image

Microsoft waarschuwt China voor IE6

vrijdag 1 juli 2011, 16:18 door Redactie, 3 reacties

Microsoft heeft de campagne die Windows-gebruikers ontmoedigt om Internet Explorer 6 te gebruiken, ook naar China uitgebreid. In maart lanceerde de softwaregigant de website IE6Countdown.com. Daarop staan grafieken en adviezen over het aandeel van de oude browser en waarom gebruikers moeten upgraden. Daarnaast wordt internetgebruikers gevraagd om mensen die nog met IE6 surfen hierbij te helpen.

China is met 34% voor het grootste aandeel van IE6-gebruikers verantwoordelijk en heeft nu een lokale website gekregen die voor de bejaarde browser waarschuwt. Volgens Statcounter surft 41% van de Chinese internetgebruikers met IE6. In Latijns-Amerika ligt het aandeel van de browser veel lager, maar ook daar is een gelokaliseerde website gelanceerd.

Reacties (3)
01-07-2011, 21:53 door Anoniem
Echt apart dat er echt zoveel Chinezen nog met IE6 browsen. Hier in Nederland is het net geen 1% van de gebruikers, volgens mijn statistieken.
01-07-2011, 23:18 door Anoniem
Zou MS dat ook doen met UWV? die gebruiken nog steeds IE6 tegen alle beter weten in. Om al hun programmeerfouten te verdoezelen. Op kosten van de NL belastingbetaler natuurlijk.
02-07-2011, 15:54 door capricornus
Het Nederlandse UWV heeft geen grafieken of adviezen ontvangen, haar medewerkers blijven genoodzaakt met dit brakke en verouderde product moderne websites te consulteren, en de Nederlandse Belastingbetaler blijft dit gul betalen in plaats van dit incompetente bedrijf meteen af te schaffen, net als de bejaarde browser. Er is geen product dat UWV levert dat een derde partij niet beter zou kunnen. De Ziektewet is een KA-TA-STRO-fe, en in de WIA lopen de achterstanden snel op. Dat heeft niets met browserkeuze te maken, maar de browserkeuze is een illustratie van de onkunde die heel veel geld kost.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.