Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Waarom blijft men McAfee voorinstallleren op nieuwe pc?

22-06-2011, 22:59 door Anoniem, 30 reacties
Ik zou wel eens willen weten waarom computerfabrikanten(o.a. Dell en Acer) McAfee blijven voorinstalleren op nieuwe pc's? Vinden jullie dat niet misdadig dat zulke waardeloze beveiligingssoftware op nieuwe pc's wordt geïnstalleerd?
Reacties (30)
23-06-2011, 09:11 door Anoniem
Gaat om geld, ze hopen gewoon dat je de software gaat kopen (i.c. verlengen)
Ik sloop het er altijd af en installeer AVG
23-06-2011, 09:12 door Anoniem
Basic economics.
23-06-2011, 09:15 door cpt_m_
Ik denk dat deze vraag simpel te beantwoorden is: namelijk onderlinge afspraken (contracten) tussen deze bedrijven. Wanneer er een McAfee product wordt verkocht zal een deel van deze opbrengsten gaan naar de hardware leverancier, in dit geval Dell of Acer.

Ik vind het geen misdadigheid zoals jij dit noemt, tevens is het jouw persoonlijke mening dat McAfee waardeloze beveiligssoftware levert! Mijn voorkeur gaat ook niet naar McAfee maar volgens mij is het een van de grootste leveranciers van beveiligsssoftware! Ieder zijn eigen voorkeur qua eisen, toch!
23-06-2011, 09:18 door Mysterio
Nou ja zeg... Het gaat momenteel weer best goed met McAfee. Met name op gebied van scareware doen ze het momenteel beter dan bijvoorbeeld Panda. Dat zijn zaken die sneller veranderen dan jij bier kan drinken.

Hoe het ook is, de werkelijke rede achter de meuk die je op een PC-uit-de-winkel krijgt is natuurlijk geld. Mensen denken dat ze een virusscanner hebben, maar komen er na een maand achter dat het toch extra kost. Een aantal snuggere mensen gooit het meteen er vanaf maar een groot aantal huisvrouwen schaffen een licentie aan.

Ik vind het eerder misdadig dat dit niet wordt vermeld bij de aanschaf van een computer. Net als dat er geen Office op zit. Daar kopen mensen een PC voor, niet om nog eens achteraf 200 euro extra te moeten lappen.

Net als wanneer je een auto koopt, maar na een maand moet je 50 euro betalen voor de airbag, dan 200 voor een stoel en 50 voor je reservewiel.
23-06-2011, 09:24 door Anoniem
Er is maar 1 reden: omdat Dell en Acer hier VEEL geld van McAfee voor krijgen.
23-06-2011, 09:26 door Anoniem
Poen.
23-06-2011, 10:07 door Anoniem
Door Mysterio: Nou ja zeg... Het gaat momenteel weer best goed met McAfee. Met name op gebied van scareware doen ze het momenteel beter dan bijvoorbeeld Panda. Dat zijn zaken die sneller veranderen dan jij bier kan drinken.

Hoe het ook is, de werkelijke rede achter de meuk die je op een PC-uit-de-winkel krijgt is natuurlijk geld. Mensen denken dat ze een virusscanner hebben, maar komen er na een maand achter dat het toch extra kost. Een aantal snuggere mensen gooit het meteen er vanaf maar een groot aantal huisvrouwen schaffen een licentie aan.

Ik vind het eerder misdadig dat dit niet wordt vermeld bij de aanschaf van een computer. Net als dat er geen Office op zit. Daar kopen mensen een PC voor, niet om nog eens achteraf 200 euro extra te moeten lappen.

Net als wanneer je een auto koopt, maar na een maand moet je 50 euro betalen voor de airbag, dan 200 voor een stoel en 50 voor je reservewiel.
Haha dat met die auto vindt ik wel een mooie vergelijking,Mysterio!
23-06-2011, 10:32 door Nimrod
Nou ja zeg... Het gaat momenteel weer best goed met McAfee. Met name op gebied van scareware doen ze het momenteel beter dan bijvoorbeeld Panda. Dat zijn zaken die sneller veranderen dan jij bier kan drinken.

