Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

MCSE behalen

28-03-2011, 17:31 door Anoniem, 6 reacties
Hallo Allemaal,

Ik heb mijn CCNA 1-2 certificaat al behaald maar zou nu graag voor de microsoft certificaten willen gaan en zou dit graag via zelf studie doen om mijn MCSE willen halen
Maar weet niet juist welke ik allemaal moet doen om dit te behalen.

Ik ben op het moment bezig met 70-680 heb de boek + CBT nuggets video course (ga proberen om begin volgende maand examen te doen)

En voor hardware ik heb op het moment enkel 1 laptop dus is eigelijk moeilijk om in praktijk te oefenen, mss ergens een 2dehands pc kopen en server erop installeren enz... ?

Ik zou graag wat tips/links krijgen van mensen die dit al behaald.

Dank u
Reacties (6)
30-03-2011, 08:22 door SirDice
Als ik op de site kijk zie ik dat MCSE niet meer bestaat. Voorheen was het in ieder geval zo dat je een aantal examens daarvoor moest doen. Dat zal nu niet veel anders zijn. Maar alles staat op de Microsoft site, inclusief de kennis die je zou moeten beheersen voor zo'n examen.

http://www.microsoft.com/learning/en/us/certification/cert-overview.aspx
30-03-2011, 09:27 door Loserenzo
En wat hardware betreft, is virtualisatie misschien een optie?
30-03-2011, 13:07 door Ome Jeroen
Je kunt MCITP ongeveer vergelijken met het vroegere MCSE, het is allemaal wel iets zwaarder geworden.

http://www.microsoft.com/learning/en/us/certification/mcitp.aspx#tab2

Als je een beetje een "vette" laptop hebt zou je VMware Workstation kunnen installeren en daar dan je omgeving voor de opdrachten virtueel op installeren.
De Microsoft Server 2008 R2 versie is te downloaden als trial bij MS:

http://www.microsoft.com/windowsserver2008/en/us/trial-software.aspx

succes.
30-03-2011, 13:48 door chris27
Dank u allemaal voor de reacties
Ik ga straks is op mijn gemak allemaal is bekijken voor de MCITP

Ja tis gene vette laptop hehe, maar volgenden week ga ik een nieuw systeem halen en daar zal VMware perfect op lopen

Nogmaal bedankt :)
30-03-2011, 14:58 door Leesmijn.txt
.Ter aanvulling:

Om virtueel alles stof te kunnen oefenen zal je een zeer stevige pc moeten hebben, en het liefst 2 zodat je verschillende, netwerk, oefeningen goed zult kunnen doen.

Vergeet niet om regelmatig bij Microsoft te controleren of er rectificatie's zijn op het les materiaal. Vooral bij het deel dat de core van server 2008 behandelt staan er erg veel fouten in die vrijwel altijd leiden tot het niet goed verlopen van die oefeningen.

Als je dit alles in je eentje denkt te gaan doen dan vrees ik dat je zult verzanden in het les materiaal op zich. Dit is erg veel en vaak erg complex. Een alternatief hiervoor kan zijn dat je 1 dag per week begeleiding krijgt van een Mcp-er, het liefst eentje die dit dagelijks doet. Dit heeft als voordeel dat deze mensen je op een hoop valkuilen kunnen wijzen die zich met deze cursussen voor doen.

Als je er voor gaat, doe dan niet meteen de Enterprise opeiding, maar eerst de Administrator kant. Dit geeft je een wat breder inzicht in het werk wat je kunt gaan doen en die Enterprise Administrator komt later wel.

Examens aanvragen kan via Prometric [url=http://www.get-certified.nl/prometric-examens.aspx] klik [/url]. Hiervoor heb je in princype wel een creditcard voor nodig.

Als je al deze obstakels hebt overwonnen en je bent bijna een Mcitp-er dan loont het heel erg om, het liefst via een eventuele school waar je wat hulp krijgt, een stage adres te vinden om praktijk ervaring op te doen onder begeleiding van een ervaren systeem beheerder.

Succes met je voornemen.
30-03-2011, 23:06 door Didier Stevens
Ik heb een MCSE (en ook MCSE/Security) voor Windows Server 2003. Het waren veel examens, als ik mij goed herinner 7 of meer.

De MCSE certificatie bestaat nog wel, maar de examens om het te behalen zijn "retired", en dus kan je geen MCSE certificatie meer behalen (uitzonderingen bestaan, maar zijn niet van toepassing in jouw geval).

Voor Windows Server 2008 heb je nu de nieuwere MCTS en MCITP certificaties, kijk maar eens op de MS site.

Al mijn MS examens (ongeveer 15) heb ik als volgt voorbereid:
- lezen van het officiële MS-Press boek
- oefenen op echte hardware en/of in VM
- lezen van Exam Cram boek, plus grondig bestuderen van cheat sheet
- afleggen van de oefenexamens uit het Exam Cram boek

Vooral die oefenexamens hebben mij in het begin goed geholpen, om te testen wat je nog niet beheerst, en om de examen-stijl van MS eigen te worden.
Toen ik mijn examens afgelegd heb, bestonden er nog geen simulatie-vragen, maar ik lees dat deze nu wel bestaan voor de nieuwere examens (maar dan weer niet voor 70-680, heeft een collega mij verteld). Maar als je een CCNA behaald hebt, ben je wel vertrouwd me simulatie-vragen.

Zelf ben ik nu bezig met Cisco (CCNP Security), en ik doe ongeveer hetzelfde als voor mijn MS examens, behalve dat ik ook CBT Nuggets gebruik en de oefenexamens van Boson gebruik (ipv Exam Cram). En ik heb een netwerk lab met verschillende switches en routers.

Succes, en laat weten hoe het gaat.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.