image

Google aangeklaagd na ondergoed op Street View

zondag 19 december 2010, 11:40 door Redactie, 10 reacties

Een Japanse vrouw heeft Google aangeklaagd omdat haar waslijn met ondergoed op Street View te zien was. "Ik was vol angst dat ik het slachtoffer van een zedenmisdrijf zou worden. Het zorgde ervoor dat ik mijn baan verloor en ik naar een andere plek verhuisde", aldus de vrouw. Volgens de aanklacht ontdekte de vrouw in de lente van dit jaar de foto toen ze op het adres van haar huis zocht.

De vrouw zou al een dwangneurose hebben, maar na het zien van de foto verergerden haar symptomen. Zo dacht de vrouw dat haar activiteiten in het geheim werden gefotografeerd. Uiteindelijk werd ze ontslagen in het ziekenhuis waar ze werkte en verhuisde naar een andere plaats, zo meldt de Japanse krant Mainichi Daily.

"Ik had het kunnen begrijpen als het alleen een foto van de buitenkant van een woning was, maar het laten zien van iemands ondergoed dat buiten hangt is gewoon verkeerd", liet de vrouw de rechter weten.

Reacties (10)
19-12-2010, 12:29 door Syzygy
Security.nl STOP HIERMEE

DIT WILLEN WE NIET WETEN !!!

ehh heeft iemand een linkje :-P
19-12-2010, 13:45 door Anoniem
Streetview dient geen enkel doel. Kappen daarmee.
19-12-2010, 14:26 door Eerde
Wat een ongein !
Die vrouw zou zich meer zorgen moeten maken over de mensen in haar buurt die hetzelfde wekelijks kunnen zien ! Die mensen wordt ze immers mee geconfronteerd, de rest niet.
Stop maar eens met dit soort onzinberichten, ja !
19-12-2010, 14:37 door spatieman
google is gewoon heel eng aan het wolden.
19-12-2010, 16:03 door GerBNL
Hmmm, als ik middels de rechter kan bewerkstelligen dat google een aanzienlijk bedrag aan fondsen aan mij overmaakt, zou ik ook best alvast een dwangneurose kunnen hebben die verergerd is doordat mijn ondergoed op streetview is terechtgekomen. Helaas woon echter ik op een 10e verdieping en dien ik te wachten tot de resolutie van google earth hoog genoeg wordt om de opblaaspop op mijn balkon duidelijk te onderscheiden. Dan kan ik eindelijk ook :)
20-12-2010, 00:32 door kloek8
street view is gewoonleuk en mensen zeiken gewoon teveel erover
20-12-2010, 07:11 door Syzygy
Door Anoniem: Streetview dient geen enkel doel. Kappen daarmee.

Nou dat ben ik niet met je eens.

Bijvoorbeeld:

Als ik ergens naar toe moet voor business of persoonlijke afspraak dan ga ik met Streetview ene kijken hoe het gebouw er uit ziet en de straat om een punt van oriëntatie te hebben want ik heb geen Tom Tom o.i.d.

Tweede punt : In geval van dat je op zoek bent naar een nieuw huis of ander onroerend goed object kun je van te voren al even een kijkje in de buurt nemen om in ieder geval een indruk te krijgen en je kunt thuis rustig nog eens kijken hoe het huis e uitziet want de kiekjes bij de makelaar zijn natuurlijk vanuit de beste posities genomen.

Als je op vakantie gaat dan ziet een hotel of appartement er altijd geweldig uit en de afstand tot het strand is maar 500 meter echter je kan dan bijvoorbeeld niet die snelweg oversteken dus moet je 6 km omrijden ergo is de realiteit echt wel zo mooi.
20-12-2010, 07:41 door Anoniem
Laten ze die gasten van streetview nu eens in de winter met die auto's gaan rijden! Dan hangt er zeker geen ondergoed buiten en krijg je ook nog eens mooie kiekjes. En met een beetje mazzel glijden ze nog eens een sloot in. Kunnen ze gelijk hun imperium uitbreiden met "Google Slootview."
20-12-2010, 12:25 door SirDice
De vrouw zou al een dwangneurose hebben, maar na het zien van de foto verergerden haar symptomen. Zo dacht de vrouw dat haar activiteiten in het geheim werden gefotografeerd.
Er is een hele mooie technische term voor dat soort mensen: Mad as a hatter!
20-12-2010, 13:39 door TheShield
Het is ook echt een beveiligings issue om je ondergoed buiten te hangen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.