image

Man vindt gestolen iPhone via MobileMe en Google

dinsdag 5 juli 2011, 13:21 door Redactie, 10 reacties

Een 20-jarige man uit Koudekerk aan den Rijn heeft zijn gestolen iPhone via hulp van Google, Apple en Facebook teruggevonden. De man was vorige week in een horecagelegenheid in Alphen aan den Rijn van zijn iPhone bestolen. Via MobileMe wist hij echter de locatie van zijn gsm te traceren en door te Googlen kwam hij op de Facebook pagina van een 18-jarige man uit Boskoop.

Gevonden
De Boskoper vertelde op Facebook dat hij die donderdagavond in de betreffende horecagelegenheid was geweest en dat de dag ervoor zijn telefoon kapot was gegaan.

De politie arresteerde de man die verklaarde de telefoon in de horecagelegenheid gevonden te hebben. Omdat zijn eigen telefoon kapot was, nam hij naar eigen zeggen de iPhone mee. De telefoon is inmiddels weer in bezit van de rechtmatige eigenaar.

Reacties (10)
05-07-2011, 13:26 door Replay
dit vind ik toch altijd wel de leukere berichten. Iemand nog security aanraders op dit gebied voor windows notebooks. ??
05-07-2011, 13:32 door xy22
Door Replay: dit vind ik toch altijd wel de leukere berichten. Iemand nog security aanraders op dit gebied voor windows notebooks. ??
bijvoorbeeld http://preyproject.com/

En voor diverse smartphones bestaat er naast speciale software voor terugvinden, backuppen & locken. Daarnaast bieden bijvoorbeeld Kaspersky Mobile of F-Secure Mobile (althans, dat zijn de mobiele anti-virusproducten die ik ken, die op meerdere platformen werken) ook die functionaliteit.
05-07-2011, 13:43 door Replay
Door xy22:
Door Replay: dit vind ik toch altijd wel de leukere berichten. Iemand nog security aanraders op dit gebied voor windows notebooks. ??
bijvoorbeeld http://preyproject.com/
en voor diverse smartphones zou je bijvoorbeeld Kaspersky Mobile of F-Secure Mobile (althans, dat zijn de mobiele anti-virusproducten die ik ken, die op meerdere platformen werken) kunnen gebruiken.

Prey ben ik mee bekend (erg goed trouwens) ik zoek iets gelijksoortigs alleen dan t liefst gratis natuurlijk. Met Prey krijg je maar een beperkt aantal meldingen van locatie, foto en dergelijke in de gratis variant dus maar erg beperkte pakkans. Of vraag ik nu te veel en moet ik zelf aan de knutsel.
05-07-2011, 13:53 door Anoniem
Adeona en SecureNotebook.
05-07-2011, 14:20 door Replay
Door Anoniem: Adeona en SecureNotebook.

Super !
05-07-2011, 15:46 door Anoniem
Tja, leuk dat de politie hier ingreep, maar ik heb andere ervaring. Mijn iphone was een jaar geleden gestolen uit een kleedkamer, en ik wist en weet precies wie hem gestolen had omdat de dief email bleef ophalen van een door mij beheerde mailserver. De dief probeerde hem vervolgens via marktplaats te verkopen, en ik reageerde daarop. Ik kreeg vervolgens een email van de dief vanuit dezelfde machine als degene waar de email ophaal pogingen vandaan kwamen. Voor een techneut is dat dan een simpel. Dat is em. Oom agent echter zag geen aanleiding om er iets mee te doen.

Ik had al het werk al voor ze gedaan, tot Naam/Adres/Woonplaats aan toe.
05-07-2011, 16:13 door SirDice
Het is een beetje jammer dat voor elk succesverhaal er minimaal 20 zijn die nooit terug gevonden worden.
05-07-2011, 23:29 door Anoniem
www.absolute.com, zakelijk gebruikt, maar er zijn ook persoonlijke varianten van deze club.
06-07-2011, 09:17 door Anoniem
Tis ook jammer dat iedereen zijn GSM laat slingeren en onbeheerd laat liggen, soms zlefs expres om er mee te pronken. Als ie dan weg is moet de politie het oplossen. Enig idee hoeveel mobieltjes er gejat worden? Zou je net zo slordig met 800 Euro cash omgaan als met je mobieltje? Laat je dat ook in een kleedkamer in je kleding zitten? Laat je dat ook op een terrasje op tafel liggen? Of op je dashboard in een klem aan je raam? Ik praat diefstal absoluut niet goed maar ik begrijp goed dat er belangrijkere zaken kunnen zijn voor de politie op sommige momenten en bij sommige politiebureaus.
06-07-2011, 10:44 door Anoniem
Als je echter kan aantonen dat de persoon in kwestie de dief is dan is de Politie verplicht de zaak te behandelen.
Ikzelf heb daar gelukkig een mannetje voor. :-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.