image

Helft consumenten vermijdt vreemde karakters

dinsdag 12 oktober 2010, 14:50 door Redactie, 6 reacties

Bijna de helft van de internetgebruikers gebruikt nooit een vreemd karakter zoals !, ?, &, en #, in hun wachtwoord. "Een eenvoudige techniek die het lastiger maakt om wachtwoorden te raden", stelt beveiligingsbedrijf Webroot, dat het onderzoek uitvoerde. Ook heeft 41% van de consumenten het afgelopen jaar zijn of haar wachtwoord met één of meerdere mensen gedeeld. Een zelfde percentage gebruikt hetzelfde wachtwoord om op meerdere websites in te loggen.

Verder blijkt dat 20% van de ondervraagde consumenten de geboortedatum of de naam van het huisdier als wachtwoord heeft. Een vijfde van de geïnterviewden logt via publieke draadloze netwerken in op sites die een wachtwoord vereisen. Ook blijkt dat 51% van de consumenten wel eens een wachtwoord vergeet.

Reacties (6)
12-10-2010, 15:07 door Anoniem
Het een heeft waarschijnlijk veel met het andere te maken. Speciale tekens maken het weer lastiger om je vele wacht woorden te onthouden. Het vergeten van je wachtwoorden veroorzaakt weer dat mensen simpelere wachtwoorden gaan gebruiken of dezelfde voor meerdere sites. Ik raad me ouders ook aan om voor simpele websites dezelfde inlog gegevens te gebruiken. Daarvoor kwam het vaak genoeg voor dat ze niet meer bij hun account konden op sites die ze niet vaak gebruikte. En dankzij het vele switchen van casema (casema -> wanadoo -> orange -> casema -> ziggo) werken oude mail adressen ook niet meer om wachtwoorden te mailen. Als die functie al werd gegeven.

Misschien wordt het dus wel tijd voor een ander systeem inplaats van het blijven pushen van mensen om lastigere wachtwoorden te gebruiken.
12-10-2010, 15:38 door prikkebeen
Ik gebruik nu de LastPass plug-in voor Firefox en dat werkt geweldig. Eén wachtwoord voor dat programma onthouden en de rest kan (naar keuze) allemaal automatisch. Ook complete formulieren. Reuze handig.
Kan automatisch veilige wachtwoorden aanmaken inclusief speciale karakters.
12-10-2010, 15:55 door Anoniem
Ik gebruik juist altijd die vreemde karakters. En voor elke login een ander wacht woord.
12-10-2010, 16:44 door Anoniem
Een wachtwoord zonder vreemde tekens is net zo veilig... als die wat langer wordt gemaakt.
Desnoods gebruik je alleen het teken '0' en '1'; als je hem lang genoeg maakt is die net zo veilig als een wachtwoord met vreemde tekens.

Bovendien kunnen vreemde tekens problemen geven als je toetsenbord instellingen anders zijn op een andere computer.
12-10-2010, 16:51 door Unit 10 Forensics
...
13-10-2010, 10:47 door Anoniem
wat is er mis met inloggen via een publiek draadloos netwerk zolang je https gebruikt?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.