image

Man chanteerde ouders met Hyvesgegevens

dinsdag 1 december 2009, 15:04 door Redactie, 8 reacties

De jeugd- en zedenpolitie heeft eind november een 35-jarige man aangehouden die ouders met op Hyves gevonden gegevens chanteerde. Volgens het Openbaar Ministerie zou de man ouders van tieners hebben gebeld en verteld dat hij compromitterende foto’s van hun dochters op internet wilde plaatsen. In een enkel geval vroeg hij geld om publicatie van die foto’s op internet te voorkomen. Op internet zocht de man foto’s van tienermeisjes en hun telefoonnummers, onder meer op Hyves.nl.

Vervolgens belde hij de ouders op met een verzonnen verhaal. De verdachte deed zich voor als fotograaf of eigenaar van een fotostudio. Hun dochters zouden voor hem in een fotostudio hebben geposeerd, waar ook seksuele handelingen zouden zijn verricht. In sommige gevallen beweerde hij dat hun dochter door anderen was verkracht. Dit bleek allemaal gelogen. Na een onderzoek van elf maanden kon het team van het korps Gooi en Vechtstreek de man uiteindelijk op 24 november aanhouden. In totaal zijn er over de man 32 meldingen binnengekomen, maar de politie verwacht dat het aantal hoger zal uitvallen.

Reacties (8)
01-12-2009, 15:08 door Anoniem
Hebben ze daar ELF maanden voor nodig gehad ?
01-12-2009, 15:33 door Bass
handelingen zouden zijn verricht. In sommige gevallen beweerde hij dat hun dochter door anderen was verkracht. Dit bleek allemaal gelogen. Na een onderzoek van elf maanden kon het team van het korps Gooi en Vechtstreek de man uiteindelijk op 24 november aanhouden.
Door Anoniem: Hebben ze daar ELF maanden voor nodig gehad ?
Goedzo, je hebt al leren lezen!


Anyways, wat een gruwelijk idee. Die meisjes zullen wel ruzie en alles thuis hebben gehad om helemaal niks. Wat een rot acite van die man.
01-12-2009, 16:19 door Anoniem
@wolfje13
De opmerking van 15:08 is terecht, waarom in godsnaam 11 maanden. Er zijn 32 meldingen binnen gekomen. Wie weet had deze persoon wel meer op de planning staan. Het lijkt mij dan ook niet meer als normaal dat de politie binnen enkele weken een bezoekje brengt aan deze persoon.
01-12-2009, 18:02 door SirDice
In een enkel geval vroeg hij geld om publicatie van die foto’s op internet te voorkomen.
Ik vraag me af wat'ie in die andere gevallen voor voorstellen had?
01-12-2009, 18:26 door Anoniem
quote]belde hij de ouders op[/quote]
Nu is er een wet aangenomen waardoor alle verkeersgegevens een jaar opgeslagen moeten worden, en dan nog heeft de politie ELF maanden nodig om deze gast van zijn bed te lichten.
Blijkbaar hebben ze deze data niet gebruikt, of hadden ze er niets aan.

Conclusie:
Schaf die wet maar wer af.

Suggestie:
Als we nu eens elke keer de resultaten van politie en justitie tegen het nuttige gebruik van deze opgeslagen verkeersgegevens aanleggen, dan zou binnen korte tijd duidelijk moeten zijn of en hoe nuttig die gegevens zijn.
Mocht echter blijken dat ze geen enkele nut hebben, dan kan de overheid net zo goed stoppen met die gegevens vast te leggen.
01-12-2009, 19:01 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
01-12-2009, 20:07 door spatieman
poging 2.
11 maanden, waarvan 10 maanden en 15 dagen flitsen, en boetes uitdelen, en 15 dagen totaal echt onderzoek
10-12-2009, 13:27 door Anoniem
Misschien een klein stukje positiefs hieruit te halen: in welke mate zet je je persoonlijke gegevens op Hyves e.a. sites? dit geval als - zoveelste - waarschuwing, die wat meer aanspreekt?... Euphema
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.