image

Mossad gebruikte Trojan voor aanslag Hamasleider

donderdag 6 januari 2011, 10:17 door Redactie, 5 reacties

De veelbesproken aanslag op Hamasleider Mahmoud al-Mabhouh was mogelijk omdat de Mossad hem via een Trojaans paard in de gaten hield. Op 19 januari werd de terroristenleider in Dubai door een team van tenminste vijftien mensen om het leven gebracht. Volgens onderzoeksjournalist Ronen Bergman wisten Israëlische spionnen dat al-Mabhouh in Dubai zou aankomen, omdat ze via de malware toegang tot zijn e-mail en online activiteiten hadden. Mogelijk werd het Trojaanse paard geïnstalleerd door iemand die hem verraadde, maar Hamas ontkent dit.

Mossad
Bergman meldt ook dat een eerdere poging door hetzelfde team om de Hamasleider om te leggen mislukte. Toen werd er een onbekend gif vermoedelijk in zijn drinken gegooid. Al-Mabhouh raakte ziek, maar herstelde uiteindelijk, zonder te weten dat hij was vergiftigd.

Volgens de onderzoeksjournalist is er geen enkele twijfel dat de Mossad achter de aanslag zat. Het codewoord voor de Hamasleider was "plasmascherm". Hoewel de aanslag succesvol was, maakte het team toch verschillende fouten, aldus Bergman in dit uitgebreide artikel.

Reacties (5)
06-01-2011, 10:26 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
06-01-2011, 10:40 door Syzygy
Door Peter V: Ruikt naar een verhaal met een hoog wc-eend gehalte...
Dat snap ik even niet in deze context
06-01-2011, 12:08 door Anoniem
Door Syzygy:
Door Peter V: Ruikt naar een verhaal met een hoog wc-eend gehalte...
Dat snap ik even niet in deze context
ik ook niet
06-01-2011, 12:21 door digitalegevaren
Ik vind de codewoorden voor hamasleiders wel raar, "plasmascherm". En waarom zou het trojaans paard door iemand die hem verraade geïnstalleerd zijn? Misschien heeft hij zelf wel op een of andere nagemaakte email van barack obama geklikt waardoor de malware geïnstalleerd wordt.
07-01-2011, 12:03 door Mysterio
Installeren klinkt groter dan het is: het zou zomaar niets meer kunnen zijn dan het even een USB stick in de laptop steken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.