image

Google Chrome slaat alarm bij oude plugins

vrijdag 1 april 2011, 15:57 door Redactie, 2 reacties

De nieuwste versie Google Chrome beschermt internetgebruikers tegen malware door automatisch verouderde plugins uit te schakelen. Nu browsers en het besturingssysteem zichzelf updaten, zijn het vaak kwetsbare plugings waardoor internetgebruikers besmet raken. Het gaat dan om drive-by downloads, die beveiligingslekken in een Adobe Reader, Adobe Flash of Oracle Java plugin gebruiken om malware op het systeem te plaatsen. Alleen het bezoeken van een gehackte website die van drive-by downloads voorzien is, is vaak voldoende om besmet te raken. Volgens Google worden wekelijks duizenden websites gehackt.

Plugin
"Het up-to-date houden van al je plugins met de laatste beveiligingsupdates kan lastig zijn", zegt Panayiotis Mavrommatis van het Google Security Team. In de tijd dat Google werknemers zelf iets mogen doen met hun tijd, de zogeheten "20% time", besloot het team een oplossing voor het drive-by download probleem te ontwikkelen. In eerste instantie ging het om een plugin, die nu in de Chrome browser zelf is verwerkt.

Die zorgt ervoor dat Chrome-gebruikers een waarschuwing krijgen als ze op een website komen die een verouderde plugin probeert aan te roepen. Standaard wordt dit geblokkeerd en verschijnt er een melding die de gebruiker helpt met het installeren van de nieuwste versie.

Reacties (2)
03-04-2011, 07:54 door Syzygy
Leuk zo'n eigen initiatief
04-04-2011, 00:15 door extranion
ik vind het wel goed, Chrome waarschuwt dat de plugin bijgewerkt moet worden en voorkomt misbruik van de plugin.
Door de hoeveelheid domme gebruikers ben ik een voorstander van automatisch updaten.

Hierdoor word misbruik van de lekken voorkomen en moeten gebruikers wel updaten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.