Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Microsoft verspreid leugens over Linux

09-09-2009, 11:02 door Erwtensoep, 15 reacties
Zogenaamd vergelijkingsschema:
http://cache.gawker.com/assets/images/gizmodo/2009/09/MicrosoftLinux1.jpg

Microsoft is offering Best Buy employees Windows 7 for $10 if they complete training that includes selective truths about Linux. Apparently Windows 7 is totally safer, and Linux will not work with cameras, iPods, or games like World of Warcraft. WTF?

True, there is no elegant solution for the iTunes Music Store under Linux. And that is a fair enough point. But when it comes to player software, Linux has plenty of options, including Banshee. And the iPod, most MP3 players, and printers work fine under Linux.

True, Linux will not run every Windows program, but Wine supports a bunch of them. Special versions like CodeWeavers CrossOver Games actively support World of Warcraft.

Video chat on all major IM networks? Try Pidgin or Skype. Windows Live Essentials? There is plenty of free alternatives.

There is some extra steps involved in the above, so I am not saying that Linux is suitable for each and every newbie, particularly those who would ask Best Buy for advice in the first place. But some of Microsofts info is a little…distorted.
bron: http://gizmodo.com/5355230/microsoft-to-best-buy-staff-heres-why-linux-sux
Reacties (15)
09-09-2009, 11:10 door Anoniem
"Microsoft verspreid leugens over Linux"

Dat heet in het bedrijfsleven marketing, en daar maakt vrijwel ieder bedrijf zich schuldig aan. Stelt immers niet ieder bedrijf dat de eigen produkten beter zijn dan die van concurrenten, en vinden veel bedrijven het immers niet heerlijk om terechte danwel onterechte kritiek te leveren op de produkten van de concurrent ?
09-09-2009, 11:46 door Anoniem
Niets nieuws, als je een Microsoft Action Pack Partner bent krijg je instructie CD-ROM's en handleidingen met verkoop technieken en dit soort antwoorden / "selective truths" op vragen over Linux (en andere OS'en).
09-09-2009, 14:38 door Thasaidon
Ach, als ik hier de Windows vs Linux discussies af en toe zie, dan zijn die niet veel anders. Niets nieuws dus :)
09-09-2009, 21:12 door Ivanhoe
Microsoft verspreidt niet alleen leugens over Linux:
http://forum.pc-active.nl/viewtopic.php?t=22005

Hier het uitgebreidere, technische verhaal (link onderin topic PC-Active):
http://www.geoffchappell.com/viewer.htm?doc=notes/windows/license/memory.htm
10-09-2009, 07:56 door Ilja. _V V
Door Ivanhoe: Microsoft verspreidt niet alleen leugens over Linux:
http://forum.pc-active.nl/viewtopic.php?t=22005
Dit gaat dus over het pagefile.sys, & er staat op TechNet de methode om die beperking inderdaad per registerwijziging te omzeilen.
Zelf even zoeken, tis al laat & ik ga met de kippen op stok. ;-)
10-09-2009, 18:33 door Ivanhoe
Door Ilja. _\\//: Dit gaat dus over het pagefile.sys, & er staat op TechNet de methode om die beperking inderdaad per registerwijziging te omzeilen.
Zelf even zoeken, tis al laat & ik ga met de kippen op stok. ;-)
Dank voor je reactie, maar waar begrijp jij uit dat het gaat om Pagefile.sys?
Nou kan het zijn dat ik er overheen gelezen heb, maar in het topic wordt het, dacht ik, nergens genoemd en in het oorspronkelijke verhaal van Geoff Chappell al helemaal niet.
Ik wil best geloven dat Microsoft ook voor de grootte van Pagefile.sys 'versie-afhankelijke licenties' verstopt heeft in het register, maar kan dat niet vinden in het 32-/64-bits verhaal.
Of heb ik m'n bril niet op?
11-09-2009, 09:40 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-09-2009, 13:18 door Anoniem
Let wel: als je een "legale" versie hebt van Windows (anders 'krijg je hem niet") is het een klein kunstje om dat te downloaden.
Ga naar:

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=1d224714-e238-4e45-8668-5166114010ca&DisplayLang=nl

en zet die in de taal dat je wilt en pas de verbindingssnelheid aan.
11-09-2009, 13:46 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-09-2009, 16:23 door Ilja. _V V
Door Ivanhoe: Dank voor je reactie, maar waar begrijp jij uit dat het gaat om Pagefile.sys?
Nou kan het zijn dat ik er overheen gelezen heb, maar in het topic wordt het, dacht ik, nergens genoemd en in het oorspronkelijke verhaal van Geoff Chappell al helemaal niet.
Of heb ik m'n bril niet op?
Ja, inderdaad, ik was in de war. Ook had ik het verhaal van Geoff Chappell nog niet gelezen op dat moment. Wel geld een soortgelijke truc om het wisselbestand boven de 4GB te tillen, d.m.v. meerdere van 4GB via het register in te stellen. De TechNet-link staat echter niet meer in mijn geschiedenis & ik weet ook even niet hoe ik er bij gekomen ben.

Door Duckman: Je bedoelt dat MS even op je systeem mag rond snuffelen?

Over de hardware compatibiliteit. de nieuwe Windows (XP, Vista, W7) werkt dus niet op oude PC's. (...) Wat onder W98 nog werkte werkt dus niet meer onder 2000 of XP.

MIcrosoft snuffelt niet rond op je systeem, je systeem stuurt de landinstelling naar de update- cq. download-site, ook die van derden. Als je dus je engelse Windows instelt op United Kingdom of States krijg je engelstalige spullen. Overigens kan je een nederlandse WMP op een engelse Windows installeren.

Via de Eigenschappen van je installatie-programma kan je Compatibliteitsmode inschakelen, tot aan Windows 95 toe. Ok, werkt niet altijd even goed, maar in dat geval kan je er ook een virtuele machine voor installeren, lukt altijd met die bakbeesten van tegenwoordig. ;-)
Sommige hele oude hardware wil inderdaad niet werken onder Vista of 7.
11-09-2009, 16:39 door Ivanhoe
Door Duckman: Wil je besparen op computers stap dan over op Linux je computer gaat jaren langer mee, blijft up to date. Voor internetten, brieven schrijven ed heb je echt geen Vista nodig. Een PC met een CPU van 700 MHz 256 tot 500 MB RAM is ruim voldoende. Je mist dan wel die geil windows Vista omgeveing, maar je bespaart wel 500 euro (PC'tje Windows en MS-office). En je kan er het zelfde mee.
Ik heb een multiboot van Ubuntu en 2 x XP Home. IDE0: Ubuntu + XP Home, IDE1: XP Home. IDE1 is dus mijn '1e reserve', Ubuntu is mijn 2e reserve en dankzij Ubuntu (GRUB) heb ik makkelijk een bootscherm.
Voor het gewone werk heb je inderdaad voldoende aan een Linux-distributie. Afgezien van het (eventuele!) risico van achterlopen met veiligheids-updates, zou Puppy-Linux al goed voldoen voor het gewone werk (en dat bij een systeembelasting van 120 Mb op Bureaublad).
Punt is echter, dat ik voor het bewerken van de foto's van mijn Fuji digitale camera gebonden ben aan XP.
Eerlijk gezegd heb ik er tot nu toe ook niet echt tijd voor uitgetrokken om me eens meer op Linux te richten in de zin van zoveel mogelijk proberen uit te vogelen wat allemaal een bruikbaar alternatief is voor een applicatie onder Windows.
Van de winter kom ik er misschien aan toe, want ik heb sinds een maand m'n 2e hands PIII/866MHz/512MbSDRAM kunnen vervangen door een betere 2e hands: AthlonXP/1500+/1GbDDR1, dus op de PIII kan ik dan mooi los met Linux.
11-09-2009, 16:50 door Anoniem
Vreemd,dat Microsoft zo tegen Linux is hun eigen server draait met Linux waar je van hen kan downloaden.
Nu is ook gebleken dat ze een eigen open source club gaan opzetten.
Wat Microsoft eigenlijk wil is gewoon machtswellust,dat hebben ze eigenlijk al.
Het is gewoon een kwalijke zaak ze willen gewoon overal een finger in de pap.
Dat gedoe rondom patenten heb ik ook een gloeiende hekel aan,zoals het ondersteunen van mediaformaten dat het niet gebruikt mag worden in Linux officieel.
Maar goed dat winnen ze toch niet, hun machtsspelletje.
Iedereen kiest zelf toch zijn besturingsyssteem wat hij of zij wil draaien op de computer.
Maar ja de meeste kiezen helaas toch voor Windows omdat ze dat het beste kennen,en helaas er de meeste software voor is.

