image

"Haagse hacker wist niet wat hij deed"

zaterdag 11 december 2010, 21:49 door Redactie, 16 reacties

De 16-jarige Jeroen uit Den Haag die donderdag werd opgepakt wegens het uitvoeren van DDoS-aanvallen op de websites van MasterCard en Visa wist niet wat hij deed, zo schrijft het AD. De scholier van het christelijke college De Populier, die 's nachts van zijn bed werd gelicht, had niet eens informatica in zijn lespakket. "Het is een nachtmerrie, zeker voor zijn ouders", zegt Henk Ordelman, rector van Jeroens school tegenover de krant.

"De jongen is blijkbaar onhandig geweest maar ik twijfel of hij de gevolgen van zijn daad heeft overzien." Volgens Ordelman zit de school met de kwestie in zijn maag, maar is het voor de ouders helemaal verschrikkelijk. Voor zijn arrestatie schepte "Jeroenz0r", de online alias van de tiener, nog op over zijn actie.

Reacties (16)
11-12-2010, 22:34 door Anoniem
Gewoon een goedkoop script-kiddie-mannetje. Niets belangrijks, hij deed het omdat hij geen leven heeft, en online stoer wil zijn.
11-12-2010, 23:07 door Anoniem
Ach... Men moet toch een zondebokje hebben. Kan men in elk geval tegen de Amerikanen zeggen dat alles in het werk is gesteld om vooral mee te werken aan de propaganda machine.

Volgens de berichten tussen de 3.000 en 10.000 nodes meegedaan aan de DDoS en wat doet Nederland: we pakken een jochie van 16 op! Helden!
12-12-2010, 01:44 door Anoniem
"De scholier van het christelijke college De Populier, die 's nachts van zijn bed werd gelicht, had niet eens informatica in zijn lespakket. "

Ik weet niet wie dit statement maakt ... maar dit is een flater van jewelste ...

Hoeveel jongeren tegenwoordig hebben nog nooit met een pc gewerkt voor ze hier enige opleiding voor krijgen ?
Leer iemand met google werken, en dat is alle 'opleiding' die hij nodig heeft ... interesse zorgt voor de rest ... genoeg (script)kiddies bevinden zich in de categorie 12-16 zonder enige PC opleiding, en zijn in vele gevallen tot meer in staat als de average joe die enige vorm van pc opleiding heeft gevolgd tijdens zijn opleiding ....

ik beschouw mezelf absoluut niet als een uitschieter, en op mijn 12e had ik reeds meerdere bbs'en in mijn dialers staan ... dat is oldskool shit waar zelfs de average 'IT leerkracht' je wsl niets over weet te vertellen ...

Niet weten wat je doet = geen besef hebben waar je mee bezig bent ... uit vorige artikels bleek dat deze jongen admin rechten had op het anon kanaal ... als je admin rechten weet te verkrijgen op een bevolkt irc kanaal ... dan ben je hoogstwaarschijnlijk niet clueless ....


Het kan goed zijn dat deze jongen idd weinig pc kennis bezat ... maar vind dan aub een deftige manier om dit te vertellen ...
12-12-2010, 04:26 door mathijsk
Dat is wel het makkelijkste om te zeggen ja, dat je niet wist wat je deed.
Wees maar blij dat je nog maar een pubertje bent, dan kom je er misschien nog wel mee weg.

Ondertussen geeft dit soort acties alleen Wikileaks maar een slechte naam.
12-12-2010, 08:37 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
12-12-2010, 10:42 door Preddie
Door Peter V:
Voor zijn arrestatie schepte "Jeroenz0r", de online alias van de tiener, nog op over zijn actie.
Dus...wist hij wel precies wat hij deed.


Ondertussen geeft dit soort acties alleen Wikileaks maar een slechte naam.
Die had Wikileaks al voor de hele affaire...


Lol.... jij hebt echt een kronkel in je gedachte gang ..... op het moment dat het gebeurt noem je de jongens scriptkiddie wat inhoud dat ze niet weten waar ze mee bezig zijn en ze op gepakt zijn moeten ze behandeld worden als volwaardige hacker?

Hoe staat het met de aanvallen op wikileaks ?
Al mensen opgepakt ?
Waar zijn de statistiekje die we van elke aanval krijgen ?

Maar nu zijn onze agent weer helden ... nie waar mensen ? ze hebben een 16 jarig jongetje opgepakt die de string "hihihihihihih" naar een server stuurde. Helden ! Daarvoor hebben wij politie ! en daar moet u als burger strots op zijn .... voelt u u ook niet veilig in uw buurt nu een 16 jarig jochie zijn string niet meer naar de server kan sturen ....

Maareh hoe zit het met de overval op het bezine station hier verder op ? al weken niks meer over gehoord ? Hoe zit het met het onderzoek naar de schietpartijen in bijv. eindhoven (hoor je niks meer van) MAAR !!!! ze hebben wel een 16 jarige scriptkiddie opgepakt ...... haleluja

En wat betreft de naam van wikileaks die is slecht bij tegenstanders en goed bij voorstanders, het licht dus iets genuanceerder
12-12-2010, 10:47 door Anoniem
Door Peter V:
Voor zijn arrestatie schepte "Jeroenz0r", de online alias van de tiener, nog op over zijn actie.
Dus...wist hij wel precies wat hij deed.
Dat is op dit moment de grootste onzin die op internet staat. Die berichten zijn door iemand anders geplaatst onder de naam Jeroenz0r. Hij heeft die berichten absoluut niet zelf geplaatst.
12-12-2010, 11:28 door Above
Frappant dat zulke mensen hackers worden genoemd.
Kant en klare tooltjes geschreven door mensen met kennis worden gedownload door pubers welke geen kennis hebben van programmeren en passen deze toe met een enkele druk op de knop omdat ze nog te jong zijn om de gala eromheen te bevatten. 16 jaar is inderdaad jong. Pubers in deze leeftijdscategorie hebben geen besef van de schade en handelen vanuit de emotie 'stoer' zijn.

