image

"Stuxnet geen Amerikaans-Israëlische coproductie"

woensdag 19 januari 2011, 13:37 door Redactie, 13 reacties

Het artikel in de New York Times dat de Stuxnet-worm een Amerikaans-Israëlische coproductie is, bevat geen enkel bewijs. Dat zegt Jeffrey Carr, die eerder China als schuldige aanwees. Niet alleen geven de auteurs van het artikel geen enkel bewijs, ze houden ook belangrijke details achter, stelt Carr. De krant kan zich volgens de beveiligingsexpert op geen enkele bron baseren, behalve een legerfunctionaris die glimlacht.

Shai Blitzblau, hoofd van het cyberoorlogslaboratorium bij het Israëlische Maglan Information Defense Technologies, liet eerder weten dat Israël niets met Stuxnet te maken had. Vorig jaar september stelde hij Stuxnet zeker geen militaire code was, in ieder geval geen Westerse.

Dat komt overeen met het idee van beveiligingsconsultant Tom Parker, die ook stelt dat Stuxnet niet door een Westerse staat is ontwikkeld. Daarnaast zou volgens Carr ook de tijdslijn van de New York Times niet kloppen.

Reacties (13)
19-01-2011, 13:46 door Syzygy
Je hebt altijd 2 partijen nodig.

1. De maker.
2. De besmetter.

In dit geval is het niet voordehandliggend dat beide 1 partij zijn.

Als Israël er niet bij gebaat is om hun inbreng in deze toe te geven zullen ze dat ook niet doen anders wel.
19-01-2011, 14:02 door Anoniem
Zelfde strekking hier:

http://barracudanls.blogspot.com/2011/01/cyberplot.html
19-01-2011, 15:26 door 2tirds
oeverloos gelul... duidelijk een creatie van us en israel. en dat weet ik zeker.
1. natuurlijk zorgen ze dat die code niet meteen naar hun wijst
2. er is niemand anders met de knowhow om dit echt zo gecoordineerd op te zetten zonder meteen ontdekt te worden en dan vooral door het tijdsframe waarin het gebeurd is.
3. er zijn duidelijke links ontdenkt tussen gaten in windows os en samenwerking tussen ms en gov. passend in chronologische tijdlijn
4. reden en angst genoeg om het te doen. al was het alleen maar om electronic warfare te testen voor bestuurlijke interpretatie et al.
5. die carr is een subjectieve meningloze zak zand voor de us als het erover gaat
6. wie neemt er nou die hele shai ook weer serieus. Dat soort mensen blaat maar marketingtechnisch volgens het protocol net als bovenstaande carr. Je bent gek als je daar nog wat werkelijkheid uit probeerd te ontlenen behalve aanknopingspunten om de waarheid te achterhalen die je wel niet zal vinden want daar zijn dit soort mensen slim genoeg voor.
7. IEDERE van dit soort aanvallen, politiek of particulier of wat dan ook probeer er alles aan te doen om proces van maken en verspreiden van elkaar volkomen los te maken om een berg denkbare redenen. iedereeen dit NIET doet is een whitehat demonstratie aan het doen of werkt voor een av boer
8. overloos gelul over iets wat allang duidelijk is.. mediageile aandachtsvoeding voor para quasi wanabe security specialists. op die paar na die werkelijk onderzoek doen nou das in een hand te tellen dacht ik zo.

groeten.
19-01-2011, 16:49 door Anoniem
Lol. Als er iemand is die met theorieen komt die niet door enig bewijs worden gestaafd, dan is het Jeffrey Carr zelf wel. Hij negeert ieder onderzoek, verzint een leuke theorie, en komt een maand later weer met een andere mogelijkheid zonder uit te leggen waarom hij zijn eigen eerdere theorie niet meer steunt. Bewijsmateriaal biedt hij op geen enkele wijze.
19-01-2011, 18:27 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
19-01-2011, 20:47 door Securitate
geheime dingen worden nooit toegegeven ookal is er genoeg bewijs.
denk aan wat wij in indonesie geflikt hebben, koste 50 jaar voor er iets toegegeven werd.
geschiedenisboeken staan vol met nationale wishful thinking.
20-01-2011, 07:49 door Syzygy
Door Securitate: geheime dingen worden nooit toegegeven ookal is er genoeg bewijs.
denk aan wat wij in indonesie geflikt hebben, koste 50 jaar voor er iets toegegeven werd.
geschiedenisboeken staan vol met nationale wishful thinking.

