Security Professionals - ipfw add deny all from eindgebruikers to any

Bedreigd via facebook

01-03-2011, 13:59 door Lin.xx, 57 reacties
Hallo,

Ik ben nu 2x bedreigd door dezelfde persoon (mailtjes waren met dezelfde inhoud) een keer via hyves en nu via facebook, ben ermee bij de politie geweest, en die kunnen niets met deze doodsbedreiging zeiden ze, nu wil ik graag weten hoe ik het ip adres van de meneer/mevrouw kan achterhalen die me bedreigd heeft, wie kan me helpen??

Linda
Reacties (57)
01-03-2011, 14:12 door SirDice
Het is niet mogelijk voor jou om het IP adres te achterhalen. Vergeet dat idee.

Ga terug naar de politie en zeg tegen ze dat je aangifte wil doen op basis van artikel 285 van het wetboek van strafrecht. Als ze je met een kluitje het riet in willen sturen, eis dan dat je de officier van de wacht wil spreken hierover.

http://www.huiselijkgeweld.nl/dossiers/stalking/daders/bedreiging
01-03-2011, 14:15 door Anoniem
Lijkt deze post van "Linda" niet op een eerdere post, iedere topic met als doel "achterhalen IP".

-.-'
01-03-2011, 15:38 door Anoniem
"Ga terug naar de politie en zeg tegen ze dat je aangifte wil doen op basis van artikel 285 van het wetboek van strafrecht. Als ze je met een kluitje het riet in willen sturen, eis dan dat je de officier van de wacht wil spreken hierover."

Je kunt overwegen om een advocaat in te schakelen en deze mee te nemen. Een advocaat maakt meer indruk, en die weet ook wat de juiste middelen zijn om de politie te dwingen aktie te ondernemen.
01-03-2011, 15:41 door Anoniem
"Lijkt deze post van "Linda" niet op een eerdere post, iedere topic met als doel "achterhalen IP"."

Geen idee, maar het verandert niets m.b.t. het antwoord, zonder politie kom je nergens. Al zou je het IP kunnen achterhalen, dan zal vervolgens de provider geen gegevens verstrekken zonder een gerechtelijk bevel.
01-03-2011, 16:12 door spatieman
spreek hyves en facebook hierover aan, zij MOETEN hieraan mee werken bij dergelijke dingen.
01-03-2011, 16:37 door Syzygy
Door spatieman: spreek hyves en facebook hierover aan, zij MOETEN hieraan mee werken bij dergelijke dingen.

Dat zal via Politie en Justitie moeten
Met de dood bedreigen is strafbaar in NL dus de Politie zal je nooit wegsturen.

Lijkt deze post van "Linda" niet op een eerdere post, iedere topic met als doel "achterhalen IP".

Dit lijkt me eerder plausibel !!!!!!
01-03-2011, 16:57 door SirDice
Door Anoniem: "Ga terug naar de politie en zeg tegen ze dat je aangifte wil doen op basis van artikel 285 van het wetboek van strafrecht. Als ze je met een kluitje het riet in willen sturen, eis dan dat je de officier van de wacht wil spreken hierover."

Je kunt overwegen om een advocaat in te schakelen en deze mee te nemen. Een advocaat maakt meer indruk, en die weet ook wat de juiste middelen zijn om de politie te dwingen aktie te ondernemen.
Een andere optie is om online aangifte te doen.

Edit: Correctie, voor bedreigingen kan dat dus niet :(

http://www.politie.nl/PolitieABC/U_en_de_politie/aangifte_doen/Aangifte_doen_van_bedreiging.asp
01-03-2011, 19:10 door Anoniem
Hoi Dank julie allemaal voor het meedenken, ik ben vanmiddag naar de politie geweest en de mevrouw zei heel vriendelijk dat zolang ik geen naam of iets tastbaars had, dat een aangifte geen zin had, hyves en facebook werken alleen mee als de politie een brief schrijft voor het ip adres, en de politie doet niets zonder het ip adres, hoe dubbel is dit!

Ik mag me blijkbaar gewoon door een zieke geest laten bedreigen en notities maken bij de politie, meer doen ze niet...

Ik zal het weg moeten slikken, wat ik verdomd moeilijk vind, aangezien ook mijn 5 jarig dochtertje ook word bedreigd in het mailtje.

Iig allemaal bedankt!

