image

Kaspersky: PC gevaarlijker dan pistool

maandag 17 mei 2010, 15:56 door Redactie, 29 reacties

Computers kunnen volgens Eugene Kaspersky meer schade dan pistolen en auto's aanrichten, reden om wereldwijd een internetrijbewijs in te voeren. Voor het bestrijden van misbruik op het web, pleit de oprichter van het gelijknamige anti-virusbedrijf Kaspersky Lab, voor een door de overheid verstrekt ID. Net als computers en apparaten met een unieke MAC-adres, zijn zo ook internetgebruikers uniek te identificeren.

Kaspersky roept al vier jaar lang om een soort internetrijbewijs. "Veel mensen vinden het een big brother concept, maar vergeten dat we daar al zijn. 95% van de mensen weet niet eens wat een proxy is. Ze gaan het internet op en denken dat ze anoniem zijn en alles kunnen doen wat ze willen." Door te reguleren wie een computer gebruikt, net zoals met het besturen van een auto of aanschaffen van een vuurwapen, kan de overheid misbruik nauwlettender monitoren.

Pistool
"Als je een auto koopt, wordt die geregistreerd en heb je een rijbewijs. Als je een pistool wilt geldt hetzelfde, het is gekoppeld aan de persoon die hem kocht. De vraag is waarom? Omdat het gevaarlijk is. Met computers kun je veel meer schade aanrichten dan met een pistool of auto", zegt de Rus. Aangezien internetproviders het MAC-adres en IP-adres van abonnees al hebben, zal een internetrijbewijs volgens Kaspersky voor de meeste mensen niet veel veranderen.

Internetvrijheid is dan ook een mythe, aldus de Russische virusbestrijder. "Als je vrij wilt zijn, ga dan naar Siberië of de Australische woestijn." Hij voorspelt dat computers uiteindelijk uitsterven en er alleen maar smartphones overblijven. Die zijn eenvoudiger te monitoren, wat ook geldt voor het invoeren van security regelgeving. Rechtschapen burgers hoeven zich echter geen zorgen te maken. "Er is geen vrijheid. Als je de wet volgt, ben je vrij. Vergeet alleen niet je belastingen te betalen."

Reacties (29)
17-05-2010, 16:04 door Anoniem
What the F???. bij normaal gebruik van een pc vallen geen doden, dan moet je al bewust iets gaan doen. Bij een auto kan een ongeluk dodelijk zijn, bij een pistool is dat zelfs de opzet. Een goede cursus is prima, maar een ID??? En wie beheert dat dan? Regeringen, bedrijven of personen zijn nooit te vertrouwen met dit soort macht. Laat staan da je wereldwijd een standaard kunt krijgen, ieder land/isp heeft zijn eigen ideeen.
17-05-2010, 16:11 door SirDice
"Als je een auto koopt, wordt die geregistreerd en heb je een rijbewijs.
Je kunt anders prima een auto kopen, ook als je geen rijbewijs hebt.
17-05-2010, 16:21 door Anoniem
Fantastische scaremongering-campagne voor overheden, het moet gezegd worden.
17-05-2010, 16:25 door Anoniem
Anonimiteit op het internet is dan misschien wel een fabeltje, maar er wordt nog steeds geen gestructureerd misbruik van gemaakt, ala donkere busjes in de straat en mensen die spontaan 'verdwijnen' àla DDR/China. Het is goed mensen te educeren, maar ik ga echt niet met een ID het internet op, dàt is pas gevoelig voor misbruik! Om maar te zwijgen van de macht die de overheid daarmee krijgt... dat moet je niet willen.
17-05-2010, 16:27 door Anoniem
De meerderheid koopt een pistool of auto met goede bedoelingen en gebruikt het ook op de juiste wijze, juist diegenen die er de hand mee lichten zijn voor het overgrote deel ook de 'boosdoeners'.
Zou dit nu echt veranderen met een ID? Zij die dat willen (en kunnen) hebben nu al lak aan dit soort zaken.
Meer controle is 'in spe' wel aardig, maar misbruik komt ook voor (veel zelfs) in de groep die dan de controle heeft. En ook daar zijn meer dan genoeg voorbeelden van, toch?
17-05-2010, 16:46 door Skizmo
Slap gelul : gevaarlijker dan echte woorden.
17-05-2010, 16:54 door Erwtensoep
Kaspersky maakt een goede AV, maar dit is echt brak.
17-05-2010, 16:56 door [Account Verwijderd]
Als je de wet volgt, ben je vrij.


