Privacy - Wat niemand over je mag weten

[Verwijderd]

02-09-2010, 20:42 door [Account Verwijderd], 38 reacties
[Verwijderd]
Reacties (38)
02-09-2010, 21:56 door waarom_
Beste vader,

Ik snap je gevoelens en vind het knap dat je alleen maar op deze manier wraak wilt nemen, daarvoor hulde.

Ik denk niet dat dit mag, helaas is het zo dat in onze rechtstaat een verdachte en zelfs een veroordeelde recht heeft op privacy. Ik ben er zelfs van overtuigd, dat mocht je dit doorzetten, de straf die je krijgt hoger is dan wat de winkelier gekregen heeft.

Succes ermee, zorg dat je dochter de therapie krijgt die ze nu nodig heeft, en probeer de kosten daarvan op de dader te verhalen, desnoods met een civiele procedure.
02-09-2010, 21:59 door Anoniem
Dit kan wel degelijk juridische gevolgen hebben. Als u dit pad bewandelt dan is het namelijk waarschijnlijk dat deze man u aanklaagt voor smaad en voor de rechter sleept. Die rechtzaak zal hij ook winnen.

Toelichting: http://nl.wikipedia.org/wiki/Smaad
Bij de toelichting zijn ook de relevante stukken tekst van de Nederlandse wet te vinden.

Ik raad u ten zeerste deze actie af. Ik sympatiseer met u, maar denk bij uzelf dat u uw dochter hier niet mee helpt.

Veel sterkte gewenst.
02-09-2010, 22:14 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-09-2010, 22:31 door Anoniem
Ongevraagde bulk email mag feitelijk niet, hoewel er waarschijnlijk geen juridische gevolgen zullen zijn. Iemand beschuldigen zonder bewijs mag ook niet en dat is waarschijnlijk hetgeen waarvoor je in juridische problemen kan raken.

Juridisch zou je er misschien wel mee weg kunnen komen als je een email stuurt naar maar een paar mensen en vraagt om het verhaal door te geven. Houd het wel bij feiten en zorg dat het geen laster/smaad wordt. Zoals je het boven beschreven hebt, mag het niet. Bijvoorbeeld: "Een week geleden is mijn dochter van 14 door een man van 60 aangerand", dat is een harde beschuldiging. Ga na hoe je aan deze wetenschap komt. Is er iemand getuige geweest? Dan kun je wel schrijven dat "een getuige heeft verklaard dat...".
02-09-2010, 23:31 door xy22
Ben bang dat je dan al heel gauw ‘laster’ o.i.d. verweten kan worden. Het wordt ondanks de verhaalvorm en de gefingeerde namen waarschijnlijk al snel te duidelijk om wie het gaat.
Een advocaat of een andere juridische specialist zal je allicht kunnen helpen met wat wel mogelijk is.

Een kleine kring van vertrouwde personen hier in vertrouwen over vertellen, als u en de viespeuk een aantal gemeenschappelijke vrienden/kennnissen hebben, maakt dat veel mensen niets meer met deze persoon te doen willen hebben. (En geen problemen met het opzoeken van juridische grenzen.)
Vraag anders ook uw dochter of zij haar sociale netwerken op alleen vrienden kan zetten, dan is nu en later digitaal ‘gluren’ voor deze idioot niet meer mogelijk.

Voor u als vader is het bekend willen maken misschien gerechtigheid.
Anderzijds kan het voor uw dochter misschien erg lastig zijn om mee om te gaan.
Door waarom?: zorg dat je dochter de therapie krijgt die ze nu nodig heeft, en probeer de kosten daarvan op de dader te verhalen, desnoods met een civiele procedure.
waarschijnlijk het best mogelijke in deze rot situatie