De overheid zoekt zondebokken en noemt ieder makkelijk slachtoffer een hacker. De simpele laag ontwikkelde mensen slikken dit als zoete koek. Pure manipulatie wat continue aan de gang is in de media.
Dan is er ook nog de vraag over hoeveel onschuldige er gepakt gaan worden.

Zat mensen met slecht beveiligde routers welke aanvallers kunnen gebruiken. Op iemand zijn draadloze netwerk meeliften en de aanval uitvoeren. Dit valt mij tegen van de overheid door de onkunde welke zij hanteren.
12-12-2010, 11:29 door mathijsk
Ondertussen geeft dit soort acties alleen Wikileaks maar een slechte naam.

Die had Wikileaks al voor de hele affaire...

Dat is niet waar. De publieke opinie is gedaald door de aanvallen omdat mensen zonder verstand van zaken nu Wikileaks zien als aanvaller. Dat terwijl voor de aanvallen Wikileaks juist onterecht onderdrukt werd wat de publieke opinie betreft.
Dit heeft dus wel degelijk schade aangericht en dat ze een zestienjarig sukkeltje oppakken dat in een irc kanaal admin is en daarover loopt op te scheppen, vind ik prima.
Van Julian Assange moeten ze wat mij betreft wel gewoon afblijven, die verdient in mijn ogen eerder politiek asiel.
12-12-2010, 12:00 door Anoniem
1 druk op een knopje en je kan 6 jaar krijgen? klinkt nog al vreemd misschien moeten ze eens dijken bouwen als ze weten dat er water is.
12-12-2010, 15:03 door Nietsnut
Ik vind het echt doorslaan die knul zit al een paar dagen vast bij een gemiddelde beroving staat je sneller buiten alles om die Amerikanen tevreden te houden justitie moet zich kapot schamen.
Als je 16 bent doe je allemaal wel eens wat stoms zijn er doden of zwaar gewonden gevallen of getraumatiseerde mensen?
Er zijn zelfs geen echte slachtoffers.
12-12-2010, 18:35 door Anoniem
Zelf is Wikileaks niet transparant; dus ze preken iets waar ze zich zelf niet aan houden.

LONDEN - Een aantal activisten heeft onthullingssite WikiLeaks verlaten uit onvrede over de behandeling van bronnen en het gebrek aan transparantie in relatie met grote sommen geld. Dat berichtte de Britse krant The Sunday Times zondag.

Zo beweren advocaten van de 22-jarige Amerikaanse militair Bradley Manning nog geen cent gezien te hebben van de tienduizenden euro's die WikiLeaks voor zijn vermeende belangrijkste bron zou hebben opgehaald. De klokkenluiderswebsite had beloofd Manning financieel te hulp te schieten. In eerste instantie beloofde de organisatie de helft van de geschatte kosten van 75.000 euro te betalen. Vorige week kwam WikiLeaks daarop terug en beloofde 'slechts' 15.000 euro, aldus een advocaat van de militair.

Manning werd in mei in Irak gearresteerd omdat hij een video naar de onthullingssite gelekt zou hebben van een Amerikaanse helikopteraanval in Bagdad uit 2007.

Het betalingsverkeer van en naar WikiLeaks verloopt onder meer via de in het Duitse Kassel gevestigde Wau Holland Foundation. Dit bedrijf, vernoemd naar een computerhacker, heeft al twee officiële waarschuwingen gekregen van de autoriteiten, omdat het geen inzicht in zijn financiën geeft.

Ook heeft betalingsdienst PayPal, die sinds vorige week geen financiële afhandeling voor donaties voor WikiLeaks verzorgt, al twee keer eerder tijdelijk de geldstroom naar de onthullingssite stopgezet. Dat had te maken met Europese witwasregels.

WikiLeaks zegt jaarlijks zeker 150.000 euro aan kosten te maken om te kunnen opereren. De organisatie zou de eerste acht maanden van dit jaar al meer dan 750.000 euro hebben opgehaald. In zijn vierjarig bestaan heeft WikiLeaks nog nooit openheid van zaken gegeven over zijn financiële huishouding, aldus een bron in de krant.

Het gebrek aan transparantie is de reden voor enkele oud-medewerkers van WikiLeaks om maandag te starten met en eigen onthullingssite, OpenLeaks.
12-12-2010, 22:02 door Anoniem
tja de echte aanval komt nog dit waren de amateurtjes..... wie gaat in godsnaam hacken van uit zijn eigen huis dom dom dom dom...
tip kraak een server ergens zet er offline explorer dr op en begin de site te downloaden waar je een hekel aan hebt ;) connecties even instellen en je hebt een hack tool gemaakt van een programma waar t eigenlijk niet voor bedoeld was ;)
12-12-2010, 22:05 door Anoniem
Wilileaks heeft kennelijk 1 ,miljoen berichten uit 13 landen op de plank liggen.

http://cryptome.org/0003/wikileaks-dan.htm
13-12-2010, 08:52 door Anoniem
Deze mensen willen alleen stoer doen.

Max 5 connections per 10 sec per IP en vervolgens redirecten via een Deny-regel van IPFW / IPtables voor 15 min
13-12-2010, 10:37 door cjkos
Voor het minste geringste feit dat men niet begrijpt, maar dat wel met internet te maken heeft ben je in de media en bij de overheid al een hacker.
Wat een onzin.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.