image

"Apple en Microsoft moeten samen malware bestrijden"

dinsdag 7 juni 2011, 09:19 door Redactie, 3 reacties

Apple, Google en Microsoft moeten samen malware bestrijden, iets wat nu niet gebeurt. Dat zegt Windowsblogger Edd Bott. Volgens Bott vormt de recente uitbraak van Mac-scareware ook een probleem voor Windowsgebruikers. Veel van de gehackte websites die de scareware aanbieden, bieden zowel Windows als Mac-versies aan. Bezoekers van deze websites krijgen de melding dat hun systeem geïnfecteerd is en of ze een virusscanner willen installeren. Om de malware te verwijderen moeten slachtoffers vervolgens met hun creditcard betalen.

"Apple, Google en Microsoft moeten samenwerken om dit probleem aan te pakken, maar dat lijkt niet te gebeuren", zegt Bott. Volgens hem is Apple niet erg effectief in de aanpak van de scareware. Zo werkt de beveiligingsupdate die de nep-virusscanner detecteert en verwijdert alleen op Mac OS X 10.6.7. Ongeveer dertig procent van alle Mac-gebruikers draait nog op OS X 10.4 of 10.5.

"Als gevolg, verschijnen er elke dag nieuwe slachtoffers op de Apple supportfora die hulp zoeken." Daarnaast blijkt de update ook voor problemen zorgen. Sinds de installatie klagen verschillende gebruikers over een verhoogde processorbelasting.

Reacties (3)
07-06-2011, 15:30 door prikkebeen
Haha. Apple slachtoffers zoeken hulp bij de Microsoft Lotgenoten Groep. Allemaal ervaringsdeskundigen.
07-06-2011, 17:14 door Anoniem
Gebruik dan Linux op een Mac,dan heb je nooit last van die problemen.
12-06-2011, 08:25 door Anoniem
Door Anoniem: Gebruik dan Linux op een Mac,dan heb je nooit last van die problemen.

Sure.. steek je kop maar in het zand..
Zeiden ze tot voor kort ook over de Mac.. tot er werkelijk mensen zijn die het gebruiken..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.