image

Nieuwe malware steelt Bitcoins

vrijdag 17 juni 2011, 10:00 door Redactie, 2 reacties

Er is een nieuw Trojaans paard actief dat Bitcoin portemonnees steelt. Bitcoin is een anonieme, gedecentraliseerde virtuele munteenheid. Het virtuele geld is via peer-to-peer uit te wisselen en kan door de computer berekeningen te laten doen worden verdiend. Eigenaren van Bitcoins kunnen hier allerlei diensten en producten mee kopen, daarnaast is er ook een wisselkoers met de dollar.

Encryptie
Dat ook virtueel geld voor cybercriminelen interessant is blijkt uit de ontdekking van de allereerste Bitcoin malware, genaamd Coinbit. De Coinbit Trojan zoekt het Bitcoin wallet.dat bestand en stuurt dat naar de aanvaller. Het versturen kan via e-mail en FTP.

"We verwachten dat soortgelijke code ook in andere malware zal verschijnen, gezien de hoeveelheid aandacht die deze aanval krijgt en de hoeveelheid beschikbare Bitcoins die te koop zijn", zegt Symantec's Stephen Doherty. Hij adviseert Bitcoin-gebruikers om hun portemonnee te versleutelen en een sterk wachtwoord te gebruiken.

Deze week deed een internetgebruiker de eerste aangifte van gestolen Bitcoins. Een aanvaller zou 25.000 Bitcoins met een waarde van 500.000 dollar uit zijn portemonnee hebben gestolen.

Reacties (2)
17-06-2011, 22:08 door Necrowizard
25.000 Bitcoins?! oke.. wtf? wie zou in hemelsnaam zoveel van een super onstabiele currency willen hebben?
Vaak schommelt het binnen 48 uur tussen een waarde van 15 en 30 dollar...
18-06-2011, 00:43 door KwukDuck
Die laatste zin is een beetje raar?
Dit was natuurlijk te verwachten, net als de malware die creditcard gegevens en bank logins probeert te stelen...
Zoals altijd een aanrader met online bankieren of nu dan bitcoinen, doe dit vanaf een veilig (linux?) systeem wat alleen hiervoor bedoelt is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.