Dat is dus niet waar.
Israël geeft betrokkenheid bij bepaalde acties wel toe.
Reden hiervoor is een boodschap uit te zenden naar terroristische organisaties tegen de staat Israël dat zij nergens op de wereld meer veilig zijn.
Daarnaast is het ook een boodschap aan de landen om Israël heen, dat zij geen middelen schuwen om hun standpunt en land te verdedigen.
20-01-2011, 09:45 door Mysterio
*GAAP* Toch hoop ik dat het iemand van 'onze' kant was die dit soort dingen heeft gebouwd. Het lijkt me bijzonder vervelend wanneer dit stiekem iets Noord Koreaans blijkt te zijn. Om maar iets te noemen.

En awel, die theorieën over wie het zou moeten zijn. Tja, de zogenaamde bewijzen dat het wel een Israël of US of China moet zijn omdat het NIET in de code staat!? Denk even na! Er staat ook niet in dat ik het heb gemaakt, dus ik moet het wel gemaakt hebben? Dat iemand prima links kan rijden betekend niet dat hij uit the British Empire komt. Er zijn geen bewijzen, enkel aannames en semi professioneel geblaat.

Dan kom ik toch weer op de aliens (zombies kunnen niet proggen) en is iedereen weer blij.
20-01-2011, 10:31 door U4iA
Door 2tirds: oeverloos gelul... duidelijk een creatie van us en israel. en dat weet ik zeker.
Tenzij je van de NSA of Mossad bent en hier ann mee hebt gewerkt...praat jij gewoon poep. Je baseert al je punten op speculatie en complot theorieën die niet te bewijzen zijn. Je hebt al een vooringenomen standpunt tov deze twee landen, waardoor je dit soort dingen maar al te graag wilt geloven...
20-01-2011, 12:59 door Anoniem
Er zijn altijd mensen die de zon niet in het water kunnen zien schijnen, vooral niet wanneer het om een Israelische zon gaat.

Doet het er iets toe aan of aan, dit jaloerse gebrom? Het belangrijkste is dat het nodig was om de atoombom van Achmadinejad te saboteren en dit werd gedaan door hen voor wie de bom bestemd was, hoe irritant sommigen dit ook vinden, het is niet anders.
20-01-2011, 17:51 door Securitate
omdat jullie zo aandringen zal ik het maar zeggen.
het is gemaakt door iraanse programmeurs die in israel op cursus zijn geweest.
aangezien israel al een opwerkingsfabriek heb is die zinloze geldverslinding gestopt met beetje spektakel.
vrienden zijn er om elkaar te helpen.
21-01-2011, 11:21 door Mysterio
Door Anoniem: Er zijn altijd mensen die de zon niet in het water kunnen zien schijnen, vooral niet wanneer het om een Israelische zon gaat.

Doet het er iets toe aan of aan, dit jaloerse gebrom? Het belangrijkste is dat het nodig was om de atoombom van Achmadinejad te saboteren en dit werd gedaan door hen voor wie de bom bestemd was, hoe irritant sommigen dit ook vinden, het is niet anders.
Tuurlijk, net als alle atoombommen in Irak zeker? De enige partij die er niet voor schuwt atoomgeweld in te zetten is meteen het bangst voor elke andere partij met eventuele atoomwapen: onze vrienden van de US of A. En die beste mensen achten elk middel geoorloofd om hun angsten te bestrijden. Het leuke is dat zij vaak de oorsprong van hun eigen angst zijn.

En nee, ik heb geen flauw idee wie het virus-worm-ding heeft gemaakt en ik ben het gedoe eromheen wel een beetje zat.
21-01-2011, 14:52 door 2tirds
Door U4iA:
Door 2tirds: oeverloos gelul... duidelijk een creatie van us en israel. en dat weet ik zeker.
Tenzij je van de NSA of Mossad bent en hier ann mee hebt gewerkt...praat jij gewoon poep. Je baseert al je punten op speculatie en complot theorieën die niet te bewijzen zijn. Je hebt al een vooringenomen standpunt tov deze twee landen, waardoor je dit soort dingen maar al te graag wilt geloven...

En diezelfde speculatieve basis gebruik jij (of althans vele van ons security specialisten) op dagelijkse basis in andere toepassing [edit]bijvoorbeeld de AV thread business lol[/edit]. Je stelt al te snel dat ik vooringenomen ben, dat valt namelijk wel tegen denk ik zo. maar jammer dat je zelf kennelijk onvoldoende feiten hebt (ook over die lekken in die ms software in relatie tot de us overheid en dat in chronologische gewoon keihard bewezen ontwikkeling van stuxnet) om op zijn minst speculatief met deze mogelijkheid te komen ;) Misschien ga ik te hard, tja... we denken allemaal gewoon mee he
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.