image

Waarschuwing trage Firefox add-ons vertraagd

woensdag 13 april 2011, 10:24 door Redactie, 2 reacties

Firefox-gebruikers worden deze week niet voor add-ons gewaarschuwd die de browser met meer dan 25% vertragen, zo laat Mozilla weten. De opensource-ontwikkelaar was van plan om gebruikers te waarschuwen als een uitbreiding het opstarten van de browser met meer dan 25% vertraagt. Er werd zelfs een overzicht van de traagste add-ons online geplaatst.

Mozilla laat nu weten dat het ontwikkelaars langer de tijd wil geven om de problemen met hun add-ons op te lossen. Daarnaast is ook het overzicht aangepast, en staan daar nu alleen add-ons op die de browser met meer dan 25% vertragen. Op de eerste plek staat de FireBug add-on, die het opstarten van de browser met 74% vertraagt.

Reacties (2)
13-04-2011, 11:20 door Wootles
Het zou me niks verbazen als de waarschuwing er helemaal niet meer komt. Als ik de reacties op de eerdere items op het Mozilla Blog zo lees voelen add-on developers zich op z'n zachtst gezegd nogal op hun teentjes getrapt door de lijst met trage add-ons. En laat Mozilla nou net vooral afhankelijk zijn van de ondersteuning door add-ons.
13-04-2011, 20:13 door cyberpunk
Zoals ik al had verwacht heeft Giorgio Maone van NoScript al enkele aanpassingen gemaakt.

http://noscript.net/changelog

v 2.1.0.2rc5
==========================================================================
x Halved startup time
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.