MVG Linda (Lin.xx)
02-03-2011, 00:33 door _____
Nou, ik heb zo mijn twijfels bij deze vraag hoor.

Doodsbedreigingen worden de laatste jaren wel wat meer serieus genomen in NL.

Hoe zou dat toch komen?

Altijd dat gezeur om IP adressen...en dan wat?
02-03-2011, 11:48 door SirDice
Door Anoniem: Hoi Dank julie allemaal voor het meedenken, ik ben vanmiddag naar de politie geweest en de mevrouw zei heel vriendelijk dat zolang ik geen naam of iets tastbaars had, dat een aangifte geen zin had, hyves en facebook werken alleen mee als de politie een brief schrijft voor het ip adres, en de politie doet niets zonder het ip adres, hoe dubbel is dit!
Belangrijk, heb je die posts verwijderd? Dat kun je dus beter niet doen, mocht er weer zoiets gepost worden, het bericht laten staan. Maak er een screenshot van en print dat uit. Dan hebben ze iets 'tastbaars'. Hetzelfde geld voor e-mails, niet verwijderen, gewoon laten staan en uitprinten. Wat je ook doet, ga vooral niet zelf dingen proberen. De kans is vrij groot dat je bewijsmateriaal wist.
02-03-2011, 11:55 door Preddie
Gewoon even de mailtjes uitprinten en naar het politie bureau, mochten ze niks doen dan zou ik het hoger opzoeken ...
02-03-2011, 12:00 door Anoniem
Ik ben zelf niet van facebook en dat soort toestanden en ken niet de exacte werking daarvan maar mijn advies is een truc. Zorg dat je dat persoon weet te lokken naar een webserver die ip adressen logt. Desnoods embed je een plaatje in een mailtje naar dat persoon die linkt naar die url, desnoods stuur je een transparante 1x1 animated gif. Kortom zorg dat je zelf ergens een forum of iets heb waar zo een persoon op kan komen. Zo een rat zal misschien een proxy kunnen gebruiken en dat maakt het helemaal lastig evenals een internetcafe.
02-03-2011, 12:01 door Syzygy
Door Predjuh: Gewoon even de mailtjes uitprinten en naar het politie bureau, mochten ze niks doen dan zou ik het hoger opzoeken ...

God ??
02-03-2011, 13:13 door Anoniem
Door Syzygy:
God ??[/quote]
Nee een goed particulier digitaal onderzoeksbureau!
02-03-2011, 13:17 door Anoniem
@ spatieman :

"spreek hyves en facebook hierover aan, zij MOETEN hieraan mee werken bij dergelijke dingen."

Zij moeten helemaal niet meewerken. Sterker nog, zonder gerechtelijk bevel meewerken zou een schending van de privacy wetgeving betekenen. Waarop baseer je je aanname dat bedrijven moeten meewerken indien jij of ik hen benaderen met zo'n vraag ?
02-03-2011, 13:21 door Anoniem
"Met de dood bedreigen is strafbaar in NL dus de Politie zal je nooit wegsturen."

LMFAO. Waarschijnlijk heb je nog nooit te maken gehad met bedreigingen, en met de wijze waarop de politie hiermee omgaat. Het verbaast mij totaal niet dat de politie zo reageert, en al helemaal niet indien de bedreiging via een medium als Facebook gaat, waarbij de gemiddelde agent niet weet hoe hij dit aan moet pakken. Daarnaast laat de politie heel veel zaken omtrent strafbare feiten liggen door gebrek aan capaciteit.
02-03-2011, 13:26 door Anoniem
"Hoi Dank julie allemaal voor het meedenken, ik ben vanmiddag naar de politie geweest en de mevrouw zei heel vriendelijk dat zolang ik geen naam of iets tastbaars had, dat een aangifte geen zin had, hyves en facebook werken alleen mee als de politie een brief schrijft voor het ip adres, en de politie doet niets zonder het ip adres, hoe dubbel is dit!"

En heb je een advocaat ingeschakeld / meegenomen ? Overigens heb je iets tastbaars - namelijk de gebruikersnaam van de dader op Facebook of Hyves. Het IP adres kan de politie bij deze organisaties opvragen. Maar indien je geen advocaat regelt, dan is het gemakkelijk om je met een kluitje in het riet te sturen.

