image

Firefox plugin omzeilt door VS gekaapte domeinnamen

vrijdag 15 april 2011, 12:50 door Redactie, 4 reacties

Door de Amerikaanse autoriteiten in beslag genomen domeinnamen zijn via een Firefox plugin toch weer te bezoeken. De afgelopen maanden heeft het Immigration and Customs Enforcement (ICE) in de strijd tegen de verkoop en verspreiding van vervalste goederen en auteursrechtelijk beschermd werk tientallen websites uit de lucht gehaald. In sommige gevallen gebeurde dit ten onrechte of werden onschuldige websites de dupe.

Daarnaast zijn de offline gehaalde websites vaak via andere adressen gewoon te bezoeken. De ontwikkelaar van de “MAFIAA Fire” uitbreiding besloot alle adressen die ICE in beslag nam te monitoren en stuurt gebruikers automatisch naar een alternatief domein door als dit voorhanden is.

De ontwikkelaar raakte geïnspireerd door een quote van John Gilmore, die stelde: "het internet beschouwt censuur als een obstakel en gaat erom heen." Deze plugin zou dan ook pas het begin zijn.

"We zijn de corruptie op het hoogste niveau binnen de overheid zat. Genoeg is genoeg. Er is tijd om te klagen en tijd om actie te ondernemen, en het ondernemen van actie heeft al veel te lang op zich laten wachten", aldus de ontwikkelaar tegenover TorrentFreak.

Reacties (4)
15-04-2011, 13:09 door Anoniem
nice, zo kunnen we dus bebaalde website toch nog bezoeken:P

weg met de overheid...
15-04-2011, 17:01 door corani
Ideaal voor man-in-the-middle attacks! Ze kunnen op deze manier namelijk ook eenvoudig verkeer van legitieme websites omleiden!
15-04-2011, 17:58 door 0101
Hmm, ik heb de broncode van de addon bestudeerd en ik vind het vanuit security oogpunt niet zo overtuigend; de addon stuurt namelijk XMLHttpRequest's naar niet-SSL sites zonder de inhoud te controleren, dat is dus inderdaad ideaal voor MITM attacks. (Sowieso zijn de domeinnamen al dubieus, maar dat terzijde.)
Bovendien is de addon zo opgebouwd dat na iedere 15 redirects je wordt lastiggevallen met een sponsorpagina. Niet direct iets om gelukkig van te worden, dus.
19-04-2011, 14:05 door Anoniem
Door Anoniem: nice, zo kunnen we dus bebaalde website toch nog bezoeken:P

weg met de overheid...

Hoe heb jij die 'p' nou op z'n kop gekregen? :P
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.