Die man is rijp voor het gesticht.
17-05-2010, 17:01 door Rene V
Door Erwtensoep: Kaspersky maakt een goede AV, maar dit is echt brak.

Ik zou het eens zijn met je stelling dat Kaspersky goede AV maakt, indien je maakt in de verleden tijd had geplaatst.. dus "maakte"
Het is lang niet meer zo goed als laten we zeggen 4 a 5 jaar geleden het geval was.

En de stelling van Eugene is natuurlijk gewoon BS!
17-05-2010, 18:14 door Anoniem
Door René V:
Door Erwtensoep: Kaspersky maakt een goede AV, maar dit is echt brak.

Ik zou het eens zijn met je stelling dat Kaspersky goede AV maakt, indien je maakt in de verleden tijd had geplaatst.. dus "maakte"
Het is lang niet meer zo goed als laten we zeggen 4 a 5 jaar geleden het geval was.

En de stelling van Eugene is natuurlijk gewoon BS!

Kaspersky maakt ook goede anti-spam. Eugene heeft patent op onzinnige uitspraken. Misschien meer bedoeld om een discussie te starten. Of misschien moet je gewoon Russisch zijn om het te begrijpen.
17-05-2010, 19:39 door Dev_Null
Computers kunnen volgens Eugene Kaspersky meer schade dan pistolen en auto's aanrichten, reden om wereldwijd een internetrijbewijs in te voeren.
Wat nog dodelijker is zijn die ongeleide de-missionaire projectielen op het binnenhof? Word het tijd om hiervoor een "certificaat" in te gaan voeren en een gedegen opleidings-traject, voordat ze het belastinggeld over de balk gaan gooien?

Net als computers en apparaten met een unieke MAC-adres, zijn zo ook internetgebruikers uniek te identificeren.
Ja en dan straks verplicht "biometric inlog-identificatie" verplicht stellen als je wilt gaan computeren of internetten.
En voor je het weet moet er eerst een chip in je donder gestopt worden, wil je een beetje kunnen surfen??

Door te reguleren wie een computer gebruikt, net zoals met het besturen van een auto of aanschaffen van een vuurwapen, kan de overheid misbruik nauwlettender monitoren.
En wie reguleert en controleert dan de Uberheit???

Met computers kun je veel meer schade aanrichten dan met een pistool of auto", zegt de Rus.
Hebben ze daar dan nog pc's met buizen als transistors? Die kunnen een aardige klap geven als je er gekke dingen mee doet :-)

"Er is geen vrijheid. Als je de wet volgt, ben je vrij. Vergeet alleen niet je belastingen te betalen."
Deze man begint al net zo slap uit zijn nek te ***** als de CEO van Google... [privacy is alleen voor criminelen.]

Laat het doen van domme opmerkingen over aan de beroeps.. politici
Ga a.u.b. weer virussen vangen.. daar was je ooit goed in
17-05-2010, 21:27 door Anoniem
Bouwers van software kunnen ook iets zorgvuldiger te werk gaan, ik zal geen namen noemen. Het is mogelijk om een veiliger internet te creeren, alleen dat zou ook betekenen dat ontwikkelaars van software beter samen moeten werken en meer detail moeten besteden aan de veiligheid van hun applicaties. De meest gebruikte applicaties hebben een wel heel groot aandeel in de bedreigingen die we op het internet kennen. Het Opensource concept heeft behoorlijk weten te bewijzen dat het mogelijk is om een minder kwetsbaar product op de markt te brengen wat wereld wijd professioneel word ingezet.

Daarnaast lijkt het haast wel op new world order propaganda dat pleit voor een facistisch internet waar de overheid het recht het heeft controlle uit te oefenen op ieders digitaal sociaal leven. Als ontwikkelaars van anti virus software dergelijke opmerkingen maken, wat zou mij dan de garantie geven dat zij het probleem niet in de eerste plaats zelf creeren. Het internet lijkt wel een even grote oorlogs zone als de rest van de wereld, dan ga je toch nadenken waar het probleem toch vandaan zou komen.

