Security Professionals - ipfw add deny all from eindgebruikers to any

ISA Proxy

19-06-2011, 13:06 door Morca, 6 reacties
Beste mensen van Security.nl,
Welke goede alternatieven voor een proxy servers zijn er i.p.v. ISA server?
Zitten er ook nog goede alternatieve freeware proxy servers??

Ben hier naar op zoek maar kan niet echt veel vinden, daarbij als ik iets gevonden heb weet ik niet of ik hier wel goed aan doe en of het wel veilig genoeg is.

Alvast bedankt!
Reacties (6)
19-06-2011, 16:59 door Bitwiper
Door Morca: Ben hier naar op zoek maar kan niet echt veel vinden
Dan wordt het tijd dat je beter leert zoeken met Google of andere zoekmachines. Anyway, kijk eens naar http://en.wikipedia.org/wiki/Proxy_Server#Proxy-Servers.

Of als je complete NGFW[*] wilt, kun je denken aan makers als Astaro (sinds kort van Sophos), Check Point, Cisco, Palo Alto Networks, Fortinet, Sonicwall, Juniper, Watchguard, McAfee, Symantec etc.

daarbij als ik iets gevonden heb weet ik niet of ik hier wel goed aan doe en of het wel veilig genoeg is.
Als je absolute veiligheid wilt zijn ze geen van allen veilig genoeg. Je zult moeten vaststellen wat "veilig genoeg" is voor jouw organisatie rekening houdend met de beperkingen en false positives die zo'n oplossing met zich meebrengt, en, niet onbelangrijk, het kostenplaatje (freeware is in aanschaf misschien gratis, maar er gaat vaak een boel tijd in onderhoud zitten, en updates voor detectie van kwaadaardige scripts en malware etc. zijn zelden gratis).

[*] Next Generation Firewall - kennelijk een nieuwe term voor UTM = Unified Threat Management, zie http://channelnomics.com/2011/05/13/utm-security-appliances-dead/
19-06-2011, 17:48 door Anoniem
Squid en nginx zijn ook wel bekende namen
ik zou deze ook eens bekijken
en gratis
19-06-2011, 19:07 door joep da poope
Met NGFW bedoelen ze vaak dat er op gebruiker en applicatie regels kunnen worden gemaakt. Pietje mag wel MSN, maar alleen ermee chatten, en Joop mag geen MSN maar wel weer skypen.
20-06-2011, 08:17 door ej__
Squid met alle derivaten (dansguardian cs) is prima. En bestaat al wat langer dan isa. Dat je die niet hebt kunnen vinden is eigenlijk wel een beetje triest, maar dat gaf bitwiper ook al aan.

De producten die bitwiper noemt zijn vaak op squid gebaseerd.

www.squid-cache.org
20-06-2011, 09:05 door Morca
nou kreeg wel wat o.a. wat ej_ noemde squid, maar van uit mijn pro Microsoft studie hebben we nooit alternative gebruikt dus kan ook niet inschalen wat goed is of niet. gewoon om het feit dat ik geen ervaring er in heb (achteraf merk je dan hoe afhankelijk je wordt gemaakt :p)

maar de term NGFW ga ik verder mee zoeken :)
alvast bedankt!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.