veel sterkte
03-09-2010, 02:21 door [Account Verwijderd]
Beste bozevader,

Uit jouw verhaal trek ik de conclusie dat je eigen rechter wil spelen in een ernstige aangelegenheid omdat de Politie op voorhand geen onderzoek / vervolging wil instellen. Een hele begrijpelijke reactie van een zorgzame vader. In mijn functie als gedragscoach in de sectoren Zorg, Welzijn en GGZ ben ik jammergenoeg meerdere malen professioneel betrokken geraakt bij (pogingen tot-) aanrandingen. In een aantal van deze zaken hebben wij Justitie soms moeten bewegen alsnog een zaak in behandeling te nemen, ookal was deze in eerste instantie afgewezen. Meestal konden we Justitie aansporen d.m.v. het aangaan van een nieuw gesprek, twee keer echter moesten we een zedenadvocaat in de arm nemen waarmee we via de rechter het O.M. dwongen tot het overgaan van vervolging. Mocht het nieuwe gesprek wat je gaat voeren wederom op een teleurstelling uitlopen win dan juridisch advies in. Slachtofferhulp kan je, ondermeer, doorverwijzen naar een goede zedenadvocaat in jouw regio.
http://www.slachtofferhulp.nl/index.php?contentID=85

Een (poging tot-) aanranding heeft uiteraard een grote inpact op je dochter, maar tegelijk ook op jouw hele gezin. Het is een verstandige zet om buiten juridische bijstand ook professionele gezinsondersteuning in te schakelen die je dochter en de overige gezinsleden kan helpen met het verwerken van deze traumatische ervaring. Vaak kan deze vorm van ondersteuning via de school van je dochter opgestart worden, of wederom via Slachtofferhulp. De ervaring leert dat praten met een professional helpt.

Als laatste wil ik je waarschuwen voor het plegen van eigen rechterlijke acties. Deze brengen je bijna altijd in de problemen. Hierdoor loop je het risico "tweemaal" slachtoffer te worden van door een ander aangedaan leed. Probeer ook bewust om te gaan met het feit dat jouw dochter op dit moment het hardst een vader nodig heeft die onverdeeld liefdevol met haar bezig is en niet (gedeeltelijk) afgeleid is door gevoelens van wraak. Dat zal jouw persoonlijke strijd worden misschien.

Ik wens jou en je gezin heel veel succes toe.
03-09-2010, 04:22 door Anoniem
beste vader,

als iemand aan mijn dochter zit...><

maar je dochter heeft niks aan wraak, dus laat dat maar even zitten.
verder is het beschuldigen van iemand mogelijk smaad, en voor je het weet heb jij de politie aan de deur staan.

plus dat je verhaal ook je dochter publiek bezit maakt.

dus doe maar even niks, en ga met je family er effe lekker tussenuit.
03-09-2010, 08:10 door Anoniem
Door bozevadermetvraag: Hallo forummers,

Ik besef direct dat dit wellicht niet het juiste forum is daar mijn vraag een juridisch karakter heeft maar wil het jullie toch graag voorleggen:

Een week geleden is mijn dochter van 14 door een man van 60 aangerand. Deze kennis van de familie heeft haar tijdens een zakenreceptie op het damestoilet opgewacht, haar willen kussen en wat opmerkingen gemaakt, aan haar jurkje getrokken..Zal niet veel verder in detail treden maar mijn dochter is er nog steeds goed overstuur van.

We hebben de dag erop contact opgenomen met de zedenpolitie. De agente had er moeite mee om ons in alle eerlijkheid te moeten zeggen dat alles wat deze man heeft gedaan net "op het randje" zit om er echt een rechtzaak van te kunnen maken..Conclusie: wij zitten met een dochter die stil voor zich uit staart en 's nachts niet kan slapen, de dader krijgt als het voor de rechtbank komt, zijn reiskosten nog vergoed..Hij heeft mondjesmaat zijn daden toegegeven en heeft contact met ons opgenomen dat wij hem niks kunnen maken omdat "het allemaal wel meeviel"..