PS: Ben je op het hoofdkantoor van politie geweest, of op een wijkbureau ? Heb je gevraagd naar rechercheurs van het team digitale expertise ? Indien je op een wijkbureau met de wijkagent spreekt, dan kom je namelijk iig niet echt verder.

"Ik ben zelf niet van facebook en dat soort toestanden en ken niet de exacte werking daarvan maar mijn advies is een truc. Zorg dat je dat persoon weet te lokken naar een webserver die ip adressen logt. Desnoods embed je een plaatje in een mailtje naar dat persoon die linkt naar die url, desnoods stuur je een transparante 1x1 animated gif. "

Ja en dan ? Hoe toon je aan dat het IP adres uit je logbestand het IP adres van de bedreiger is ? De politie kan bar weinig met een printout van je serverlog, als bewijs is het nutteloos. Men heeft logs nodig van Facebook of Hyves.
02-03-2011, 14:57 door Preddie
offtopic:

een ander advies: Stop met Facebook, Hyves, linkedin.... zonder deze onzin had je deze problemen ook niet gehad.

hier het zoveelste argument om niet deel te nemen aan dergelijk diensten:

http://www.nu.nl/internet/2458646/facebook-gaat-definitief-adres-en-telefoonnummers-delen.html
02-03-2011, 15:24 door Mysterio
De politie doet inderdaad niets zonder bewijs. Sneu maar waar. Heb je de persoon al verteld dat je aangifte gaat doen? Sowieso nooit bedreigingen weggooien.
02-03-2011, 15:48 door Anoniem
degene die je via facebook of hyves bedreigd gewoon blokkeren en er voor zorgen dat alleen vrienden van vrienden kunnen toevoegen of alleen vrienden jou berichtjes kunnen sturen.


Scheelt je een hoop ellende.

Als ie het lef had om jou kwaad te doen dan had hij/zij dat recht in je neus gezegd.


Ik zou deze berichtjes in ieder geval niet verwijderen, omdat er soms ook wel eens aanknopingspunten in kunnen voorkomen die je later binnenschieten.

Maargoed.

Ik zou er in ieder geval geen nacht wakker van liggen.
02-03-2011, 15:49 door SirDice
Door Predjuh: offtopic:

een ander advies: Stop met Facebook, Hyves, linkedin.... zonder deze onzin had je deze problemen ook niet gehad.

hier het zoveelste argument om niet deel te nemen aan dergelijk diensten:

http://www.nu.nl/internet/2458646/facebook-gaat-definitief-adres-en-telefoonnummers-delen.html
Je bent niet verplicht om je adres en/of telefoonnummer in te vullen.
02-03-2011, 17:07 door Anoniem
"een ander advies: Stop met Facebook, Hyves, linkedin.... zonder deze onzin had je deze problemen ook niet gehad."

En je denkt dat mensen dan geen andere weg vinden om je te bedreigen. Stop met email, stop met je telefoon, en haal je deurbel weg. Je advies is ronduit waardeloos.
02-03-2011, 17:23 door Anoniem
Als iemand je via Facebook of Hyves een (bedreigend) bericht stuurt heb je toch zijn of haar accountnaam ?!? Lijkt me dat de politie hier best wat mee kan, en als de politie het niet kan/wil kan je die account aanmelden bij Facebook/Hyves zelf.

Staat diegene die de berichten stuurt in je vriendenlijst? Zo niet... zou ik mn privacyinstellingen eens nakijken. Het leuke aan Facebook is namelijk dat je dat best leuk kan dichttimmeren voor "niet" vriendjes. Sterker nog. Je kan je account zo neerzetten dat je zelfs niet vindbaar bent op Facebook als iemand je zoekt die niet in jou lijst met vrienden staat. Overtreffende trap nog sterker.. als je je account dus dichtzet zoals ik net beschrijf wordt zelfs de Google index (die er ongetwijfeld van je openbare profiel was) na verloop van tijd verwijderd en ben je dus ook niet meer via Google op Facebook te vinden... Het is even uitzoeken (kan vele malen beter ja) en het zijn meerdere pagina's met opties binnen Facebook, maar het is zeker wel redelijk goed af te schermen.

