Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Beveiligen SD-kaart

27-05-2011, 14:41 door Anoniem, 8 reacties
Wie o wie kan mij vertellen of het mogelijk is om de data op een SD kaart te beveiligen met een wachtwoord? Hiermee bedoel ik dat wanneer iemand mijn telefoon zou stelen en ik mijn telefoon goed beveiligd heb, wel gewoon mijn sd kaart in zijn/haar comuter kan steken en alle data kan zien. Ik kan het nergens vinden...
Reacties (8)
27-05-2011, 16:20 door SirDice
Door Anoniem: Wie o wie kan mij vertellen of het mogelijk is om de data op een SD kaart te beveiligen met een wachtwoord?
Kort antwoord, nee, helaas.

Er zijn wel USB sticks met ingebouwde beveiliging maar voor zover ik weet geen SD kaartjes. En als ze er al zouden zijn dan moet jouw telefoon het ook ondersteunen.

Sommige smartphones ondersteunen overigens wel encryptie. Je zou dat eventueel kunnen proberen maar ik vrees dat je die SD kaart dan ook niet meer op je eigen PC kunt inlezen.
27-05-2011, 16:20 door Preddie
Sommige telefoons zijn voorzien van encryptie software, op andere telefoons is het mogelijk om dergelijks software te installeren.
Je kan dan echter niet gelijk de data op je computer uitlezen daarvoor zul je ook een programma op je computer moeten installeren dat instaat is op de zelfde wijze de data te ontsleutelen.

Tevens zou je er ook voor kunnen kiezen om een gedeelte te encrypten zoals persoonlijke gegevens en bijv. je MP3 gewoon als plain-data te laten staan .....

Voor het leesbaar maken van de data heb je een sleutel nodig, dit kan bijv. een wachtwoord zijn dus het antwoord is ja !
27-05-2011, 20:33 door staubsauger
SD staat voor Secure DIgital en is primair bedoeld om je gegevens beveiligd te kunnen opslaan.
Dus het is Ja!
Bij de meeste apparaten kun je de SD kaart encrypten met een paswoord.
28-05-2011, 08:22 door Anoniem
http://www.aikosolutions.com/encryption/sd-card-encryption/

er zijn er nog wel meer ook voor oudere mobiele telefoons. bedenk je dat tegenwoordig zelfs de gemiddelde oudere mobiele telefoon java support heeft ingebakken, je pc ook met java kan, de meeste bekende algoritmen in java toepassing gratis zijn te downloaden; lijkt mij java de kortste klap. Heb je het over smartphones of nog meer, kun je het zelfs zodanig inbakken dat alles volledig automatisch gaat; moet je meestal wel van het standaard os af.
28-05-2011, 10:50 door Shadwell
@ staubsauger: 'Secure' in 'Secure Digital' slaat op het ingebakken DRM systeem. Het was ooit de bedoeling muziek op SD cards aan te bieden maar dit is nooit van de grond gekomen.
28-05-2011, 13:20 door Anoniem
Bedankt voor de reacties. Ik ben bekend met het encrypten. Helaas zal dit volgens mij ook verschrikkelijke vertraging geven bij het openen van deze bestanden op de telefoon zelf, of zie ik dit verkeerd?

Opzich zou ik heel blij zijn met het encrypten van de gegevens als ik ze dan ook maar weer uit kan lezen op mijn computer, d.w.z. dezelfde encryptiesoftware op mijn computer als op mijn foon. Wat ik tot nu toe tegen ben gekomen is OF telefoon OF computer, nog geen software die beide platvormen ondersteund. Mocht iemand weten welke software hiervoor beschikbaar is hoor ik het graag.
29-05-2011, 21:50 door cryptomannetje
De SD kaart in mijn Nokia kan ik in de telefoon met een wachtwoord beveiligen. Wordt de telefoon gestolen en de SD kaart eruit gehaald, dan is de data op een ander medium niet toegankelijk. Wel in de telefoon zelf natuurlijk na het ingeven van het ww.
29-05-2011, 23:43 door Bitwiper
Bijzonder is hoe WP7 (Windows Phone 7) omgaat met micro-SD kaartjes (zie http://support.microsoft.com/kb/2450831, bron: http://en.wikipedia.org/wiki/Secure_Digital#DRM_features).

Data wordt versleuteld en je zou zo'n kaartje zelfs niet meer kunnen formatteren in een PC vanwege de toegepaste DRM features, dit zou echter nog wel lukken met een Nokia/Symbian telefoon!?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.