Er gaat nog steeds van alles door me heen (heel wraakzuchtige primitieve oergevoelens) maar ben op het volgende idee gekomen: de man woont in een klein dorp op de Veluwe al waar hij ook een winkel heeft. Ik wil er een persoonlijke uitdaging van maken om dat hele dorp te laten weten hoe fijn hun winkelmeneer wel kan doen tegen jonge meisjes. Ik ben voornemens om dit in een mail te doen waarin ik het verhaal van a tot z uit de doeken doe, uiteraard gebruik makend van gefingeerde namen maar wel zo dat iedereen daar weet om wie het gaat. Verder denk ik er over om de aangifte (die krijg je als hardcopy mee naar huis) op het www te zetten (gratis website). Iedere slimmerd mag mijn IP adres achterhalen, men mag zelfs weten dat ik er achter zit...

Nu mijn vraag: mag dit? Kan dit voor mij juridische gevolgen hebben? M.a.w.: mag ik een verhaaltje rondmailen waarbij ik aangeef dat alle overeenkomsten met bestaande personen...blablabla?

Graag jullie reactie of tip (hoeft niet al te wraakzuchtig qua tekst te zijn, dat boze gevoel heb ik zelf voldoende).

boze vader



Beste bozevader


Naar mijn weten mag je niet alles doen maar een boek schrijven en publiceren mag natuurlijk wel. ;-)
Ik weet niet zo heel veel over het schrijven van boeken maar ik weet dat heleen vreeswijk boeken over misdaden schrijft.
In de zin van verkrachtingen, etc...die ook daadwereklijk in gelderland zijn gebeurd.
Zij heeft dit gedaan door inderdaad de namen fictief te maken. Dus het meot op een manier wel mogelijk zijn lijkt me.


Maar bedenk dat een leven en een zaak van iemand opzettelijk kapot maken net zo slecht is als het leven van een jongedame kapot te maken.

Sterkte en succes
03-09-2010, 08:56 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-09-2010, 09:07 door Anoniem
Heb gewoon poep aan de gevolgen, zorg dat die kerel bekend wordt. Jouw dochter zal niet zijn eerste slachtoffer zijn en zeker niet de laatste. Als hij hiermee weg komt, wie is dan het volgende slachtoffer??

Hang zijn foto's op in het dorp, maak plakkaten met zijn foto en zijn daden en plak die door het hele dorp, als of je een weggelopen hondje zoekt. Name , Blame and Shame!!

Laat je niet ontmoedigen door die 'watjes' hier die zeggen: laat het aan een ander over (zoals de politie) als je wilt dat iets goed gedaan wordt, moet je het zelf doen! Die viespeuk is de enige die aangifte van laster tegen je kan doen, en dan kan jij als verdachte van de hoogste daken schreeuwen wat hij gedaan heeft!

Dus: schijt aan alles en iedereen en zorg dat die viespeuk nooit meer stiekum zoiets kan uithalen!!
03-09-2010, 10:09 door Anoniem
Er is niets zo effectief als een dorpsroddel. Als het verhaal bij de juiste personen bekend is, gaat het als een lopend vuurtje rond en is het niet meer te achterhalen waar het verhaal oorspronkelijk vandaan komt.

Ik wens jou, je dochter en je familie veel sterkte toe en ik hoop dat jullie dit vreselijke voorval uiteindelijk goed kunnen verwerken
03-09-2010, 10:14 door Anoniem
Tjonge wat een verhaal zeg. Ik moet er niet aan denken dat zoiets mijn dochter overkomt. Sterkte ermee en ik hoop dat je dochter hier goed doorheen mag komen.

Je verhaal gelezen te hebben lijkt dit mij een prima onderwerp voor geenstijl.nl. Ik ben juridisch totaal niet aangelegd dus of het 'mag' en wat de consequenties ervan kunnen zijn kan ik niet vertellen. Wel zie ik vergelijkbare verhalen op geenstijl.nl staan. Wellicht een idee voor je.
03-09-2010, 12:13 door Anoniem
Ik zou het verhaal helemaal niet zomaar breed trekken. Wil je dochter wel op school aangesproken worden op wat er gebeurd is? Is het echt wel leuk om alle reacties op Geen Stijl te lezen? Echt niet iedereen gaat reageren zoals jij het je zou wensen. En je dochter staat eeuwig voor schut. Wil ze dat wel?