Tot slot... ik las het ook al eerder hierboven... Ik zou (persoonlijk) echt totaal niet wakkerliggen van dergelijke bedreigingen op Facebook... Tenzij ik natuurlijk één of ander op mijn kerfstok had, maar dat weet je zelf het beste.
02-03-2011, 17:28 door Anoniem
@SirDice... Telefoonnummer is bij mijn weten wel "verplicht". ?!?
Bij mij werd deze erg handig afgetroggeld toen ik ineens bij inloggen een tel. nr moest opgeven omdat ik anders mijn account niet meer kon benaderen... vond het toen al vreemd, maar heb er meer klachten over gehoord. En ik heb geen andere optie kunnen vinden om mijn account te kunnen benadere zonder deze dus in te geven...
Bij aanmelding werd er destijds inderdaad niet naar gevraagd, maar later dus wel.

Vandaag las ik ook het bericht dat ze dus deze info (tel+adres) -in tegenstelling tot eerst- zelfs ook nog openbaar gaan maken... Ze denken nog na over hoe dat te melden naar hun gebruikers oid...
Adres en Woonplaats heb ik (nog) nooit op hoeven geven bij Facebook trouwens...
02-03-2011, 17:29 door Anoniem
Door Predjuh: offtopic:

een ander advies: Stop met Facebook, Hyves, linkedin.... zonder deze onzin had je deze problemen ook niet gehad.

hier het zoveelste argument om niet deel te nemen aan dergelijk diensten:

http://www.nu.nl/internet/2458646/facebook-gaat-definitief-adres-en-telefoonnummers-delen.html


dat is toch ook volkomen onzin, dus omdat een zieke geest je lastigvalt op facebook, hyves ect moet je er maar mee stoppen.

idd beste om gewoon met een advocaat naar politie bureau te gaan en te zorgen dat je zoveel mogelijk bewijs hebt, printscreens ect. en je niet laten afschepen door zoon balie mederwerker. ik zelf ben eens aangifte gaan doen van diefstal ik kon de dader aanwijzen ect ect maar ze hadden het te druk. ik heb toen netzolang daar gezeurt dat ze er werk van gemaakt hebben
02-03-2011, 18:25 door Anoniem
Ik werk bij de afdeling digitale recherche bij de politie.

Ze moeten op het bureau de aangifte aannemen. De recherche kan wel degelijk iets doen zonder ip adres. Dit kunnen wij vorderen van facebook en/of hyves. Hyves werkt hier aan mee, Facebook is iets lastiger omdat zij niet in nederland zitten.

Bedreiging met de dood is strafbaar zowel op dtraat als via de mail en sociale media.

ZE MOETEN DUS DE AANGIFTE AANEMEN. ANDERS EEN KLACHT INDIENEN.
02-03-2011, 19:33 door Anoniem
Stuur hem naar je website waar je zijn ip vastgelegd.
02-03-2011, 20:11 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-03-2011, 20:28 door Lin.xx
Ik zelf ben niet zo'n pc handige zeg maar, ik had idd over dat soort site's gehoord, maar geen idee hoe je die moet maken.

Politie heeft me 2x weggestuurd, ben er deze week 2x geweest, aangifte had geen zin omdat meneer anoniem was, en facebook en hyves willen niet meewerken tenzij de politie het vraagt, en de politie vind dat ik op eigen houtje het ip adres moet achterhalen, eerder doen ze niets.

Diegene blokeren op hyves of facebook, zn nep-profieltjes heeft tie verwijderd, zn eigen profiel kan ik (gelukkig) ook niet meer vinden en had zijn eigen profiel al geblokeerd, heb gister mn facebook maar gedelete, mn hyves delete ik niet, vanwege familie leden.
02-03-2011, 21:31 door Anoniem
Reactie van de politie is onzin. Ze KUNNEN je aangifte niet weigeren op te nemen, dat is namelijk een wettelijke verplichting.
Dat jij het ip niet weet doet niet ter zake. Moet ik ook de identiteit van een bankovervaller weten om aangifte te doen? Denk het niet. Kennisniveau van de betreffende baliebeambte laat te wensen over.

Wat je wel moet hebben is enige vorm van identificatie die onderzoek mogelijk maakt. Je hebt neem ik aan een hyvesnaam van deze persoon? Dat is voldoende.

Als je wijkbureau je niet helpt zorg dan dat je contact krijgt met een Bureau Digitale Expertise. Die kunnen je verder helpen, ook met je wijkbureau (je moet wel alsnog aangifte daar doen). Beetje vasthoudendheid tonen.

succes
02-03-2011, 21:41 door dezejongeman
Door Anoniem: @ spatieman :

"spreek hyves en facebook hierover aan, zij MOETEN hieraan mee werken bij dergelijke dingen."

