image

Duitse overheid waarschuwt voor iPhone-lek

donderdag 7 juli 2011, 09:55 door Redactie, 7 reacties

De Duitse overheid heeft een waarschuwing afgegeven voor een lek in Apple's iOS, waarmee het mogelijk is om iPhones over te nemen. Vooralsnog is de kwetsbaarheid alleen in gejaibreakte toestellen te verhelpen. Gisteren verscheen het programma JailbreakMe 3, waarmee het mogelijk is om iPhones en iPads te jailbreaken. De tool gebruikt een beveiligingslek in de manier waarop het iOS besturingssysteem met PDF-bestanden omgaat.

Door de tool te reverse engineeren is het mogelijk een PDF-exploit te maken. Het bezoeken van een kwaadaardige website zou dan volstaan om aanvallers volledige toegang tot het toestel te geven. Volgens Mikko Hypponen van het Finse F-Secure gaat het om een zero-day kwetsbaarheid.

Patch
Een patch is inmiddels beschikbaar, maar alleen voor gejailbreakte iPhones. De update heet "PDF Patcher 2" en is via de onofficiële app store beschikbaar. "Totdat Apple een patch voor het nieuwste iOS PDF-lek beschikbaar maakt, zijn gejailbreakte iPhones met PDF Patcher 2, veiliger dan normale toestellen", aldus Hypponen. De kwetsbaarheden die JailbreakMe 2 gebruikte werd vorig jaar binnen twee weken door Apple verholpen.

Jailbreaken
Mac-hacker Charlie Miller adviseert gebruikers die zich zorgen maken om het toestel te jailbreaken. "Normaal zou ik vanwege beveiligingsredenen niet adviseren om te jailbreaken. Maar nu zeg ik toch jailbreak en installeer PdfPatch 3 van Cydia."

Het Duitse Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI) waarschuwt dat er nog geen patch beschikbaar is. iPhone-eigenaren krijgen het advies om geen PDF-bestanden van onbekende of onbetrouwbare bronnen te openen. Zowel op websites als bestanden die via e-mail zijn ontvangen. Verder zou men alleen naar betrouwbare websites moeten surfen en links in e-mails of op websites alleen openen als ze van een betrouwbare bron afkomstig zijn.

Reacties (7)
07-07-2011, 10:07 door Mysterio
Let op: Jailbreaken gaat ten koste van de garantie!

Mocht je problemen krijgen herstel dan de fabrieksinstellingen weer voordat je naar je provider of Apple gaat voor ondersteuning. Dan heb je namelijk je garantie weer...
07-07-2011, 11:25 door Anoniem
Als ik het dus goed begrijp moet je dus andere ongeverifieerde jailbreak soft/malware gebruiken om je telefoon te beschermen tegen evt. andere malware... jaja... duidelijk.
07-07-2011, 11:41 door Anoniem
"Normaal zou ik vanwege beveiligingsredenen niet adviseren om te jailbreaken. Maar nu zeg ik toch jailbreak en installeer PdfPatch 3 van Cydia."

Slecht advies, zowel vanwege de garantie, als vanwege het feit dat je deze vulnerability wellicht weg kan nemen, maar dat je je toestel tegelijkertijd veel kwetsbaarder maakt voor andere vulnerabilities.
07-07-2011, 12:08 door Replay
Door Mysterio: Let op: Jailbreaken gaat ten koste van de garantie!

Mocht je problemen krijgen herstel dan de fabrieksinstellingen weer voordat je naar je provider of Apple gaat voor ondersteuning. Dan heb je namelijk je garantie weer...

Oftewel keuze veiligheid of garantie wat kies je?
07-07-2011, 15:01 door Securitate
fantastisch die smartfoons!
ik blijf wel bij dat ouwe dingl van 10 jaar terug.
07-07-2011, 16:46 door Preddie
een Iphone is toch al een lek opzich ?
16-07-2011, 12:57 door Anoniem
Door Anoniem: Als ik het dus goed begrijp moet je dus andere ongeverifieerde jailbreak soft/malware gebruiken om je telefoon te beschermen tegen evt. andere malware... jaja... duidelijk.
Welkom in de wereld van de iOS
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.