Lees maar eens wat gemiddelde reacties op Geenstijl, en je zult zien dat niet iedereen even begripvol is("die meisjes vragen er zelf om", "ze vond het vast wel leuk", "vader wil er een slaatje uit slaan"). Dat gaat zeer doen, dat soort reacties.
En over twintig jaar staat het nog steeds op Internet, en komt het weer terug als zij ergens solliciteert (of jij).

Zet je wraakgevoelens aan de kant, want je bevredigt misschien tijdelijk je gevoel van tekortschieten (ik weet hoe het voelt als je als ouder iets niet hebt kunnen voorkomen voor je kind) maar je doet haar er echt veel meer schade mee op de lange termijn. Troost haar, zoek hulp, en neem heel serieus de suggestie in overweging om eventueel via een zedenadvocaat Justitie te dwingen tot vervolgen. Tenslotte, deze meneer zal er wel een gewoonte van maken om kleine meisjes lastig te vallen dus het is van belang dat hij (juridisch) gestopt wordt, maar niet door je dochter in de etalage te zetten voor iedereen. Dat werkt alleen maar averechts.
De simpelste aanpak zou nog zijn om deze meneer eens een vervelend pak slaag te geven of zijn auto te bekrassen, dan moet je zelf voorkomen en kun je je motivatie toelichten en staat hij er alsnog gekleurd op. Maar ook dan komt je dochter in de aandacht en jij krijgt een strafblad en hij een vergoeding die jij mag betalen. Dat lijkt me een erg hoge prijs en ook niet bevredigend. Laat het recht zijn loop hebben, en help het daar een handje bij. Neem contact op met Slachtofferhulp (vreemd dat de politie je niet daarheen heeft doorverwezen). En kom je er met de politie niet uit, kun je altijd nog de Ombudsman inschakelen. Het is toch leuker om mensen met hun wapens te verslaan?
03-09-2010, 12:27 door Anoniem
U zou de zedenpolitie of collega agenten/deskundigen kunnen vragen hoe U wellicht ook het randje kunt opzoeken met deze man bekend te maken, zodat U net als hij nét niet gepakt kan worden -en er toch een soort rechtvaardigheid zal zijn-.

Bovenstaande reactie dat uw docter nu erg hard een vaderfiguur vol liefde nodig heeft lijkt mij ook zeer op zijn plek! Zorg dat zij op de eerste plaats komt, en denk vervolgens aan een eventuele "wraak" actie... De dorpsroddel vind ik geniaal, en werkt geheid! Sterkte!
03-09-2010, 13:39 door Anoniem
Die winkelier had gewoon van uw dochter af moeten blijven.
Van kinderen blijf je gewoon af.
Dus als er een dorpsroddel tegen de winkelier los komt,zal hij wel moeten bekenen dat hij fout zat,want hij wordt dan door het dorp met scheve ogen aangekeken.
Dat is al een straf voor hem.
Wat uw dochter betreft dat ze er nog zo van streek over is,misschien is er wel iemand op haar school van het personeel,die haar kan begeleiden het normale leven weer op te pakken.
Ik wens u en uw dochter veel sterkte toe dat het normale leven weer snel opgang komt.
03-09-2010, 14:03 door Anoniem
Geef je verhaal door aan www.geenstijl.nl

bl33p
03-09-2010, 14:04 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-09-2010, 15:41 door Anoniem
Een week geleden is mijn dochter van 14 door een man van 60 aangerand. Deze kennis van de familie heeft haar tijdens een zakenreceptie op het damestoilet opgewacht, haar willen kussen en wat opmerkingen gemaakt, aan haar jurkje getrokken..Zal niet veel verder in detail treden maar mijn dochter is er nog steeds goed overstuur van.