Heb je hier ook een bron voor? En daarnaast ik heb juist hele slechte ervaringen met McAfee. Bij mij op het werk gebruikt ongeveer de helpt van de PC's McAfee en de rest gebruikt Microsoft Security Essentials. Naast de belachelijke performance van de McAfee updates heb ik op het gebied van beveiliging nog niet op kunnen merken dat McAfee beter zou moeten zijn dan Microsoft Security Essentials...

Nogmaals ik spreek uit mijn ervaring. Dit is een subjectief beeld uit een enkele organisatie.
23-06-2011, 11:09 door Anoniem
jij koopt die computer.

als je niet weet hoe je dat ding erafhaalt, en een andere koopt en installeert... dan is dat je eigen schuld.
Zelfde geldt voor Office.

Autovergelijking:
koop een auto, en dan klagen over dat je benzine telkens op is. en dat er geen airco inzit, en geen televisie. ;-)

Geen anderen niet de schuld van je eigen domheid.
23-06-2011, 11:22 door ITAFG
Een mooie reclame over McAfee ;)


http://www.thewindowsclub.com/infographic-botnets-demystyfied-and-explained
23-06-2011, 11:43 door Denniz
Hier kan je goed geld mee verdienen als bedrijf zelf, wij halen deze software weg voor de klant en doen dit als een stukje service :-)
23-06-2011, 12:04 door jopiter
"Vinden jullie dat niet misdadig dat zulke waardeloze beveiligingssoftware op nieuwe pc's wordt geïnstalleerd?"

Vindt je niet dat je een beetje aan het zeuren bent, immers krijg je die software gratis, en je kan deze indien je wilt ook verwijderen.
23-06-2011, 12:18 door Anoniem
Zoals velen al schreven: De fabrikant krijgt geld om deze demo versies te installeren. En de gebruiker mag na het kopen van zijn PC de installatie eerst een keer schoon (laten) maken. Meestal start de computer daarna ook veel sneller op.


Wat betreft McAfee:

McAfee is niet waardeloos. Wel is het is een groot en log programma met zeer veel opties.

Soms is dat handig. Bevoorbeeld in een bedrijf met een paar honderd PCs. Dan installeer je een repository met updates en daar worden je updates een keer (1x) opgehaald. Daarna kunnen alle bedrijfs PCs hun anti virus updates van die (lokale, snelle) plek halen. Voor een bedrijf is dat mooi. Als thuis gebruiker heb je daar weinig aan.

Een ander voorbeeld is niet alleen een popup te tonen als een virus gevonden is, maar ook meteen een alarm te sturen naar de systeembeheerder. Wederom zinnig in een bedrijf ennutteloos op je eigen PC thuis.

Kortweg, het is niet perse de beste keuze op een thuis computer.
Maar daarmee is nog nog niet voor iedereen waardeloos.
23-06-2011, 12:53 door Anoniem
Ja en nu Intel MCAfee overgenomen heeft krijg je nog meer met die meuk te maken. Zie een ander topic op deze site.
Ik hoor Mysterio zeggen dat office 200 euro kost werkelijk? Hb je wel een bij voorbeeld bij de Mediamarkt gekeken?
Daar moet je goed opletten want de goedkoopste office versie voor leraren en studenten bevat dus GEEN OUTLOOK!!!
Wil je dat erbij hebben gaat de prijs al richting de 300 euro voor zelfstandigen ik heb zelf een versie van ruim 500 euro tegen de 600 aangezien.
http://emea.microsoftstore.com/nl/nl-NL/Microsoft/Office-2010-voor-Thuisgebruik-en-Studenten?WT.mc_id=OfficeCom_NLNL_HomeStu
Kijk maar naar deze link waar een versie te vinden is waar Outlook wel bij in zit!

