image

Ars Technica blokkeert content voor AdBlockers

dinsdag 9 maart 2010, 11:18 door Redactie, 11 reacties

De populaire technologiesite Ars Technica heeft als proef een deel van de content voor gebruikers van AdBlockers geblokkeerd. Afgelopen vrijdag werd een deel van de content van de website voor gebruikers van tools zoals AdBlocker Plus verborgen gehouden. "Er is een vaak gehoorde misvatting dat als een gebruiker nooit op advertenties klikt, hij een website ook financieel niet benadeelt als hij ze blokkeert. Dat is niet waar. De meeste sites met onze omvang worden op een per view basis betaald", zegt hoofdredacteur Ken Fisher.

De website wilde zien of het technisch mogelijk was om gebruikers van AdBlocker een koekje van eigen deeg te geven door een deel van de content te laten verdwijnen. "Technisch was het een succes en het werkte", aldus Fisher. Alleen AdBlockers kregen de content niet te zien. Toch gaat Ars Technica de maatregel niet doorvoeren. "Sociaal gezien gaf het experiment een gemengd resultaat." Sommige gebruikers voegden de site aan hun whitelist toe, terwijl anderen flinke kritiek op het experiment uitten. Met name het feit dat er geen waarschuwing van tevoren werd gegeven schoot veel mensen in het verkeerde keelgat.

Resultaat
Toch is Fisher blij met het resultaat, omdat veel gebruikers met AdBlocker de site nu hebben toegevoegd. "Ons experiment is voorbij en we zijn blij het gedaan te hebben, omdat het ons geleerd heeft dat we ons standpunt zo nu en dan naar buiten moeten communiceren."

Reacties (11)
09-03-2010, 11:33 door Anoniem
De enige reactie zal zijn dat AdBlockers de content wel downloaden, maar niet laten zien. Misschien iets van micropayments om geen ads te hoeven zien. Als ik 3 cent per dag moet betalen om nergens meer een ad te hoeven zien is dat wel interessant.
09-03-2010, 11:52 door Anoniem
Aan wie zou je dat dan betalen?
09-03-2010, 12:18 door Anoniem
Aan de organisatie die mijn micropayments regelt, die betaal ik dan met credit card of paypal ofzo. En in mijn browser geef ik toestemming voor micropayments aan website X tot een maximum van 0,5 cent ofzo, daarna weer een popup of ik wel zoveel wil betalen.

Iets in die geest
09-03-2010, 12:22 door Anoniem
Stoerdoenerij dit, een selector wat selectiever maken (of juist een uitzondering toevoegen) en de AbBlockers kunnen er gewoon weer bij (Ars gaat echt niet elk uur de hele DOM aanpassen ;)). Contentuitgevers (of iedereen die van het internet gebruik maakt) moet ondertussen toch door hebben dat *de gebruikers* degene zijn die bepalen wat er wel en niet gebeurt op hun pc of online? De haat tegen advertenties is tegenwoordig zo groot geworden dat mensen hun browservoorkeur af laten hangen van het wel of niet aanwezig zijn van een adblocker, dat zegt in mijn optiek genoeg.
09-03-2010, 12:28 door rsterenb
Aan de zoveelste "belangen organisatie" die niet snapt hoe ze ontvangen gelden aan rechthebbenden moeten uitdelen en waar teveel aan de strijkstok blijft hangen.
09-03-2010, 12:42 door Anoniem
Hallo,

Betalen om niet-gewenste content niet te zien? Van de pot gerukt! Er moet een Internet analogie komen van de "nee, nee" sticker voor op de brievenbus.

A.
09-03-2010, 13:34 door sjonniev
Zolang advertentieservers malware blijven serveren blijf ik AdBlockPlus gebruiken!

http://www.security.nl/artikel/32649/1/Advertenties_verspreiden_Trojaans_paard.html
09-03-2010, 20:25 door Rubbertje
Wat een gedoe om niks. Er zijn wel meer sites die bepaalde content niet laten zien als je ABP aan hebt staan. Of eigenlijk kun je het beter andersom zeggen: ABP houdt wel vaker content tegen die je graag wilt zien. Nou, dan schakel ik mijn ABP gewoon even uit en refresh de pagina.
10-03-2010, 17:52 door Anoniem
Ik heb in heel mijn leven nog nooit moeite gehad met advertenties. Sterker nog, ik moedig aan om advertenties te gebruiken indien deze strak aansluiten bij het bezoekprofiel van de site.

Ik denk echter wel dat de meesten dit soort blockers zijn gaan gebruiken omdat de advertenties te DOMINANT aanwezig zijn, als voorbeeld pak ik even partypoker.

Kortom als een website de advertenties niet te dominant aanwezig laat zijn (maak zelf eventueel gedragsregels onderling en verbindt een score aan de dominantie) dan denk ik dat veel mensen de adblocker niet zo dominant aanwezig laten zijn.

De winnende sites zullen een juiste balans vinden tussen advertenties en content. Hoe triest ben je eigenlijk als website als mensen adblockers nodig hebben?
16-03-2010, 08:05 door Anoniem
Daar ben ik het wel mee eens, ik gebruik geen lijst in AdBlock; alleen te irritante advertenties of advertenties die de page load te veel vertragen blokkeer ik. (Security.nl moet immers ook ergens aan verdienen ;).)
26-05-2010, 02:10 door DipSwitch
Ik heb adblock plus lang geleden ontdekt omdat mail checken op hotmail.com dan niet mijn PC zo zwaar zou belasten. Na 10 minuten hotmail open in een browser (niet eens op de voorgrond) leek mijn PC op een slome 386 totdat ik ABP gebruikte.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.