Zij moeten helemaal niet meewerken. Sterker nog, zonder gerechtelijk bevel meewerken zou een schending van de privacy wetgeving betekenen. Waarop baseer je je aanname dat bedrijven moeten meewerken indien jij of ik hen benaderen met zo'n vraag ?
als hyves/facebook criminele activiteiten zien op hun platform dan moeten hun hier volgens mij iets mee doen als goed aan gegeven wordt. misschien willen ze linda wel helpen en zelfs de aangifte doen gezien het feit zei wel inzage hebben in het ip wat daar binnen komt.

uit ervaring kan ik zeggen dat ze hyves in iedergeval vrij coulant zijn.
ze hebben op hyves ook niet voor niets een "dit is niet oke knop".

facebook kan anders zijn want dat is natuurlijk geen NL bedrijf..

Linda ik wens je suc6 en sterkte
03-03-2011, 10:15 door Anoniem
"Je kunt wel iemands IP achter halen. Je moet een klein webscriptje schrijven en je moet er voor zorgen dat die persoon in kwestie op die link klikt, zodra die op die link klikt is die "busted" en heb jij zijn IP."

Je kan dat wel achterhalen, maar de achterhaalde informatie is niet bruikbaar als bewijs. Hoe koppel je immers jouw logbestandje aan de bedreiging ? En hoe weet men dat je logbestand klopt (ze is zelf immers -geen- neutrale partij in dit conflict). Vergeet ook dat een IP -niet- gelijk staat aan een persoon.

Gewoon aangifte doen met de gebruikersnaam van de bedreiger, waarna de politie kan uitzoeken wie er bij deze inlognaam hoort.
03-03-2011, 11:53 door SirDice
Door Anoniem: @SirDice... Telefoonnummer is bij mijn weten wel "verplicht". ?!?
Ik heb nooit een nummer ingevuld en ik kan nog steeds zonder problemen bij m'n facebook.
03-03-2011, 12:16 door Anoniem
Door SirDice:
Door Anoniem: @SirDice... Telefoonnummer is bij mijn weten wel "verplicht". ?!?
Ik heb nooit een nummer ingevuld en ik kan nog steeds zonder problemen bij m'n facebook.
Log je wel eens vanaf een ander station in op FB ? Het deed me destijds (toen ik het moest invullen) ook raar aan eerlijk gezegd. Heb van bepaalde users gehoord dat zij het nooit hebben hoeven invullen, terwijl er een grote groep ook mijn verhaal herkent... Ik had het in ieder geval voor het eerst een paar maanden geleden toen ik op mijn werk inlogde op FB... Daar toen niet ingevuld, om later thuis te checken hoe en wat. Helaas kreeg ik vervolgens ook thuis dezelfde melding en heb tot op heden niet kunnen ontdekken hoe ik anders bij mijn account had kunnen komen.
03-03-2011, 20:55 door Anoniem
De politie is verplicht aangifte op te nemen indien er sprake is van een strafbaar feit.
Er moet dus wel iets strafbaar zijn, soms voelt het als een bedreiging maar is het wettelijk geen bedreiging.
Als je zeker weet dat het om een strafbare bedreiging gaat mag de politie geen aangifte weigeren.
Zo'n Bureau Digitale Expertise is slechts ondersteunend aan de recherche, zij zullen nooit zelfstandig een onderzoek instellen. Deze politie mensen helpen de recherche de digitale sporen inzichtelijk te maken en te gebruiken in het onderzoek.
Dat het om een onbekende dader gaat maakt het niet minder strafbaar.
Wel zal er na je aangifte een weging plaatsvinden of je zaak voldoende aanknopingspunten bevat.
Vervolging is namelijk niet verplicht.
Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk bewijs hebt, hoe meer opsporingsindicatie hoe groter de kans op het in behandeling nemen van je aangifte.
04-03-2011, 07:24 door Syzygy
Door Anoniem: "Met de dood bedreigen is strafbaar in NL dus de Politie zal je nooit wegsturen."

LMFAO. Waarschijnlijk heb je nog nooit te maken gehad met bedreigingen, en met de wijze waarop de politie hiermee omgaat. Het verbaast mij totaal niet dat de politie zo reageert, en al helemaal niet indien de bedreiging via een medium als Facebook gaat, waarbij de gemiddelde agent niet weet hoe hij dit aan moet pakken. Daarnaast laat de politie heel veel zaken omtrent strafbare feiten liggen door gebrek aan capaciteit.

