image

Obama zoekt 1000 beveiligingsexperts

vrijdag 2 oktober 2009, 10:43 door Redactie, 7 reacties

Het Amerikaanse Ministerie van Homeland Security zoekt 1000 beveiligingsexperts om de cyber infrastructuur, systemen en netwerken van de VS tegen hackers en andere aanvallers te beschermen. De aankondiging van gisteren was tevens de aftrap van de 'National Cybersecurity Awareness Month', waarbij de Amerikaanse overheid aan het publiek duidelijk maakt wat de online gevaren zijn en welke maatregelen het hier tegen genomen heeft.

"Effectieve cyberbeveiliging vereist dat alle partners, individuen, gemeenschappen, overheidsinstanties en de private sector, samenwerken om onze netwerken te beschermen en onze weerbaarheid te versterken", aldus minister Janet Napolitano. "Dit nieuwe mandaat laat Homeland Security de beste cyberanalisten, ontwikkelaars en engineers ter wereld aantrekken om hun land te dienen door de natie tegen cyberdreigingen te beschermen." Binnen drie jaar hoopt het ministerie zo'n duizend vacatures gevuld te hebben.

NSA
Volgens Alan Paller van het SANS Instituut kan dat nog best een lastige opgave worden. "De NSA steelt alle mensen al weg, er is dus geen ruimte voor Homeland Security om te gaan zoeken. Ze gaan het zeer lastig krijgen om mensen te vinden die technische ervaring hebben, en niet alleen over cyber security kunnen schrijven, maar het ook kunnen doen."

Reacties (7)
02-10-2009, 11:10 door cpt_m_
waar kan ik mijn CV naar toe sturen obama @ security . com :)
02-10-2009, 11:30 door Anoniem
Dit nieuwe mandaat laat Homeland Security de beste cyberanalisten, ontwikkelaars en engineers ter wereld aantrekken om hun land te dienen
Ik herhaal:
de beste (...) ter wereld
om hun land te dienen
Hare excellentie gaat er gemakshalve van uit dat de wereldtop-1000 van analisten, ontwikkelaars en ingenieurs ook Amerikanen zijn.
02-10-2009, 13:19 door spatieman
oooh..
hij zoekt dus 1000 hackers!
02-10-2009, 20:18 door Anoniem
Amerika krijgt wel steeds betere hackers..uhm cybernalysten, ontwikkelaars en engineers.
Mensen die weinig sociaal leven hebben zijn meestal de beste hackers. Om die reden komen veel goede hackers uit oorden als Scandinavië, Balkan, Indonesië... Nu een deel van Amerika werkloos thuis zit komen er vast wel weer een paar goede hackers bij. :P
04-10-2009, 10:56 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
05-10-2009, 08:25 door wimbo
Door rookie:
Door spatieman: oooh..
hij zoekt dus 1000 hackers!

Ik denk dat hij gewoon 1000 college-achtige n00bs zoekt, want echte goede hackers hebben ze allang in dienst.

*X-files geluidje maakt*
NSA != Homeland Security
06-10-2009, 00:58 door Anoniem

NSA != Homeland Security

Toch niet he.
In de VS hebben ze veel overlappende organisaties die dezelfde dingen doen, vanuit verschillende hoeken (zoals departementen van binnenlandse zaken, DoD, buitenlandse zaken etc).
Informatie inwinnen vh buitenland zijn de meest bekende organisaties de CIA en NSA (en soms FBI), waarbij de CIA voornamelijk op buitenlandse operaties gericht is.
Binnenlandse organisaties heb je ook de CIA (in mindere mate), NSA, Homeland Security, FBI en nog een hele zwik (ICE, US Customs & Border Protection etc etc) Dat zijn min. al 8 organisaties.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.