Boze vader.
Ik vind het verhaal ook een beetje raar om te horen wat doet een 14 jarig meisje op een zakenreceptie?
Maar goed ik had die vent zelf een paar flinke klappen op zijn bek gegeven! En hem wel zo gewaarschuwd dat hij van zijn levensdage nooit meer aan mijn dochter zou zitten. Kun je hoogstens voor geweld gearresteerd worden en zolang die man er niet iets ernstigs aan overhoud zal de straf uiteindelijk wel mee vallen.
Maar goed het is nu al even geleden dus nu zou ik die optie van geweld niet meer verkiezen en het grotendeels maar op zijn beloop laten want je maakt het er voor je gezin er alleen maar erger op.Alleen juridisch kun je misschien nog het``eèn of andere starten.
Je zou deze vraag ook aan Arnoud Engelfriet kunnen voorleggen.
http://www.arnoud.engelfriet.net/
03-09-2010, 18:56 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-09-2010, 19:25 door Anoniem
Wat ik mis in de hele discussie hier, is het risico op herhaald gedrag van de betreffende verdachte. Het is zeer, zeer waarschijnlijk dat deze man hier vaker mee is weggekomen. Zijn gedrag van het laten weten dat je hem niets kunt maken is hier een impliciet bewijs van. Wat je zou kunnen proberen is aan kinderen in de buurt te vragen of ze de betreffende meneer kennen, middels een foto. Vervolgens vraag je aan het kind hoe ze die meneer kennen. Twee simpele vragen waar je absoluut niet leidend in mag zijn. Wat ook kenmerkend is voor het gedrag van een zedendelinquent is dat deze een bepaalde smaak heeft. Zoek kinderen, in dit geval, meisjes die lijken op jouw kind, niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua gedrag.

Zoek hem op op het net, iedereen laat wel 1 of ander spoor achter. Maak een dossier, die kan je dan overleggen aan het O.M. zodat ze er zeker weten niet omheen meer kunnen en tevens een verzwaarde strafmaat kunnen eisen.

Wat slim is om te doen, is om tegen de agent te zeggen dat hij in het 'systeem' een notitie moet maken bij jouw persoon, dat je met een onderzoek bezig bent en dat je bewijzen probeert te verzamelen. Dat noem je jezelf indekken. Je moet niet zorgen dat jij slachtoffer wordt, door wraak oid, van de verdachte zijn actie. Dat verzwakt jouw zaak dan weer.

Kortom, een mens is een gewoontedier, gebruik dat. (the art of war, sun tszu)

Ik zou het op prijs stellen als je over een tijdje op deze site een followup zou willen posten. Aangenomen dat andere vaste bezoekers van deze site dit wel willen volgen. KP is taboe!
03-09-2010, 19:32 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-09-2010, 21:08 door Anoniem
Door Anoniem:

Boze vader.
Ik vind het verhaal ook een beetje raar om te horen wat doet een 14 jarig meisje op een zakenreceptie?
[...]
Je zou deze vraag ook aan Arnoud Engelfriet kunnen voorleggen.
http://www.arnoud.engelfriet.net/

Bij ons lopen er redelijk vaak kinderen van collega's rond. Kinderen vinden het nml ook wel eens leuk om te kijken waar papa werkt. Ook dan komt het wel eens voor dat er een bijeenkomst is met een hapje en een drankje. Er is in een groot bedrijf altijd wel iemand jarig of die (al dan niet gedwongen) weg gaat. Dus ik vind het helemaal niet raar.

Persoonlijk zou ik hem publiekelijk aan de schandpaal nagelen ongeacht de consequenties (of ander letsel toebrengen), maar daar heeft je dochter niets aan. Die heeft je nu hard nodig. Zoek uit tot hoever je kan en mag gaan en nut dat tot op de mm uit.
03-09-2010, 22:36 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
04-09-2010, 00:48 door Anoniem
"Geloof me, het zal nogal lang duren voordat jullie deze afschuwelijke zaak goed verwerkt hebben."