Ik word zelf nooit met de dood bedreigt, ik denk dat mijn sport en postuur daar wel iets mee te maken heeft ;-) maar een goede vriendin van me, doorsnee onopvallende, werkende huisvrouw liep haar hondjes uit te laten toen ze werd aangesproken door een vrouw dat zij haar hondje van 30 cm hoog aan de lijn moest houden want hij kwam te dicht bij haar hond. Als ze dat niet zou doen dan zou zij haar hond een schop geven. Ze liep op de vrouw af en sprak haar toe dat als zij dat zou doen dat zij haar ter plekke zou vermoorden. (bad hair day;-)

Een uur later stond de Politie voor haar deur en toen ze open deed moesten de agenten wel lachen want ze is niet zo groot en heeft een slank postuur maar ze kreeg wel een reprimande omdat de vrouw een aanklacht had ingediend dat zij haar met dood bedreigd had. En dat allemaal in Amstelveen waar men wel wat beter te doen heeft.

Bedreigingen met de dood worden wel degelijk serieus genomen !!
04-03-2011, 10:38 door SirDice
Door Anoniem:
Door SirDice:
Door Anoniem: @SirDice... Telefoonnummer is bij mijn weten wel "verplicht". ?!?
Ik heb nooit een nummer ingevuld en ik kan nog steeds zonder problemen bij m'n facebook.
Log je wel eens vanaf een ander station in op FB ?
Via meerdere machines, thuis, op het werk en m'n telefoon (http://m.facebook.com)
04-03-2011, 11:09 door d4mn
Door Anoniem: Ik ben zelf niet van facebook en dat soort toestanden en ken niet de exacte werking daarvan maar mijn advies is een truc. Zorg dat je dat persoon weet te lokken naar een webserver die ip adressen logt. Desnoods embed je een plaatje in een mailtje naar dat persoon die linkt naar die url, desnoods stuur je een transparante 1x1 animated gif. Kortom zorg dat je zelf ergens een forum of iets heb waar zo een persoon op kan komen. Zo een rat zal misschien een proxy kunnen gebruiken en dat maakt het helemaal lastig evenals een internetcafe.
Tenzij de verzender achterlijk is is dit natuurlijk kansloos. Neem netwerkers aan bij de politie (minstens 1 per bureau) zodat de aangifte ook daadwerkelijk begrepen wordt.
08-03-2011, 20:43 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-03-2011, 09:23 door Preddie
Door Syzygy:
Door Predjuh: Gewoon even de mailtjes uitprinten en naar het politie bureau, mochten ze niks doen dan zou ik het hoger opzoeken ...

God ??

LOL, als je in sprookjes gelooft zou je het kunnen proberen.....

maar eerlijk is eerlijk je moet gewoon niet beginnen aan dergelijke dingen als hyves en facebook ....
09-03-2011, 09:28 door Anoniem
"maar eerlijk is eerlijk je moet gewoon niet beginnen aan dergelijke dingen als hyves en facebook ...."

Alsof iemand die bedreigingen wil uitten geen andere weg kan vinden om dit te doen, en alsof je dergelijke figuren niet kunt blocken / je je profiel niet zo kunt instellen dat alleen vrienden je kunnen bereiken. Wat een waardeloos advies, het feit dat je deze netwerken niet ziet zitten heeft *niets* van doen met het probleem dat hier wordt besproken.
09-03-2011, 12:20 door Anoniem

Mensen die roepen dat er aangifte gedaan moet worden, hebben waarschijnlijk zelf nog nooit aangifte gedaan, want dat heeft echt geen zin namelijk.

Dat is natuurlijk de grootste onzin. Zonder aangiftes zouden we in het "veiligste" land land leven, want er gebeurt nooit iets. Aangifte moet los staan van het eventuele resultaat en ja, tuurlijk zou het ideaal zijn wanneer 100% van de aangiftes tot een succesvol resultaat zou leiden, maar zo is de realiteit helaas niet.
09-03-2011, 12:33 door Anoniem
@ rookie :

"Mensen die roepen dat er aangifte gedaan moet worden, hebben waarschijnlijk zelf nog nooit aangifte gedaan, want dat heeft echt geen zin namelijk."

