image

Gaat Microsoft Adobe overnemen?

vrijdag 8 oktober 2010, 13:28 door Redactie, 6 reacties

Microsoft en Adobe hielden onlangs een geheime bijeenkomst, wat tot speculaties leidt dat Microsoft Adobe gaat overnemen. De New York Times sprak met verschillende anonieme bronnen over de bijeenkomst. Die zou vooral gaan over het blokkeren van Adobe Flash op Apple's iPhone. Microsoft zou Adobe een aantal jaren geleden hebben geprobeerd over te nemen, maar de 'deal' kwam nooit voorbij informele gesprekken, aangezien Microsoft bang was dat het Ministerie van Justitie hier een stokje voor zou steken.

Een mogelijk anti-tustzaak zou er nu heel anders uit zien, aangezien Apple en Google veel groter zijn dan een aantal jaren geleden en Microsoft zeker op het gebied van mobiele telefoons geen monopolie heeft. Zowel Adobe als Microsoft wilde niet op een eventuele overname ingaan. Op beveiligingsgebied werken beide bedrijven al nauw samen. Zo hielp Microsoft mee met de ontwikkeling van de sandbox voor Adobe Reader.

Reacties (6)
08-10-2010, 15:13 door Prlzwitsnovski
Als Microsoft het over een of andere manier klaargespeeld krijgt dat Adobesoftware Windows-only wordt dan kan ik nu al een enorme opstand inclusief microsoft-boycot en rechtzaak voorspellen.
08-10-2010, 16:30 door Ed Dekker
Maandag in The Wall Street Journal:
Badass Software Giant buys Badware Producer
met een nieuwe missie:
To Provide the Worst User Privacy Experience, Ever.
08-10-2010, 23:19 door Maki
Door Ed Dekker: Maandag in The Wall Street Journal:
Badass Software Giant buys Badware Producer
met een nieuwe missie:
To Provide the Worst User Privacy Experience, Ever.
Maandag in de krant: Adobe koopt Microsoft over.

Staan we toch allemaal te staren of dat het 1 April is. ;)

Lijkt me wel leuk. XD
10-10-2010, 00:32 door U4iA
Door Prlzwitsnovski: Als Microsoft het over een of andere manier klaargespeeld krijgt dat Adobesoftware Windows-only wordt dan kan ik nu al een enorme opstand inclusief microsoft-boycot en rechtzaak voorspellen.
...want dit is verboden? Gek dat Google en Apple hetzelfde doen met bedrijven die ze opkopen. Daarnaast lijkt het voorlopig om een samenwerking te gaan op Phone7 niveau, tenzij jij meer info hebt?
10-10-2010, 10:17 door Wootles
Toch denk ik dat een overname van Adobe door Microsoft uiteindelijk best goed voor de markt kan zijn. Vooral wanneer alle Adobe producten alleen nog maar voor Microsoft producten gemaakt mogen worden zou het zomaar kunnen dat de ontwikkeling van HTML 5 en alternatieven voor Photoshop, Adobe Reader ect uit noodzaak een stuk vlotter verloopt.
10-10-2010, 16:05 door Prlzwitsnovski
Door Wootles: Vooral wanneer alle Adobe producten alleen nog maar voor Microsoft producten gemaakt mogen worden zou het zomaar kunnen dat de ontwikkeling van HTML 5 en alternatieven voor Photoshop, Adobe Reader ect uit noodzaak een stuk vlotter verloopt.
Nu je het zegt. Als Microsoft Adobe over gaat nemen gaat de ontwikkeling naar die kant dat niemand Adobe meer nodig heeft.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.