Hou op zeg. Het is maar wat je er zelf van maakt. Als je er rustig over doet en niets opblaast is het niet zo'n groot probleem. Ga vooral niet iemand een trauma aanpraten. Ga wandelen in het park, ga leuke dingen doen.
04-09-2010, 01:18 door Anoniem
Probeer niet voor eigen rechter te spelen, of dit nu nog net legaal is of niet. Hoe erg een misdrijf ook is, het is aan een onafhankelijke rechter om te bepalen of 1) de verdachte schuldig is, 2) de verdachte toerekeningsvatbaar is en 3) wat een gepaste straf is. In een rechtsstaat dient u zich niet te verlagen tot het niveau van uw tegenstander - hoe moeilijk dat ook is - omdat u dan de autoriteit verliest (wettelijk of filosofisch) om het niveau van de tegenstander te veroordelen. Rechtvaardigheid is geen rechtvaardigheid tenzij deze op een zuivere manier is verkregen. Laat u leiden door uw verstand. Sterkte.
04-09-2010, 08:45 door Anoniem
Joh je leeft maar 1 keer.En je dochter ook.

Wat al iemand zei hier in een reactie,Niet te watterig .Gewoon aanpakken die kerel.
Ik zal gewoon een paar weekenden aan de voordeur van die winkel gaan staan.En je verhaal tegen ieder bezoeker vertellen,
Stel de politie pakt je dan op ,,So what .Wat kunnen ze je dan maken.
Je komt echt niet in een cel terecht hoor.

Laat hem het maar eens voelen wat die heeft aangericht.

En nee wraak lost niets op.Maar het geeft je wel een goed gevoel..
04-09-2010, 09:17 door Anoniem
Begrijp dat het heel veel met je doet en dat het bepaalde 'oergevoelens' in je oproept.
Echter:

Als het uitkomt dat hij de bedoelde persoon is, en dit verhaal krijgt een staartje voor u...
wat doet dàt met uw dochter?

Want als zijn identiteit duidelijk wordt zal het niet lang duren voordat uw of uw dochters identiteit openbaar wordt.
Daar helpt u uw dochter (en haar psychische probleem) niet mee.

En los daarvan heeft uw dochter meer aan een liefdevolle vader dan eentje die verteerd van opgekropte woede rondloopt.
Laat staan eentje die wordt aangehouden door de politie om te worden verhoord wegens laster of smaad.
Want dat is wel het risico, ook dat is het rechtssysteem.

En zo'n aanhouding laat zich niet voorspellen of aankondigen.
Daarmee bedoel ik dat het altijd ongelegen komt en waarschijnlijk net op het moment dat u (met uw dochter) iets anders gepland had te gaan doen.
04-09-2010, 13:33 door cjkos
Door het verhaal hier te schrijven is het verhaal eigenlijk al openbaar gemaakt. Volgens mij kun je dus best wel een waarschuwing uit doen gaan binnen de familie om te waarschuwen.

Als het bij mij zou overkomen zou ik het zeker binnen de familie bekend maken. Door niet de naam te noemen, maar bijvoorbeeld wel de leeftijd en een omschrijving van de situatie en plaats, zal men zelf wel weten wie de verdachte is.

Daardoor lijdt de persoon op zich, als het een normaal persoon, al gezichtsverlies. Het voordeel van zo'n verhaal is dat die man zich niet kan beroepen op smaad omdat hij dan zelf aan zal moeten geven wat hij dan wel gedaan heeft.

Maar ja, dat is wat ik zou doen asl de politie niets kan doen..
04-09-2010, 14:43 door Anoniem
Ik denk dat jij goede zaken kan doen in de spam wereld als jij zomaar aan e-mail adressen kunt komen van een heel dorp
04-09-2010, 17:35 door Anoniem
Plaats je verhaal op sites als http://buurtlink.nl/
Niet zo druk bezocht als geenstijl, maar wel juist bezocht door inwoners van het betreffende dorp.
Lijkt mij een prima manier om de dorpsroddel aan de gang te krijgen....
04-09-2010, 19:06 door Eghie
Ik begrijp heel goed bent dat je boos bent op die kerel en in alle staten bent om hem wat aan te doen. Ik kan me het gevoel ook voor een deel wel voorstellen. Dat heb ik ook als ze mijn familie leden, voornamelijk zwakkere familie leden wat aan doen, of als iemand uberhaubt een kind wat aandoet. Vermoedelijk wel in mindere mate, want vaders en dochters hebben een speciale band.

