image

"Helft Adobe Reader installaties kwetsbaar"

donderdag 5 mei 2011, 16:04 door Redactie, 4 reacties

De helft van alle Avast-gebruikers gebruikt een verouderde versie van Adobe Reader, waardoor men risico loopt om met malware besmet te raken. Eind april bleek dat 49,4% van de gebruikers één of meerdere beveiligingsupdates misten. "Het cijfer was een verrassing voor ons", zegt analist Jiri Sejtko.

"Omdat de Avast-gebruikersgroep zo groot is, is dit een statistische indicatie van hoe kwetsbaar computers over de hele wereld zijn." Volgens collega Jindrich Kubec, zijn PDF's "een ideaal kanaal voor het verspreiden van malware". Avast heeft wereldwijd 150 miljoen geregistreerde gebruikers.

Reacties (4)
05-05-2011, 21:39 door Fulco
Het verbaasd mij niet; De reden is dat Adobe er weinig melding van maakt wanneer er updates zijn en dergelijke. Geen melding, dus geen update installeren. Bij Microsoft is het wel bekend wanneer er updates binnenkomen. Kwestie van een goed beleid hierop wanneer je updates uitbrengt en de klanten hiervan bewust maken.
06-05-2011, 09:00 door Anoniem
Om deze reden hebben wij uit voorzorg alle PDF en Flash plugins en applicaties van onze servers verwijderd.

Onze klanten zijn helaas afhankelijk van Flash,, Onze terminal servers en fat clients hebben daarom deze applicaties nog wel.

Welke maatregelen of Flash alternatieven zouden deze bedreiging verminderen ??
06-05-2011, 10:36 door Anoniem
Het regelmatig scannen van alle applicaties op kwetsbaarheden!
06-05-2011, 16:05 door Anoniem
"De helft van alle Avast-gebruikers gebruikt een verouderde versie van Adobe Reader, waardoor men risico loopt om met malware besmet te raken."

Met een verouderde versie loopt men een *verhoogd* risico om met malware besmet te raken.

"Omdat de Avast-gebruikersgroep zo groot is, is dit een statistische indicatie van hoe kwetsbaar computers over de hele wereld zijn."

Fout; een statistische indicatie zou aangeven dat 100% van de gebruikers kwetsbaar zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.