Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

KPN Veilig

21-01-2011, 19:26 door jaijzerman, 4 reacties
Zou iemand mij kunnen vertellen welke virusscanner KPN "PC Veilig" gebruikt? De helpdesk mevrouw van KPN hield vol dat KPN zijn eigen antivirusprogramma heeft.

Alvast dank voor het beantwoorden,

jyzer, Den haag
Reacties (4)
21-01-2011, 20:29 door 2tirds
Moet je even kijken via KPN Getronics die doen de AV volgens mij.
[edit] Het zou dus kunnen ik moet zeggen dat ik zoiets ook eens eerder van iemand begrepen. Dat kan dus heel goed waar zijn wat die mevrouw zegt maar voor controle zou ik via bovenstaande gaan vissen, dat zou ik doen zeg maar[/edit]
[edit2]
ben ook bezig met ssl en combineer dat nu maar even met je vraag.. het lijkt er op (via NS/ProRAIL? snap de connectie nog niet helemaal en ben nog aan het vissen..) dat ze zich baseren op symantec en ook mcafee.[/edit] en nu de indicatie dat ze zich baseren op 4 virusscanners (waaronder macafee, symantec?) waarmee hun eigen AV oplossing lijkt te bestaan uit hun eigen implementatie/combinatie van deze 4 voor hun klanten. De rest moet je zelf aub even verder vissen ;-)

En kpn getronics hebben we nu bevestigd:
http://nl.linkedin.com/pub/obi-ejiofor/18/767/176 de rest nou ja, neem anders even contact op met deze meneer?
21-01-2011, 20:29 door 0101
Met KPN veilig bedoel je?..
Deze (http://www.kpnveiligthuis.nl/veiligthuis.html?detectflash=false)?
Of iets anders?
Misschien dat anderen direct snappen waar je het over hebt, maar ik kan het zo snel niet vinden.
21-01-2011, 22:51 door Martijn2
Gezien deze pagina ( http://www.kpn.com/zakelijk/meer-diensten/internetveiligheid/internet-veiligheidspakket.htm ) zal het om F-secure gaan.

@0101: jaijzerman zei virusscanner/antivirusprogramma, wat jij linkt is voor je huis ;)

edit: Bevestiging: http://kpn-customer.custhelp.com/cgi-bin/kpn_customer.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=9550&p_created=1215169372&p_sid=XdGf1Fkk&p_accessibility=&p_redirect=&p_lva=&p_sp=cF9zcmNoPTEmcF9zb3J0X2J5PSZwX2dyaWRzb3J0PSZwX3Jvd19jbnQ9MSwxJnBfcHJvZHM9JnBfY2F0cz0mcF9wdj0mcF9jdj0mcF9wYWdlPTEmcF9zZWFyY2hfdGV4dD1mLXNlY3VyZQ**&p_li=&p_topview=1 , zie punt 1, onderste regel.
22-01-2011, 05:16 door Ilja. _V V
Voorheen, tot een paar jaar geleden, bood de KPN een soortgelijke dienst aan,maar dan van Kerio http://www.kerio.eu/eu/control.
Tegenwoordig is er een samenwerkingsverband aan gegaan met inderdaad F-Secure.

Het verschil is, & dat weet ik toevallig omdat ik dat ooit heb uit gezocht voor iemand, dat de Kerio-versie wel met bestaande beveiligingsprodukten kon werken, terwijl voor de huidige F-Secure alle bestaande eerst verwijderd dienen te worden (http://kpn-customer.custhelp.com/cgi-bin/kpn_customer.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=9550&p_created=1215169372&p_sid=1NvRgGkk&p_accessibility=&p_redirect=&p_lva=&p_sp=cF9zcmNoPTEmcF9zb3J0X2J5PSZwX2dyaWRzb3J0PSZwX3Jvd19jbnQ9MTk5LDE5OSZwX3Byb2RzPSZwX2NhdHM9JnBfcHY9JnBfY3Y9JnBfcGFnZT0xJnBfc2VhcmNoX3RleHQ9UEMgVmVpbGln&p_li=&p_topview=1).

Beide zijn trouwens online versies, dat betekend dat er wel iets op je computer geinstalleerd word, maar alles vanaf de KPN-server gereguleerd word.

Feitelijk is dat dan het antwoord op de vraag. Die dieper interpreterend: Is hun F-Secure een goede beveiliging & heb ik echt nodig?

Wel, F-Secure is zeker een degelijke, & ok, elk kwartaal, soms zelfs elke week, staat er weer een ander als beste bovenaan de lijsten der test-organen.
De redenen dat ik voor een klant voor F-Secure zal kiezen, is hoofdzakelijk dat die er geen omkijken naar heeft tenzij er echt iets ernstigs aan de hand is, & dat het in de achtergrond werkt, tenzij,.. Er iets aan de hand is uiteraard. ;-)

Het is verder niet verplicht om een abonnement af te nemen.

Internetbeveiliging moet naar eigen wens & voorkeur zijn, iets waar de gebruiker goed mee om kan gaan, anders werkt het uiteindelijk nooit.
Ook kan het zo zijn dat er al een beveiligingssysteem is geimplementeerd, & dat hoeft niet perse (voortijdig, licenties e.d.) weg gegooid te worden.

Bovendien draait de KPN-F-Secure-versie sowieso op hun servers, dus als je een viraal spammetje word toegezonden, word die daar al afgevangen. Mocht je computer onverhoopt in een botnet worden opgenomen & spam beginnen te spuien, idem dito, & krijg je alsnog een dreigende email van de KPN om er wat aan te doen...

Kortom: Goede vraag voor een ouderwetse Kosten/Baten-analyse. ;-)

P.S: Vergat de KPN Veilig Dienstbeschrijving PDF: http://kpn-klantzm.custhelp.com/cgi-bin/kpn_klantzm.cfg/php/enduser/fattach_get.php?p_sid=QZ8YyFkk&p_li=&p_accessibility=0&p_redirect=&p_tbl=9&p_id=14057&p_created=1289490385&p_olh=0
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.