Alleen bij wraak acties breng je alleen maar meer problemen naar je familie en ook naar je dochter. Omdat je dochter haar identiteit ook bekend wordt. En dat wil je absoluut niet, want daar gaat je dochter helemaal last van krijgen en blijft ze er ook aan herhinnert worden. Daarnaast tekenen die wraakacties jou ook voor jouw publieke imago en de rest van je familie. Dan krijg je ook mensen die daar niks mee te maken willen hebben en daardoor ook afstandelijker naar jullie toe worden.

Dus wraakacties kun je echt beter niet doen. Het is totaal niet watterig of zwak zoals sommigen hier beweren. Het is gewoon slim om het niet te doen en beter voor je dochter. En aan jou te merken gaat je dochter voor op het "watterig" of "stoer" zijn, wat ook logisch is.

Wat je wel kunt doen als vader is, wees er voor haar ten alle tijden en geef haar de liefde en steun die ze nodig heeft, al moet je er je baan of weet ik wat ervoor opgeven. Liefde overwint alles!

En die kerel blijft niet ongestraft, echt niet. Ook al komt hij er mee weg. Zijn daden achtervolgen hem, voor de rest van zijn leven. Hier gaat hij zeker weten last van krijgen. Misschien nu niet, maar daar komt hij nog wel achter. Hij gaat een keer voor de bijl. Daar hoef jij niks voor te doen. Dit gebeurd echter ook als jij wraakacties gaat nemen, Dan achtervolgen die daden jou en je familie ook. Dus pas goed op met wat je doet.

Misschien is het goed voor jou en je dochter, om te zorgen dat zij die kerel niet meer kan tegenkomen in haar omgeving. Dus dat ze niet op dezelfde locaties te vinden is als die kerel. Ik weet niet in hoeverre je dat kunt doen. Maar bijvoorbeeld andere school of baan of verhuizen. Geen idee wat mogelijk is en wat niet, maar haar meer zekerheid geven dat ze geen last meer heeft van die kerel, in hoever dat mogelijk is uiteraard.

Veel sterkte toegewenst aan je dochter, maar ook aan jou en de rest van de familie.
04-09-2010, 19:11 door Anoniem
Door Knikniet:

Beste BozeVader:

Houd de eer aan jezelf. Praat erover in je familie, als jullie er behoefte aan hebben. Vergeet jezelf niet. Ga even lekker een borreltje halen in het café.

STERKTE !!!

Knikniet


ps Het verhaal wordt vanzelf wel bekend....
04-09-2010, 20:17 door Anoniem
Nog een keer door Knikniet:

Beste bozevadermetvraag:

je weet toch wie het is?
Voelt hij zich schuldig? Indien ja: geef hem de kans om z'n excuses aan te bieden. Hij zal dan respect voor je hebben (en je familie) omdat je sportiviteit toont. Bel hem op en praat rustig met hem.

Voelt hij zich niet schuldig? In dat geval kan je jezelf afvragen hoe hij z'n daad verantwoordt. Hij heeft immers verantwoordelijkheid af te leggen, al is het alleen maar naar zichzelf toe en z'n winkel (inkomen). Wat zal z'n vrouw er van denken? Het is tenslotte een grote schande.
Hij weet dat hij een fout heeft gemaakt. Als hij een kerel is biedt hij z'n excuses aan. Gun hem de gelegenheid dat te doen.

Kortom: regel het onderling. De kortste en beste weg. Privésfeer. Je hebt dan verder (juridische) geen toestanden aan je hoofd en je kan het achter je laten. Hoe sneller, hoe beter lijkt me.
Voor jullie is het klot.. maar houd je hoofd erbij.


