image

Leider LulzSec niet bang voor FBI

dinsdag 5 juli 2011, 11:48 door Redactie, 8 reacties

De leider van hackerscollectief LulzSec gelooft in mensenrechten en het bestrijden van corruptie, zo heeft hij in zijn eerste interview laten weten. Ook is "Sabu" niet bang om door de FBI opgepakt te worden. De Amerikaanse opsporingsdienst deed onlangs verschillende invallen die verband met de activiteiten van de groep hielden. "Er is geen angst in mijn hart. Ik kan niet meer terug. Ik hoop alleen als ik word gestopt, dat de beweging zich zonder mij op het juiste pad voortzet."

LulzSec wist in korte tijd opzien te baren door verschillende grote websites, bedrijven en organisaties te hacken, om vervolgens gegevens online te zetten. De groep komt voort uit anonieme internetbeweging Anonymous. De arrestatie van Julian Assange was voor Sabu aanleiding om zich bij Anonymous aan te sluiten, zo merkt hij op in dit interview.

Beveiliging
Volgens Sabu hebben de activiteiten van de groep ervoor gezorgd dat bedrijven als Sony nu hun beveiliging hebben verbeterd. Daarnaast zijn de aanvallen niet ten koste van de consument gegaan. "Heb je liever dat miljoenen e-mails, wachtwoorden, persoonlijke informatie en creditcards door kwaadwillende dealers worden gebruikt? Of heb je liever iemand die het lek openbaart en je vertelt dat je gegevens kwetsbaar waren en dat het tijd is om je wachtwoord te wijzigen?"

Corruptie
Het hackerscollectief nam afscheid met het "AntiSec" initiatief, bedoeld om corruptie, censuur en misbruik aan te tonen. "We moeten deze grote multinationals onthullen, die hun vingers in teveel zaken hebben, teveel macht hebben en niet eens de tijd nemen om jouw wachtwoorden en creditcards te beveiligen. En als laatste discussie en onderwijs. We zullen niet machteloos toekijken als onze rechten worden vertrapt. Het is nu tijd om in actie te komen."

Reacties (8)
05-07-2011, 12:18 door Anoniem
If you dont have a life, you dont have to care.
Save the planet... kill yourself.
05-07-2011, 12:43 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
05-07-2011, 12:59 door Replay
Door Peter V:
Leider LulzSec niet bang voor FBI...
Natuurlijk niet. Maar dat verandert snel als deze puistenkoninkjes voor een aantal jaren in de nor belanden...

was Sabu niet ouder dan een puber?


Name(s): Xavier Kaotico, Xavier de Leon
Email: sabu@pure-elite.org, xavier@pure-elite.org, xavier@sentinix.org, xavier@tigerteam.se
Age: 30 as of 2011-06-21
Location: Possibly New York City, NY (has lived there)
Websites: sabu.net, pure-elite.org, confinement.org
Profession: Independent IT consultant
Interests: Python programming, Linux, network security, exploit development

Bron: http://www.security.nl/artikel/37565/1/%22Leider_LulzSec_ontmaskerd%22.html en http://pastebin.com/76TsPHeU
05-07-2011, 14:16 door Gooo
Sabu is inderdaad ouder.
05-07-2011, 16:31 door Anoniem
Door Peter V:
Leider LulzSec niet bang voor FBI...
Natuurlijk niet. Maar dat verandert snel als deze puistenkoninkjes voor een aantal jaren in de nor belanden...

Waarom zo'n opmerking over puistenkoninkjes?
Niet iedereen heeft puisten op een jongere leeftijd, en verder heeft het niks te maken met het doel waarvoor ze streven.

Of het goed of fout is is ieders eigen mening.
Ik vind dat ze soms goed bezig zijn, en de consument eindelijk eens beschermen tegen de laksheid van al die webadmin's
of anderen security-"experts" binnen bedrijven die te lui zijn om een en andere aan te passen en of hun security skill niet beheersen.

De manier waarop is -misschien- niet de juiste, maar van de andere kant kan ik ook weer geen manier bedenken om die
............ in te laten zien dat ze spelen met onze gegevens. Stel Peter V belt naar Sony en zegt jullie database is lek, dan denk ik niet dat daar iemand iets aan gaat doen, dus wat moet je dan?? Nou misschien dat er ook bedrijven zijn die wel
luisteren maar er zijn ook genoeg bedrijven die lak aan jouw hebben, en denken die Peter V daar laat ik me de mond niet door snoeren, wie denkt hij wel niet dat hij is, weer zo'n kereltje die denkt dat het allemaal zo makkelijk is. Pffff ik heb nu andere zaken aan mijn hoofd. Die database komt later wel aan bod.

Dus......................
05-07-2011, 21:25 door Anoniem
Peter V is denk ik jaloers dat hij zelf niet zulke skills had op die leeftijd. Waarschijnlijk was hij in die tijd nog met NTscan bezig om te kijken of hij een thuis-pc'tje aan de haak kon slaan waar hij zijn servudaemon.exe op kon installeren :)
06-07-2011, 00:17 door Marius
Famous last words
07-07-2011, 20:10 door Anoniem
Hij zal vast een tragisch ongeluk krijgen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.