image

Biometrische grenspassages op Schiphol

vrijdag 22 juli 2011, 07:09 door Redactie, 10 reacties

In opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken komen er 36 biometrische grenspassages op Schiphol. De machines kunnen op basis van gelaatsherkenning de identiteit en het paspoort van passagiers controleren. Door de inzet van deze zelfservice-systemen zouden grote hoeveelheden reizigers sneller kunnen worden afgehandeld. Soortgelijke automatische grenspassage-programma’s zijn al op luchthavens in de Groot-Brittannië, Portugal en Finland geïmplementeerd.

Reacties (10)
22-07-2011, 08:32 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
22-07-2011, 09:50 door Anoniem
Volgens een pers berichtje van een tijdje geleden doet het normale paspoort nummer controle apparaat van de KMAR het meer dan de helft van de tijd het niet eens, en doen die dames/heren het maar met even streng aankijken.
Als ze dat niet eens werkend krijgen, en de afgelopen 10 jaar eigenlijk al die nieuwe Schiphol techniek al snel bleek te falen, zo als steeds weer in de media te horen is......
Dan is er toch iets structureel rot in de organisaties er achter!?

Lijkt er langzaam sterk op dat Schiphol meer de Speeltuin is voor ondoordachte hobby projecten, omdat ze dat soort erg kostbare 'troep' nergens anders kwijt kunnen in dit kikker landje.

Ik voorspel dat het binnen 1 jaar 'gehacked' is. zij het door een journalist die er weer gewoon langs loopt met een paspoort van een ander, of door wie en hoe dan ook.
Iemand die serieus denkt dat dat nieuwe speeltje wel deugt !?

Oorzaak is ook duidelijk: Monocultuur.
De makers laten het alleen testen door mensen met de zelfde soort scholing, en zeker nooit niet door mensen die 'outside that box' mogen denken, en zo een heel ander beeld kunnen zien van het zelfde 'ding'.
22-07-2011, 10:57 door Anoniem
De snelle afhandelingsvorm bestaat volgens mij al een behoorlijke tijd op schiphol, maar dan wordt er gebruik gemaakt van iris scanning.
22-07-2011, 12:16 door Anoniem
Zolang er niks opgeslagen wordt, heb ik weinig bezwaar
22-07-2011, 12:41 door martijno
Soortgelijke automatische grenspassage-programma’s zijn al op luchthavens in de Groot-Brittannië, Portugal en Finland geïmplementeerd.
Waarbij ze in GB niet altijd goed blijken te werken: http://www.theregister.co.uk/2011/02/16/face_scanner_fail/.
22-07-2011, 15:41 door Anoniem
Hoeveel schijnveiligheid moeten nog meer tolereren voordat genoeg genoeg is? Nederlanders staan weer als mak slachtvee rijendik op Schiphol te wachten om zich als een stel potentiele criminelen te laten afzeiken en te laten betasten door de beveiliging aldaar. En niemand durft iets te zeggen want voor je het weet sleept de Gestapo je mee voor verhoor en is het bye bye vakantie. Nope, ik vlieg niet meer want ik weiger me als crimineel te laten behandelen.
25-07-2011, 03:10 door Anoniem
Door Anoniem: Hoeveel schijnveiligheid moeten nog meer tolereren voordat genoeg genoeg is? Nederlanders staan weer als mak slachtvee rijendik op Schiphol te wachten om zich als een stel potentiele criminelen te laten afzeiken en te laten betasten door de beveiliging aldaar. En niemand durft iets te zeggen want voor je het weet sleept de Gestapo je mee voor verhoor en is het bye bye vakantie. Nope, ik vlieg niet meer want ik weiger me als crimineel te laten behandelen.

Ik wil je nog wel is zien als je aan boord zit van een vliegtuig en er toevallig een terroristis figuur samen met je aan boord stapt. En maar zeuren dat je als crimineel behandeld word wees blij dat ze moeite doen voor de veiligheid. Zeker aan boord van een vliegtuig. Zolang ze proberen de privacy schending binnen de perken te houden mogen ze de beveiligign alleen maar meer opkrikken
25-07-2011, 10:19 door Anoniem
Door Anoniem: De snelle afhandelingsvorm bestaat volgens mij al een behoorlijke tijd op schiphol, maar dan wordt er gebruik gemaakt van iris scanning.
Klopt maar dat is een betaalde dienst en je hebt een speciale pas nodig. Ik ga er vanuit dat deze dienst "gratis" aangeboden wordt aan iedereen met een (Europees) paspoort waar een RFID in zit aangezien de overheid de dienst gaat aanbieden.
25-07-2011, 11:24 door Anoniem
"Hoeveelheden reizigers" moet zijn: aantallen reizigers.
26-07-2011, 11:56 door Anoniem
tien jaar geleden was dit al aanwezig op schiphol. eye recognition om precies te zijn. oh en gevoelig voor ir.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.