image

Facebook schakelt gezichtsherkenning in

woensdag 8 juni 2011, 10:58 door Redactie, 7 reacties

Facebook heeft gezichtsherkenning van foto's ingeschakeld, zodat gebruikers eenvoudig de namen van vrienden aan afbeeldingen kunnen koppelen, maar volgens critici is het een ernstig privacyprobleem. De optie staat standaard ingeschakeld en geldt alleen voor nieuwe foto's. Zodra gebruikers een foto uploaden, analyseert Facebook de foto en kijkt of het om een vriend van de gebruiker gaat.

Volgens Facebook helpt de "Tag Suggestie" optie bij het taggen van foto's. Iets wat meer dan honderd miljoen keer per dag gebeurt. "Als iemand niet wil dat hun naam wordt gesuggereerd, kunnen ze dit via hun privacyinstellingen uitschakelen", aldus de sociale netwerksite.

Privacy
Critici zijn niet blij met de aanpassing. "Wederom deelt Facebook standaard privégegevens. Veel mensen voelen zich niet fijn dat een site zoals Facebook leert hoe ze eruit zien, en die informatie zonder hun toestemming gebruikt", aldus Graham Cluley van het Britse anti-virusbedrijf Sophos. Hij vindt dat de optie standaard moet uitstaan en dat gebruikers die zelf instellen als ze het willen gebruiken.

Reacties (7)
08-06-2011, 11:07 door Mortal
Compleet mee eens! Het moet een bewuste keuze worden voor de eindgebruiker om het in of uit te schakelen.
Overigens kun je ervan uitgaan dat ook zonder de desbetreffende optie, FB genoeg privacy steelt.

Groet,-
08-06-2011, 11:38 door Anoniem
Je hoeft zelf geen Facebook te gebruiken om je privacy geschonden te krijgen. Kwestie van iedereen die een telefoon op je richt onderuit schoffelen en eventuele foto's direct deleten. Facebook gebruikers moeten zelf ook maar eens leren dat ze zelf ook een verantwoordelijkheid hebben om de privacy van zowel zichzelf als van anderen te beschermen. En als dat niet anders dan met harde hand kan dan moet dat maar.
08-06-2011, 19:11 door rodin
Door Anoniem: Kwestie van iedereen die een telefoon op je richt onderuit schoffelen en eventuele foto's direct deleten.

Kan je dan wel je GPS coördinaten met iedereen delen? Dan zal ik zorgen dat ik bij je uit de buurt blijf en niet per ongeluk mijn telefoon op je richt.
08-06-2011, 19:16 door quikfit
Zogenaamde "sociale sites"......zijn er alleen maar op uit om zoveel mogelijk gegevens te bemachtigden en te verspreiden,troep is 't.
08-06-2011, 19:43 door jefdom
als iedere gebruiker van facebook een beetje nadacht vanwat er met zijn privacie gebeurd,dan was de hele troep al lang failiet,dus conclusie DE MENSEN LATEN HET ZELF TOE EN TREKKEN HET ZICH NIET AAN,je kan er beter niet op reageren het blijft shit
08-06-2011, 19:53 door EDLIN
Facebook heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor het feit dat het inschakelen van gezichtsherkenning "stilzwijgend"is gebeurd.
Alsof dat per ongeluk zo is gegaan.
08-06-2011, 21:19 door rendez_zakary
Door EDLIN:
Facebook heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor het feit dat het inschakelen van gezichtsherkenning "stilzwijgend"is gebeurd.
Alsof dat per ongeluk zo is gegaan.
Doen ze ooit wel iets wat NIET stilzwijgend is? Facebook is gewoon de definitie van de schending van privacy, in mijn mening. Maar ja, al die sociale netwerken zijn toch dezelfde. Pas er maar met op, of je hebt GEEN privacy meer. En denk eens na, niemand leest de "privacyverklaring"(voor wat er nog van overblijft he).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.