image

Ex-werknemer Kaspersky lekte broncode virusscanner

maandag 31 januari 2011, 10:26 door Redactie, 3 reacties

Een voormalige werknemer van het Russische anti-virusbedrijf Kaspersky Lab heeft de broncode van de virusscanner gelekt op internet, zo meldt de Russische nieuwssite CNews. De code werd eind 2007 ontwikkeld en zou begin 2008 gestolen zijn. Het zou om een bètaversie van Kaspersky Internet Security 2008 gaan.

De boze werknemer had eerst geprobeerd de code op de zwarte markt te verkopen. Eind november verscheen de broncode ook op verschillende fora. Hoewel de code inmiddels een aantal jaar oud is, zou die nog steeds interessant voor virusschrijvers kunnen zijn.

Kaspersky Lab bevestigde het lek, maar laat weten dat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken. De huidige beveiligingssoftware zou slechts een klein deel van de gestolen code gebruiken, daarnaast zou het geen onderdeel van de belangrijke beschermingsfuncties zijn. De werknemer zou volgens CNews tot een gevangenisstraf van drie jaar zijn veroordeeld.

Reacties (3)
31-01-2011, 10:47 door Anoniem
Pijnlijk. Ik zag dat in ieder geval de emulator (of delen ervan) in de broncode zitten, toch interessant voor virusschrijvers om wat makkelijker onder de motorkap te kijken (dan 't te reversen).
31-01-2011, 11:28 door Syzygy
aspersky Lab bevestigde het lek, maar laat weten dat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken. De huidige beveiligingssoftware zou slechts een klein deel van de gestolen code gebruiken, daarnaast zou het geen onderdeel van de belangrijke beschermingsfuncties zijn.

Wat moeten ze anders schrijven, ons hele product is naar de vaantjes.
31-01-2011, 18:19 door p03ws
Voor de geïnteresseerden:
http://www.multiupload.com/8DB54GV88F
(.Torrent bestand) Gebruik op eigen risico :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.