Gelukkig is er nog de keuze welk os en welke software je gebruikt. Als het product problemen opleverd dan kun je ook besluiten om het niet te gebruiken en te kiezen voor iets wat wel goed is opgezet. Misschien moeten ze ubuntu iets meer windownizen en wat meer van die logos, dat trekt de wat minder begaafde internetters misschien iets meer.

MvG
Michiel van der Plaats
17-05-2010, 22:19 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
17-05-2010, 22:30 door Mazzaroth
Ben al een tijd geleden overgestapt op NOD32 van ESET, dit vanwege het feit dat Kaspersky AV niet meer is wat het ooit was en ook de CEO zijn geOH draagt niet echt bij aan een positief image van Kaspersky als naam...
17-05-2010, 22:43 door Anoniem
Door Rotsmoel:
Als je de wet volgt, ben je vrij.


Die man is rijp voor het gesticht.

Amen.
17-05-2010, 23:45 door ekim
Toegegeven, het idee van een unieke ID daar zit wel wat in, alleen heeft dit inderdaad ook weer heel wat contra's. Net als dat voorbeeld van een uniek MAC adres, mooi in theorie, maar dit kan men manipuleren. Dit is wat mij betreft, samen met wie gaat de controleerder controleren de meest drukkende.

Waarom vind ik daar wel wat inzitten? Simpel, in de echte wereld heb je ook een identiteit. De virtuele wereld verschilt mi in grote lijnen niet zo met de echte.

Alleen de wetenschap dat je onder een identiteit wat doet, zal al heel veel schade voorkomen.
18-05-2010, 07:25 door Above
Dit bericht neem ik niet serieus. Weer een manier om geld te kloppen. Ze zijn ook al bezig met belasting voor het mailen en internetbankieren. Belasting en nog meer belasting. Pure legale diefstal.
18-05-2010, 08:48 door Anoniem
RIjbewijs voor de auto en toch jaarlijks vele doden door schuld van automobilisten. Vergunningen voor wapen en jaarlijks vele doden door het gebruik van deze wapens. Dus zou een internet rijbewijs nou echt de cybercriminaliteit tegen gaan? Denk het niet.
18-05-2010, 08:55 door Anoniem
Door SirDice:
"Als je een auto koopt, wordt die geregistreerd en heb je een rijbewijs.
Je kunt anders prima een auto kopen, ook als je geen rijbewijs hebt.
Nee hoor, probeer maar eens een auto op naam te zetten (toch wel een belangrijk deel van de koop) zonder rijbewijs.
18-05-2010, 09:05 door SirDice
Door ekim: Toegegeven, het idee van een unieke ID daar zit wel wat in, alleen heeft dit inderdaad ook weer heel wat contra's. Net als dat voorbeeld van een uniek MAC adres, mooi in theorie, maar dit kan men manipuleren. Dit is wat mij betreft, samen met wie gaat de controleerder controleren de meest drukkende.

Waarom vind ik daar wel wat inzitten? Simpel, in de echte wereld heb je ook een identiteit. De virtuele wereld verschilt mi in grote lijnen niet zo met de echte.

Alleen de wetenschap dat je onder een identiteit wat doet, zal al heel veel schade voorkomen.
Dan even een praktisch probleem. Stel je hebt een huishouden waar meerdere mensen kunnen internetten. Wie heeft er dan een ID? Of moet je je eigen ID gebruiken als je wilt internetten?

Leuk idee maar ik zie toch vooral veel privacy beren op de weg. Ideaal ook om eventuele klokkenluiders te vinden. En bij een eventuele kritieke noot op onze regering weet men je ook gelijk te vinden. Ik geloof niet dat dat toch de bedoeling kan zijn.

Net als die ID plicht op straat. Onder het mom van terrorisme- en criminaliteitsbestreiding. Sinds de invoering van die toonplicht hoeveel meer terroristen en criminelen zijn er opgepakt? Het enige wat er gebeurd is is dat de staatskas lekker gespekt wordt omdat je, behalve een bon voor geen licht op je fiets, ook nog eens een bon krijgt voor het niet bij je hebben van een ID.
18-05-2010, 09:31 door voidnecron
Ja leuk in de westerse wereld, maar in de bananenrepublieken 'koop' je gewoon je auto-/motorrijbewijs, dus wie zegt dat dat met dit bewijs niet anders gaat?
18-05-2010, 11:34 door Anoniem
Ik voorspel dat binnen 10 jaar virusscanners onhoudbare projectielen zijn die grossieren in false positives. Waarbij software makers updates uitbrengen en deze eerst moeten controlleren op virusscanners, zoals nu malware makers ook doen maar dan andersom.