Ik draai ik alleen op mijn Laptop Windows Vista op het moment,en op mijn pc Komt er enkel en alleen Linux op te staan en ik hou mij bij Ubuntu Linux daar.
Op mijn laptop gebruik ik alleen maar Windows omdat ik dan mee kan gaan met beide Besturingssystemen,zo leer ik de evulutie dus kennen van Linux en Windows.
Ook heb ik op mijn laptop Windows staan omdat het het gemakkelijker is om zonder poespas gegevens uit te wisselen met andre computers,zoals van mijn collega's die ik wel eens help met hun pc als ze problemen hebben.
Zij gebruiken immers ook alleen Windows omdat ze het makkelijker in het gebruik vinden.
Ze weten gewoon niet beter,dat Linux minstens net zoveel kan als Windows,en dan nog eens gratis is ook.
Maar goed ze hebben geen geduld om de werking van Linux te leren,omdat je daar meer zelf moet instellen,en bij Windows zit alles gewoon standaard soms ingebakken.
11-09-2009, 16:58 door Ivanhoe
Door Ilja. _\\//: Ja, inderdaad, ik was in de war. Ook had ik het verhaal van Geoff Chappell nog niet gelezen op dat moment. Wel geld een soortgelijke truc om het wisselbestand boven de 4GB te tillen, d.m.v. meerdere van 4GB via het register in te stellen. De TechNet-link staat echter niet meer in mijn geschiedenis & ik weet ook even niet hoe ik er bij gekomen ben.
http://blogs.technet.com/askperf/archive/2008/02/01/ws2008-upgrade-paths-resource-limits-registry-values.aspx
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb870880%28VS.85%29.aspx
http://blogs.technet.com/markrussinovich/

Maar je bedoeld deze(?):
http://usasma.vox.com/library/post/the-4gb-memory-limit-originally-posted-30mar09.html
Edit: denk toch van niet.
12-09-2009, 16:34 door H.King
Dit soort ongein krijg je als je iemand met een zeldzaam marketing talent tot directeur benoemd. ;)

verder maken ze hier toch echt wel een punt. Want in een manier is het gewoon waar dat veel meer werkt
op windows waar dat op linux niet werkt. Heeft met het marktaandeel te maken net als waarom linux veiliger
is dan windows, kwestie van marktaandeel. iig slimme zet van microsoft
12-09-2009, 19:19 door Slamaar
Wat Microsoft doet is helemaal geen "Marketing".... dat is SMAAD en dus bij wet verboden!

Marketing is het aanprijzen van waren die worden gemaakt dan wel worden verkocht door de producent of handelaar van deze waren. Het is dus niet het opzettelijk in de grond trappen van een concurrent product wat valse informatie. Hierom is wat Microsoft doet totaal ongeoorloofd en zou aangepakt moeten worden, maar helaas is de Open Source gemeenschap geen bedrijf en kun je moeilijk aantonen dat je financiële schade leidt door deze fascistische propaganda.

Hopelijk denken ze daar bij "Big Blue" anders over, gezien die groots in Open Souce heeft geïnvesteerd. Het wordt dus tijd voor een cordon ala BSA van soort gelijke bedrijven, die Microsoft eens een goed pak slaag gaan geven!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.