Natuurlijk moet er aangifte gedaan worden. En als de politie tegenstribbelt, dan kan je het afdwingen via een advocaat. Wel is het handig na te denken -waar- je een dergelijke aangifte doet. Bijvoorbeeld bij een hoofdbureau, waar digitale rechercheurs werkzaam zijn die verstand van zaken hebben.
09-03-2011, 14:32 door Wireless
Lin.xx,
Haal er een digitaal expert bij als je er bij de politie niet verder mee komt.
10-03-2011, 07:31 door Anoniem
Onderzoekers van de Concordia Universiteit zeggen een methode ontwikkeld te hebben waardoor is vast te stellen wie de verstuurder van een bepaalde e-mail is.

De techniek is volgens de onderzoekers te gebruiken in een rechtzaak om te bewijzen van wie een e-mail komt. Vaak worden anonieme mails gebruikt voor illegale doeleinden zoals bedreigingen, versturen van kinderporno en converstaties tussen criminelen.

Hoewel politie vaak het IP-adres kan achterhalen vanaf waar de mail is verstuurd, is het ook vaak zo dat er meerdere personen van dat IP-adres gebruikmaken. Om toch de individuele verstuurder te ontmaskeren, hebben de onderzoekers een methode ontwikkeld waarmee patronen in e-mails zijn te ontdekken die uniek zijn aan een bepaalde gebruiker.

Eerst wordt er gekeken welke patronen er zichtbaar zijn in mails van de verdachte, vervolgens worden die weggestreept tegen patronen die ook voorkomen bij andere verdachten. De overige, veel voorkomende patronen, kunnen dan als uniek voor de schrijver van de e-mail worden aangemerkt. Zo wordt er o.a. gekeken naar typefouten, het gebruik van hoofdletters en kleine letters en grammaticale fouten. De onderzoekers stellen dat zelf dat met een grote nauwkeurigheid het geslacht, nationaliteit en scholingsniveau vastgesteld kan worden.

De onderzoekers hebben een collectie van 200.000 e-mails van de Enron Email Dataset geanalyseerd die zijn geschreven door 158 werknemers van Enron. Met 10 e-mails die geschreven zijn door 10 verschillende personen konden de onderzoekers met een nauwkeurigheid van 80 tot 90% aantonen van wie de mail afkomstig was.

Om het bewijsmateriaal ook in een rechtszaak te kunnen gebruiken, moet worden aangetoond hoe de onderzoekers tot hun conclusies zijn gekomen en met deze methode is dat eenvoudig aan te tonen zo stellen de onderzoekers.
10-03-2011, 08:11 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
10-03-2011, 09:38 door Syzygy
Geef even je Hyves dan kunnen we meekijken !!
10-03-2011, 13:15 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
10-03-2011, 18:25 door Anoniem
Door Anoniem: Onderzoekers van de Concordia Universiteit zeggen een methode ontwikkeld te hebben waardoor is vast te stellen wie de verstuurder van een bepaalde e-mail is.

De techniek is volgens de onderzoekers te gebruiken in een rechtzaak om te bewijzen van wie een e-mail komt. Vaak worden anonieme mails gebruikt voor illegale doeleinden zoals bedreigingen, versturen van kinderporno en converstaties tussen criminelen.

Hoewel politie vaak het IP-adres kan achterhalen vanaf waar de mail is verstuurd, is het ook vaak zo dat er meerdere personen van dat IP-adres gebruikmaken. Om toch de individuele verstuurder te ontmaskeren, hebben de onderzoekers een methode ontwikkeld waarmee patronen in e-mails zijn te ontdekken die uniek zijn aan een bepaalde gebruiker.

Eerst wordt er gekeken welke patronen er zichtbaar zijn in mails van de verdachte, vervolgens worden die weggestreept tegen patronen die ook voorkomen bij andere verdachten. De overige, veel voorkomende patronen, kunnen dan als uniek voor de schrijver van de e-mail worden aangemerkt. Zo wordt er o.a. gekeken naar typefouten, het gebruik van hoofdletters en kleine letters en grammaticale fouten. De onderzoekers stellen dat zelf dat met een grote nauwkeurigheid het geslacht, nationaliteit en scholingsniveau vastgesteld kan worden.

