm laten zien.
/quote]
Zo wordt het dus ook al. Persoonlijk vind ik zoals het nu is voor mij het fijnst, zelf melden dat er een nieuwe versie is en als er dan niet gereageerd word downloaden en dan de gebruiken een optiescherm geven, maar de nieuwe standaard stille update vind ik wel beter, veel mensen die ik ken klikken die update namelijk gewoon vaak weg, al update FF dan meestal uitendelijk nog wel automatisch, maar dan zijn er vaak al een paar dagen overheen na de patchrelease.
10-08-2010, 17:37 door Anoniem
Er schijnt ook een opt-out ingebouwd te worden.
Lees ik o.a bij webwereld.nl.
10-08-2010, 19:29 door Rene V
Tja leuk, maar patchen gebeurt niet als je als standaard gebruiker (in bijv Win7) draait. Moet je de browser toch eerst in admin modus uitvoeren wil deze geupdate worden. ^^
10-08-2010, 20:16 door cyberpunk
Ik zie liever wél wanneer updates geïnstalleerd worden, of dat nu grote of kleine updates zijn, dat maakt me niets uit.
11-08-2010, 09:41 door Anoniem
FF wilt gewoon slim doen. Ze willen voorkomen steeds te moeten melden dat er een patch is voor een lek. Zo voorkomt FF kritiek en negativiteit van hun browser. Wij trappen er niet in! Als er iets stiekem gebeurt weet je ook niets he?
Ehm... Wij gebruiken geen FF.

Chung & Jorrit C
Sectrust.ams.osd/Crew
InfraGard
12-08-2010, 16:42 door Rene V
Door Anoniem: FF wilt gewoon slim doen. Ze willen voorkomen steeds te moeten melden dat er een patch is voor een lek. Zo voorkomt FF kritiek en negativiteit van hun browser. Wij trappen er niet in! Als er iets stiekem gebeurt weet je ook niets he?
Ehm... Wij gebruiken geen FF.

Chung & Jorrit C
Sectrust.ams.osd/Crew
InfraGard

Mjaj.. typische reactie van M$ fanboys. Vind je het heel erg indien de meeste mensen jullie (of jouw) bevooroordeelde repliek niet erg serieus zullen nemen?
Alsof IE8 zo geweldig is! Indien daar een lek in wordt gevonden moet men eerst afwachten op de eerstvolgende patch dag van M$.
FF lekken worden tenminste snel gepatched. Dussssss...

toedeledoki!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.