image

Security.nl verloot VIP-kaarten BruCON security conferentie

maandag 6 september 2010, 11:50 door Redactie, 1 reacties

Op 24 en 25 september vindt voor de tweede keer de BruCON Security Conferentie plaats en jij kunt erbij zijn. Security.nl geeft namelijk twee unieke VIP-kaarten weg voor dit bijzondere evenement. De conferentie is bedoeld om bruggen te slaan tussen security professionals, hackers, CERT members, overheidsdiensten, studenten en iedereen die in een informele sfeer over computerbeveiliging en gerelateerde onderwerpen wil praten.

Naast de hoofdtrack, waar de bekende Mikko Hypponen de keynote speaker zal zijn, is er ook een dubbele workshop track. Zo leert beveiligingsexpert Didier Stevens je kwaadaardige PDF documenten te herkennen en analyseren. Maar er zijn ook veel extra activiteiten, zoals TheHexFactor, Lightning talks, Podcaster Meetup en Hardhack.org. In totaal zijn er zeventien presentaties en negen workshops.

TheHexFactor is een security challenge waar expert en beginneling op verschillende vlakken, zoals forensics en pentesting, nieuwe ervaringen kunnen opdoen. De Lightning talks zijn korte presentaties van vijf minuten die door de bezoekers van de conferentie gegeven worden om nieuwe ideeën, concepten of tools te presenteren. Voor de eerste keer in Europa zal er op BruCON ook een gezamenlijke live podcast opname plaatsvinden met de volgende podcasts als hoofdsterren: Pauldotcom, Exotic Liability, Disaster Protocol, aluc.tv, Eurotrash Security en DiscussIT Pubcast.

Hardware
Hardhack.org is een sub-evenement waar hardware hackers zich kunnen uitleven. Samen met Mitch Altman kan men hier twee dagen workshops volgen met opensource hardware, hardwarekits en hardware hacking. De focus ligt op praktijk workshops in plaats van presentaties. Zowel absolute beginners als ingenieurs zullen zich hier met de soldeerbout in de aanslag vermaken. Breng jullie gekste projecten, onderdelen of gadgets mee om te tonen of aan te werken.

Onderwerpen van de lezingen gaan onder andere over het vinden van backdoors in code, cyberwarfare, het hacken van embedded systems, de veiligheid van GSM, social engineering en verschillende security tools. BruCON wordt georganiseerd als een non-profit evenement. De tickets zijn dan ook alleen bedoeld voor het dekken van de uitgaven van deze en toekomstige edities.

Win één van de 2 VIP-kaarten
Security.nl geeft 2 unieke VIP-kaarten weg, waarmee je niet alleen toegang tot de conferentie krijgt, maar ook tot de afterparty na afloop. Het enige wat je hiervoor moet doen is antwoord op de volgende vraag geven:

Waar precies in Brussel vindt BruCON 2010 plaats?

Stuur je antwoord voor vrijdag 10 September naar prijsvraag@security.nl.

Verdere informatie
Het volledig programma van BruCON met de laatste updates vindt je op www.brucon.org. Er is in totaal plaats voor 400 bezoekers en inkomkaarten vanaf 150€ zijn nog beschikbaar tot 17 September.

Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. De prijsvraag staat alleen open voor geregistreerde gebruikers van Security.nl. Winnaars worden per e-mail ingelicht.

Reacties (1)
15-09-2010, 12:02 door yaffle
En? zijn de lucky winnaars al bekend?

Yaffle
(Die nog/weer nix in z'n mailbox had...)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.