image

"Hackers vernielen Al Qaida-netwerk"

donderdag 30 juni 2011, 08:31 door Redactie, 8 reacties

Onbekende hackers zouden het communicatienetwerk van de Al Qaida ernstige schade hebben toegebracht, waardoor de terroristische organisatie niet meer kan communiceren. Dat beweert terrorisme-expert Evan Kohlmann van Flashpoint Global Partners. Het bedrijf monitort de communicatie van de beweging. De aanval zou de afgelopen dagen hebben plaatsgevonden en de online communicatiesystemen ernstig hebben ontregeld.

"Al Qaida's online communicatie is tijdelijk uitgeschakeld, en het heeft geen enkel vertrouwd distributiekanaal meer op het internet", aldus Kohlmann. "De aanval was goed gecoördineerd en gebruikte een ongewone cocktail van relatief geraffineerde technieken." Hij denkt dat de terreurbeweging meerdere dagen nodig heeft om de schade te herstellen en het netwerk weer in de lucht te krijgen.

Wie er achter de aanval zit is onbekend, maar volgens Kohlmann lijkt het om door een staat gesponsorde hackers te gaan.

Reacties (8)
30-06-2011, 09:25 door Anoniem
Wat een onzin. Al Qaida is en blijft een verzinsel van de CIA en consorten en hebben heus geen communicatienetwerk dat op die manier platgelegd kan worden.
30-06-2011, 14:21 door Anoniem
Precies, maar waar blijven de alu hoedjes opmerkingen?
30-06-2011, 21:27 door johanw
Ik dacht dat AlQuaida voornamelijk correspondeerde met postduiven en koeriers te paard? Die zijn in elk geval niet af te luisteren.
30-06-2011, 22:37 door Anoniem
Wat een onzin, alle forums draaien gewoon, inclusief www.ansar1.info
Ze kunnen prima communiceren online, nog los van het feit dat ze dit in de top van de organisatie PUUR doen via koeriers. Evan Kohlmann is een grote fantast.

Dat dit nieuws hier staat is wonderbaarlijk!
30-06-2011, 22:44 door Anoniem
Zie...
https://www.ansar1.info/showthread.php?t=34511

Ze hebben het er zelfs over...
01-07-2011, 00:27 door Herb,
heel vreemd verhaal om eerlijk te zijn, waar zijn de details dat dit relevant maakt voor security.nl?
om wat voor communicatienetwerk gaat het hier?
hoe is het onschadelijk gemaakt?

het enige van materie wat er te vinde is op die flashpoint website is dit in een nieuwsticker:
A spokesman for the Shamukh jihadi forum, Abu Alaina al-Khorasani, has announced that the site will return back online "within a few hours." - 7 hours ago
02-07-2011, 00:05 door Anoniem
Al-Shamuk is een forum dat op nr. 1 stond bij actieve AQ leden, en had een grote aanhang wereldwijd... Op dit moment gaat iedereen van dat forum naar de toenmalige nummer 2. Op Ansar-al-Jihad loopt het nu vol.

De aanval komt uit de hoek van hackers die helpen bij het down halen van dergelijke sites. Hier zit geen inlichtingendienst of overheid achter.
05-07-2011, 23:46 door Anoniem
Wat een ballen gehakt dan. Iedere systeembeheer weet dat het de grote internet computer is en niet een stelletje mannen met een baard. Die stond eerst in de kelder van het wtc. Ze hebben gewoon icq even stil gelegd. En niemand heeft nog banden met Al Qaida systems 4 (ibm) sinds de cdromspeler er is. Jammer dat ze de filmpjes van de profeet niet meer laten zien zeker op en dan verzinnen ze maar dat hij dood is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.