Eugene wil vast beheerder worden van zo'n internet ID gedoe, want zijn virusscanners verdienen dan geen droog brood meer.
18-05-2010, 13:35 door sjonniev
Door Anoniem: I Waarbij software makers updates uitbrengen en deze eerst moeten controleren op virusscanners

Dat is nu al het geval, bij bijvoorbeeld de QA van versleutelingssoftware.
18-05-2010, 23:38 door Anoniem
... Kaspersky believes smartphones will eventually replace computers ...

En ik maar denken dat zo'n ding een smartphone heet omdat het een computer is. Een smartphone is meer computer dan telefoon. Computers verdwijnen niet, je komt ze juist in meer en meer vormen tegen.
19-05-2010, 03:00 door Anoniem
Met een keukenmes kan ik ook iemand doodsteken, moeten we dan ook alle mensen gaan uitleggen hoe een mes te gebruiken? of moeten we alle mensen gaan uitrusten met een RFID tag, en ook de messen?

Met een auto kan ik iemand aanrijden, kijk maar naar de aanslag op Beatrix vorig jaar, moeten we nu alle auto's gaan monitoren?

Genoeg dingen te bedenken, maar beveiligen kun je nooit voor 100%.

Punt uit.

Trouwens de overheid, weet niet eens wat internet en de gevaren daarvan kunnen inhouden, ze drukken het meeste gewoon
door zonder naar de experts te luisteren. Zomaar weer een voorbeeld van de tientallen:
http://security.nl/artikel/33333/1/OV-site_lekt_priv%C3%A9gegevens_168.000_reizigers.html

Eugene Kaspersky kan zich beter op zijn producten richten, en deze nonsens praatje achterwege laten.
Straks komt er weer een kamerlid die dit echt wil gaan voordragen aan de kamer.

Ik ben benieuwd wat er trouwens met het EPD gaat gebeuren.
19-05-2010, 10:35 door Rene V
Door Anoniem:
Door SirDice:
"Als je een auto koopt, wordt die geregistreerd en heb je een rijbewijs.
Je kunt anders prima een auto kopen, ook als je geen rijbewijs hebt.
Nee hoor, probeer maar eens een auto op naam te zetten (toch wel een belangrijk deel van de koop) zonder rijbewijs.

Nou, mij is dat anders zo'n 17 jaar geleden toch echt gelukt. Auto gekocht, op mijn naam gezet, vrijwaringsbewijs gekregen, en geen rijbewijs hebben. De bedoeling was om de auto alvast te hebben (was een mooie auto voor een leuk bedrag) en dan aan mijn rijbewijs te beginnen.
20-05-2010, 00:27 door Anoniem
Door Gallardo: Ben al een tijd geleden overgestapt op NOD32 van ESET, dit vanwege het feit dat Kaspersky AV niet meer is wat het ooit was en ook de CEO zijn geOH draagt niet echt bij aan een positief image van Kaspersky als naam...

Dan heb je de CEO van Eset nog nooit horen praten. Daar is Kaspersky poeslief bij.
21-05-2010, 18:12 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
29-08-2010, 13:50 door Anoniem
Door Anoniem:
Door René V:
Door Erwtensoep: Kaspersky maakt een goede AV, maar dit is echt brak.

Ik zou het eens zijn met je stelling dat Kaspersky goede AV maakt, indien je maakt in de verleden tijd had geplaatst.. dus "maakte"
Het is lang niet meer zo goed als laten we zeggen 4 a 5 jaar geleden het geval was.

En de stelling van Eugene is natuurlijk gewoon BS!

Kaspersky maakt ook goede anti-spam. Eugene heeft patent op onzinnige uitspraken. Misschien meer bedoeld om een discussie te starten. Of misschien moet je gewoon Russisch zijn om het te begrijpen.


Nee Want ik begrijp er ook geen zak van, die man lult gwn onzin, hijs dronken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.