http://emea.microsoftstore.com/nl/nl-NL/Microsoft/Office-2010-voor-Thuisgebruik-en-Zelfstandigen?WT.mc_id=OfficeCom_NLNL_HomeBus
23-06-2011, 12:54 door Spiff has left the building
Zoals anderen ook al gezegd hebben, "misdadig" is het niet zozeer dat probeerversies van McAfee of andere programma's geïnstalleerd worden op producten, maar beslist niet iedereen zal het kunnen waarderen, inderdaad.
Vorig jaar heb ik een Acer notebook ingericht voor een vriendin. Ik kwam op dat notebook zo'n 50 stuks voorgeïnstalleerde software tegen, waarvan de helft te beschouwen als crapware. Er moest even flink de bezem door.
Dat een fabrikant probeerversies en andere crapware installeert is gangbaar, dergelijke 'reclame' drukt de prijs van het product een beetje, iets dat velen zullen waarderen. Maar dat je daarmee een 'vervuild' systeem koopt, dat is veel minder prettig.

Ikzelf heb m'n huidige desktop voor me laten bouwen, en een volgende bouw ik wellicht zelf, met beide voorkom je geïnstalleerde crapware, evenals veelal met een 'eigen merk' computer. Mocht ik echter ooit een keer een notebook nodig hebben, dan wordt het iets lastiger om er eentje zonder crapware te kunnen kopen. Een eigen merk notebook, zoals van Alternate, kan dan een goede optie zijn. Helemaal schoon te koop, zonder een spoortje crapware.
23-06-2011, 13:13 door Anoniem
Oke, goed idee zo'n eigen merk pc.Ik doelde bij mijn kritiek op voorinstallatie van Mc Afee op de slechte firewall en virusscaneer van McAfee zie de recenste test-resultaten.Naar ik heb begrepen is het zo dat n.a.v. de slechte beoordeling van McAfee internetprovider XS4ALL McAfee niet langer aan haar klanten aanbiedt.
23-06-2011, 13:36 door Anoniem
Door Mysterio: Nou ja zeg... (...) Dat zijn zaken die sneller veranderen dan jij bier kan drinken.
Point taken!!! ;-)

Ilja. \\//
23-06-2011, 14:45 door Anoniem
Tsja het zal dan wel met geld te maken hebben.De meeste pc merken bieden McAfee,ik zag dat Dell op sommige pc's TrendMicro aanbiedt, Medion heeft Bullguard voorgeinstalleerd.
23-06-2011, 17:15 door Night
Uiteraard gaat het om geld. Ik heb nog nooit gezien dat gratis virusscanners of andere gratis software was voorgeïnstalleerd..
23-06-2011, 20:51 door Anoniem
Ik gooi altijd de harddisk leeg en installeer een kale Windows versie met de key die onderop de notebook zit of aan de zijkant van de pc kast. Werkt altijd en werkt beter dan het schoonpoetsen. Eerst 2 uur installeren troep en dan een dag erover doen om alle zooi eraf te halen. Nee, een verse installatie werkt beter. Tijdens de instalaltie de eventuele drivers en benodigde extra software downloaden en op een USB stikkie zetten en klaar.

Maar de reden is inderdaad cetjes, zo pakt Acer of Dell of weet ik veel wie nog leuk wat extra mee.
23-06-2011, 23:16 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
24-06-2011, 01:10 door Spiff has left the building
Door unbalanced: probeer maar eens een laptop te kopen zonder OS, voorgeinstalleerde meuk en recovery partitie.
Dat valt inderdaad niet mee.
Hoeveel winkels zijn er die dat aanbieden? Ik ken vooralsnog alleen Alternate die dat levert, onder eigen merk. Ken iemand meer winkels die notebooks zonder OS en andere voorgeïnstalleerde software aanbieden?
24-06-2011, 08:58 door Mysterio
Door Anoniem: jij koopt die computer.

als je niet weet hoe je dat ding erafhaalt, en een andere koopt en installeert... dan is dat je eigen schuld.
Zelfde geldt voor Office.

Autovergelijking:
koop een auto, en dan klagen over dat je benzine telkens op is. en dat er geen airco inzit, en geen televisie. ;-)

Geen anderen niet de schuld van je eigen domheid.
Over domheid gesproken... Waarom koopt de gemiddelde Nederlander een computer? Juist, om te internetten, e-mail en wat boekhouding. Vervolgens lukt dat wel, maar heeft men er niet bij verteld dat de software die je nodig hebt om je computer normaal te kunnen gebruiken, niet volledig is. Na een maand kun je weer geld betalen.

