image

Overheid kondigt algeheel spamverbod af

zondag 14 juni 2009, 21:41 door Redactie, 14 reacties

Na consumenten is het per 1 oktober ook verboden om Nederlandse bedrijven spam te sturen, zo maakte het ministerie van Economische Zaken vandaag bekend. Staatssecretaris Heemskerk wijzigde hiervoor de Telecommunicatiewet. Spam aan personen was in Nederland al verboden. Door het nieuwe verbod ontstaat een algeheel spamverbod in Nederland. Heemskerk hoopt dat hiermee de schade die spam veroorzaakt bij internet service providers en andere bedrijven afneemt.

OPTA kan Nederlandse bedrijven die toch doorgaan met het versturen van spam boetes opleggen. Bedrijven of organisaties die blijven spammen riskeren een boete van maximaal 450.000 euro. Wie toch nog spam ontvangt, kan bij spamklacht.nl een klacht indienen.

Reacties (14)
14-06-2009, 22:54 door spatieman
ik zal mijn NL spam filter dan uit zetten.
hebt mijn advocaat wat te doen
kan ik lekker schadevergoedingen gaan eisen..
15-06-2009, 02:16 door Anoniem
[quote=https://www.spamklacht.nl/asp/klachtindienen/]Vanaf 1 juli 2009 geldt een algemeen spamverbod in Nederland. Dan kunt u hier ook klachten indienen wanneer u als bedrijf spam ontvangt.[/quote]Bron: https://www.spamklacht.nl/asp/klachtindienen/
Wie heeft de verkeerde datum?
15-06-2009, 09:38 door d.lemckert
een totaalverbod op spam..

uh-huh

Daar zullen ze in Rusland, de USA, China, de Ukraine en weet ik niet waar ongeveer 99% van de spam vandaan komt o.n.t.z.e.t.t.e.n.d. bang van worden...

Zinloze maatregel
15-06-2009, 09:51 door Anoniem
Door d.lemckert: een totaalverbod op spam..

uh-huh

Daar zullen ze in Rusland, de USA, China, de Ukraine en weet ik niet waar ongeveer 99% van de spam vandaan komt o.n.t.z.e.t.t.e.n.d. bang van worden...

Zinloze maatregel

Precies,

Sluit daar een deal mee met die landen en financier met het schade geld meer glasvezelnetwerken :)
15-06-2009, 11:44 door Anoniem
Het zou al eerder komen maar is nu met drie maanden uitgesteld.
Eigenlijk zou hij al volgende maand ingaan, maar het is door onbekende reden uitgesteld.
Bron: http://www.ispam.nl/archives/10565/volledig-spamverbod-drie-maanden-uitgesteld/
15-06-2009, 11:53 door SirDice
Zinloze maatregel
En als iedereen er zo over denkt gebeurd er nooit wat. Iets is beter dan niets.
15-06-2009, 14:39 door Anoniem
Door Anoniem:
Door d.lemckert: een totaalverbod op spam..

uh-huh

Daar zullen ze in Rusland, de USA, China, de Ukraine en weet ik niet waar ongeveer 99% van de spam vandaan komt o.n.t.z.e.t.t.e.n.d. bang van worden...

Zinloze maatregel

Precies,

Sluit daar een deal mee met die landen en financier met het schade geld meer glasvezelnetwerken :)

Kan/wil jij niet de politiek in ?! :)
(Eindelijk iemand die het begrijpt...)
15-06-2009, 15:37 door Anoniem
De maatregel is zinloos omdat de mensen die SPAM sturen zich niets van deze maatregel aantrekken. Vanuit de meeste landen waar SPAM wordt verstuurd is er namelijk geen wetgeving omtrend het sturen van SPAM.

Als de gehele wereld SPAM sturen zou verbieden - en overtreders aansprakelijk stellen - dan wordt het wel interessant.

Success ermee
15-06-2009, 18:12 door Anoniem
Ik zal toch regelmatig met mijn klanten moeten emaile, evenals met mijn cursisten.
Is dat dan ook spam?
Waar ligt de grens, bij welke aantallen?
Hoe controleer je dat?
Er is dus ook een (grote) kans dat bedrijven de nek wordt omgedraaid.

Guus Hendriks
15-06-2009, 18:16 door Anoniem
Politics is the art of finding problems and trouble, whether they exist or not, performing the wrong diagnosis and applying the wrong therapy.
15-06-2009, 20:31 door Anoniem
Door Anoniem: Politics is the art of finding problems and trouble, whether they exist or not, performing the wrong diagnosis and applying the wrong therapy.

LOL

"To err is human, but it takes a politician to really screw things up."
16-06-2009, 13:12 door Anoniem
Deze regels gaan ook het ongevraagd toesturen van faxen en dus, zo zinloos is dit niet.

Ik krijg soms 8 tot 10 faxberichten binnen waar ik helemaal niet om heb gevraagd en wordt er helemaal gek van. Het kost me jaarlijks een aantal cartridges en dus wordt ik op kosten gejaagd. Afmelden bij die faxdiensten heeft totaal geen zin, want een dag later krijg ik toch weer die troep binnen, maar dan van een andere producent of product en dus ook weer een andere "afmeld-code".

Ik ga, als het zover is, gewoon naar de aanbieders een rekening sturen voor administratiekosten voor het ontvangen van hun fax SPAM. Waarom ze het nu weer 3 maanden uitstellen, slaat helemaal nergens op... tenzij de staat die cartridges maakt!
16-06-2009, 16:25 door tifkap
Het is verre van zinloos.

Het grootste probleem met spamfiltering is dat wat de een beschouwd als spam, de andere beschouwd als een *kuch* nieuwsbrief. Door de grens duidelijk te trekken, en te zeggen dat spam illegaal is, zal de slager om de hoek stoppen met spammen. Nu worden we overspoeld met nederlandse spam naar kvk emailadressen, door partijen die verder legitiem zijn. Als wij mail filteren van deze legitieme organisaties (die spammen), dan krijgen wij klachten van gebruikers dat mail van pietje@slageromdehoek.nl niet aankomt / gemarkeerd wordt als spam.

Een algemeen spamverbod onderstreept dat alleen criminelen spammen, en dat normale organisaties daar verre van moeten blijven. Deze criminelen bedenken elke keer weer wat anders, maar dat is een stuk makkelijkeren aan te pakken (door templates te herkennen, OCR op images, bayes filtering op whois info, RBL'ing, BGP blacklists, etc, etc). Dat is kortom het normale kat en muisspel.

Door een spamverbod is het kortom mogelijk om het aantal 'false positives' sterk terug te dringen, en kunnen we effectiever en harder de organisaties die wel spammen aanpakken.
16-06-2009, 16:32 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.