Groeten van

Knikniet


ps Geduld is een schone zaak enne vergeet niet te lachen. Da's goed voor de sfeer.
04-09-2010, 22:51 door Anoniem
Beste Boze Vader,

http://www.seksueelgeweld.nl/

Zoek contact met mensen die er echt verstand van hebben!

Sterkte.
05-09-2010, 13:19 door Anoniem
Kort en simpel:

Als jij bepaalde uitlatingen doet over hem zal je moeten bewijzen dat deze waar zijn. Als er verder geen getuigen zijn is het het woord van je dochter tegen zijn woord. Twijfelachtige uitkomst voor een rechtzaak dus.

Als je zulks een zaak verliest, zal je hem waarschijnlijk op een of andere manier tegemoed moeten komen op een of andere manier. Dus schadevergoeding of iets dergelijks. Nu kan ik me zo voorstellen dat dat toch het moment wordt dat ikzelf in ieder geval behoorlijk agressief zou worden.

Kijk dus uit wat je doet. Let ook op, alles wat je doet om hem aan de schandpaal te nagelen, zorgt ook voor onrust bij je dochter. Als het hele dorp het erover heeft wordt het voor je dochter lastiger om het normaal te verwerken.

Ik snap de frustratie, maar simpelweg hem publiekelijk aan de schandpaal nagelen zal het waarschijnlijk ook moeilijker maken voor je dochter, en dat is iets wat volgens mij niet de bedoeling is.

@
Anoniem boven mij:
Op het moment dat hij zegt, en blijkbaar weet dat niemand hem iets kan maken, denk ik niet dat er nog veel te praten valt.
Ik geloof niet dat hij zich schuldig voelt.
06-09-2010, 08:45 door Anoniem
Respect dat je hem niet direct aan de schandpaal hebt gehangen of aan een hoge boom bijvoorbeeld.
In een klein dorp zijn roddels over het algemeen genoeg om hem het leven zuur te maken. Het is niet strafbaar om erover te praten met je buren/bekenden.

Boontje komt wel om zn loontje. Maar je dochter heeft thuis meer aan je dan in de bak.

Gr,
R.evenge
09-09-2010, 20:46 door Anoniem
Ik snap de reacties niet van de meeste mensen hier hoor.Het zal wel aan mij liggen denk :)

De meeste mensen hoor je hier zeggen,Zijn daden achtervolgen hem toch wel blah blah blah.
Ga er maar over praten,Net of je daar alles mee oplost?

Er zijn zat mensen die daar totaal niet gevoelig voor zijn,Die daar echt s nachts niet wakker van liggen.
Tuurlijk moet je er zijn voor je dochter,Maar dat betekent nog niet dat je hem niet aan de schand paal mag plakken.

Of heeft hij iets gedaan wat normaal wordt gevonden in nederland tegenwoordig???

Je kunt toch alles anoniem doen.Je kan posters plakken what ever je in gedachten heb,Je hoeft je dochters of je eigen naam daar toch niet in te noemen,Die man zelf weet dan wel wie het gedaan heeft hoor..

En voor alle raad gevenden psychologen hier.

Je kan er dan toch nog zijn voor je dochter.
Je komt niet in de bak(wat de meeste mensen hier geloven)
En je bent je frustraties kwijt.
En daarna kan je die borrel gaan drinken in het cafe.
10-09-2010, 13:49 door Anoniem
Misschien wel gedurfd, maar ik denk het ook een idee zou zijn als je op een drukke middag zijn winkel binnenloopt en enkel wat vragen stelt over het voorval met je dochter. Op die manier dat iedereen het eens goed kan horen. Dit herhaal je zo vaak als je kunt. Verliest hij ook gelijk wat klanten mee. Hiermee ben je enkel suggestief en valt dit mijns inziens niet onder laster of smaad. Je beschuldigd deze persoon immers nergens van.

Een ander idee is om een homo te vragen om bij hem precies hetzelfde te doen(op dagelijkse basis), je weet immers dat hij er geen zaak van kan maken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.