Jij koopt een auto om mee te rijden. Om de auto goed te laten functioneren heb je dingen als een stuur nodig. Als jij na een maand opeens extra moet gaan betalen omdat het stuur een tijdelijke proefversie was ga je toch boos terug, want je hebt een complete auto gekocht.

Anders dan jij denkt is de brandstof geen onderdeel van de auto. Jouw computer doet het ook niet zonder elektriciteit. Zo nu en dan zal je de elektriciteitsrekening moeten betalen, anders kapt je PC ermee.

Ik vind dat er geen incomplete producten verkocht mogen worden als dit een veiligheidsrisico oplevert. Een trailversie van de virusscanner is geen volledige bescherming.

Ik vind ook dat als een klant een PC aanschaft om Office te gebruiken, de verkoper verplicht is om te wijzen op de extra kosten.

Helaas heb ik het niet voor het zeggen in dit geval en gelukkig heb ik het niet voor het zeggen in de meeste andere gevallen.
24-06-2011, 10:56 door cpt_m_
Sorry, maar ben ik de enige die zich afvraagt waarom deze vraag 'NOG' steeds een hoofd topic is???
24-06-2011, 11:34 door Mysterio
Door cpt(m): Sorry, maar ben ik de enige die zich afvraagt waarom deze vraag 'NOG' steeds een hoofd topic is???
Ja, ik ben bang dat je de enige bent. Door erop te reageren, zoals je net deed, komt het weer bovenaan. En vanwege het aantal reacties is het een 'hot topic'.
24-06-2011, 12:41 door Anoniem
quote:"Jouw computer doet het ook niet zonder elektriciteit.Zo nu en dan zal je de elektriciteitsrekening moeten betalen,anders kapt je PC ermee" unquote Nou dat ligt er een beetje aan,als je een laptop,netbook of tablet hebt dan zou je telkens een nieuwe batterij erin kunnen doen (toegegeven: is dure grap), je zou ook via een eigen zonnepaneel of windmolen in je achtertuin kunnen proberen om aan stroom te komen voor je apparaatje. .
24-06-2011, 12:50 door Anoniem
De consument wil graag zelf bepalen of en zo ja welke software er op zijn pc wordt geinstalleerd.Dat geldt ook zeker voor security software.De klant kan bij het kopen van zn pc ook even een securitysoftware pakket erbij kopen en zelf op zn pc installeren. Dan kan hij meteen zelf kiezen welke security software erop moet komen.In elk geval zou het verwijderen van software en zeker ook security software (al dan niet voorgeinstalleerd) met letterlijk 1 druk op een knop mogelijk moeten zijn,i.p.v. al dat omslachtige gedoe en tig toetsen te moeten indrukken.
25-06-2011, 19:27 door algoman
Ik doe altijd eerst decrapifier http://www.pcdecrapifier.com/ installeren (gewoon handig) en daarna b.v. Microsoft Security Essentials http://www.microsoft.com/nl-nl/security_essentials/default.aspx
Uiteraard kan het b.v. ook avast antivirus worden maakt niet uit.
26-06-2011, 20:44 door Anoniem
Door Anoniem: De consument wil graag zelf bepalen of en zo ja welke software er op zijn pc wordt geinstalleerd.
Proest. Een groot (het grootste?) deel van de PC kopende consumenten heeft geen flauw benul wat het installeren van software inhoudt.
27-06-2011, 17:21 door Anoniem
Daar heb je wel enigszins een punt,echter dan moet men de klanten uitleggen dat security software echt nodig is en dat zonder deze ze binnen no time met een defecte pc weer langs gaan komen,of als de pc het (nog) niet heeft begeven hun privacy in elk geval op straat ligt.En dat ze kunnen kiezen welke security software ze erop willen,een goede winkel heeft ook vrijwel alle merken in hun assortiment,niet zoals mediamarkt die alleen symantec/norton,panda en mcafee in hun assortiment hebben.En het zou van service getuigen als de winkelmedewerker het er even (als t kan kosteloos,of tegen een kleine vergoeding) voor deze arme pc-analfabeten op zet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.