image

"Driekwart werknemers trapt in phishingaanval"

maandag 11 april 2011, 10:37 door Redactie, 5 reacties

Driekwart van de werknemers trapt in phishingaanvallen en de helft opent e-mailbijlagen met de afbeelding van een kat. Dat zegt beveiligingsbedrijf Intrepidus Group. Volgens CTO Aaron Higbee komen phishingaanvallen steeds vaker voor, maar hebben aanvallers het voornamelijk op overheden, financiële dienstverleners, verzekeringsmaatschappijen, gezondheidszorg en onderwijsinstellingen voorzien. Zo zijn Amerikaanse universiteiten een geliefd doelwit, omdat studenten zoveel gegevens moeten invoeren, waaronder hun social security nummer.

Ondanks het gebrek aan bewustzijn bij veel werknemers, verwachten grote ondernemingen steeds vaker complexe aanvallen, merkt Higbee op. De aanvallers kiezen er daarom voor om besmette bijlagen in ZIP-bestanden te stoppen of om slachtoffers een formulier te laten invullen. De werknemer ontvangt in dit geval een bericht dat hij een prijs heeft gewonnen en hij met zijn zakelijke inloggegevens moet inloggen.

Reacties (5)
11-04-2011, 10:43 door Chris de Optimist
Er zijn nu eenmaal veel domme internetgebruikers :(
11-04-2011, 10:43 door Syzygy
Is er ook een studie gedaan naar de afbeelding van konijntjes en puppies wat dat lijkt me erg interessante materie .
11-04-2011, 10:45 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-04-2011, 11:49 door Anoniem
@pe0mot:

Volgens mij snap je phishing niet helemaal. Tenzij het gaat om bekende aanvallers (waarvoor je al phishing filters hebt), dan gaat het toch vooral om user awareness. Immers kan je mail client niet per definitie zien of een mailtje met goede danwel slechte bedoelingen wordt verstuurd. Leg ons eens uit hoe dit aan 'slechte spullen' te wijten is ?
11-04-2011, 20:07 door sjonniev
Bekende aanvallers zijn altijd eerst even onbekende aanvallers...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.