De onderzoekers hebben een collectie van 200.000 e-mails van de Enron Email Dataset geanalyseerd die zijn geschreven door 158 werknemers van Enron. Met 10 e-mails die geschreven zijn door 10 verschillende personen konden de onderzoekers met een nauwkeurigheid van 80 tot 90% aantonen van wie de mail afkomstig was.

Om het bewijsmateriaal ook in een rechtszaak te kunnen gebruiken, moet worden aangetoond hoe de onderzoekers tot hun conclusies zijn gekomen en met deze methode is dat eenvoudig aan te tonen zo stellen de onderzoekers.
Dit is een mooie spreukje.
12-11-2012, 10:50 door Security Scene Team
Door Anoniem: "Lijkt deze post van "Linda" niet op een eerdere post, iedere topic met als doel "achterhalen IP"."

Geen idee, maar het verandert niets m.b.t. het antwoord, zonder politie kom je nergens. Al zou je het IP kunnen achterhalen, dan zal vervolgens de provider geen gegevens verstrekken zonder een gerechtelijk bevel.

kijk, typisch zo'n voorbeeld van een falend beleid van ivo opstelten. als de politie deze mevrouw het rietveld in stuurt, zou ik zeggen, DDoS. niet mee eens? vertel me dan eens wat deze mevrouw dan moet doen? zich laten bedreigen? misschien wel weer een facebook moord? wat is er nodig om mensen in te laten zien dat de politiek faalt op dit soort beleid. misschien 10 of 20 facebook moorden? DDoS de crap uit die gast.

bij deze vraag ik je om de Headers van de betreffende mail(s) te posten op pastebin.com en die link hier neer te plaatsen. misschien kunnen wij dr een iptje uit halen. want ik zeg altijd; waar ivo opstelten faalt, gaan wij verder!
12-11-2012, 10:53 door Security Scene Team
Door Syzygy:
[/quote]Ik word zelf nooit met de dood bedreigt, ik denk dat mijn sport en postuur daar wel iets mee te maken heeft ;-)
[/quote]
whahahaahahah +1
12-11-2012, 10:54 door Security Scene Team
Door SirDice: Het is niet mogelijk voor jou om het IP adres te achterhalen. Vergeet dat idee.


Tuurlijk wel SirDice, laten we eens zien dat waar ivo zijn beleid stopt, wij verder gaan. de politie heeft overduidelijk de capaciteit niet om iemand te achterhalen. (iets waar ik niet zo raar van opkijk.)
12-11-2012, 11:07 door SirDice
Is 't nou echt nodig om anderhalf jaar oude shite op te graven?
12-11-2012, 11:33 door Security Scene Team
Door SirDice: Is 't nou echt nodig om anderhalf jaar oude shite op te graven?

Lmao niet gezien sorry. (deze was al opgegraven, ik dacht hé een nieuwe vraag.) en ja lezen is moeilijk tegenwoordig haha ;)
06-06-2014, 00:25 door Anoniem
ik word bedreigd via facebook, ik weet wie het is want ik heb daar al eerder problemen mee gehad, dit is verstuurd via een nieuw aangemaakt account , verzonden met een mobiele telefoon, ik vraag me af of het zin heeft om aangifte te gaan doen, mensen die daar compleet buitenstaan lopen nu naar mijn inzien ook gevaar, ik weet niet of ik dit voor moet zijn of aangifte moet doen, iemand ideeën ?
09-07-2014, 19:19 door spatieman
3 jaar oud topic leven inblazen echt ?.
als je er last van heb schrijf facebook aan.
09-07-2014, 20:01 door Anoniem
Door Anoniem: ik word bedreigd via facebook, ik weet wie het is want ik heb daar al eerder problemen mee gehad, dit is verstuurd via een nieuw aangemaakt account , verzonden met een mobiele telefoon, ik vraag me af of het zin heeft om aangifte te gaan doen, mensen die daar compleet buitenstaan lopen nu naar mijn inzien ook gevaar, ik weet niet of ik dit voor moet zijn of aangifte moet doen, iemand ideeën ?
Dit is de klantenservice niet!
Ik snap dat het vervelend is, maar in feite zou het jouw al niets moeten interesseren tot het punt bereikt is dat je wakker wordt naast een paardenhoofd, moet je nagaan hoeveel het ons kan boeien dan.

NB: Ideeën zat, lees anders eerst even rustig het draadje door...


@Mod: Slotje? Alsjeblieft?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.